Via Almata logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Via Almata in Ossendrecht biedt gesloten jeugdhulp aan. Dit wordt ook wel JeugdzorgPlus genoemd, omdat het veel meer biedt dan de geslotenheid. Het is een zeer intensieve vorm van jeugdhulp die in trajectvorm wordt aangeboden. Via Almata heeft ook een open groep. Via Almata is onderdeel van Via Jeugd, de meest specialistische jeugdzorg in Zuid-Nederland.

Als jongeren geplaatst worden binnen JeugdzorgPlus is er veel aan de hand. De kinderrechter heeft een machtiging gesloten jeugdhulp afgegeven en heeft de legitimatie van de plaatsing getoetst. Naast de zorgen rondom de jongere, zijn er vaak ook zorgen rondom het gezins(systeem) van de jongere. Het gaat om een categorie jongeren die aan het afglijden is op een manier die we als maatschappij niet toe  kunnen staan. Deze jongeren zijn tegelijkertijd onvoldoende bereikbaar voor hulpverlening: ze laten zich niet helpen en onttrekken zich aan zorg of worden door anderen aan zorg onttrokken. Dit niet laten helpen uit zich in: geen probleem ervaren, het wantrouwen naar hulpverlening etc. en het lukt niet om de jongere bij te sturen. De jongere is ontoegankelijk voor hulpverlening: hij sluit zich mentaal af voor hulpverleners, vlucht in middelengebruik of onttrekt zich fysiek aan behandeling door niet te komen.  Als de ontwikkeling van de jongere zo slecht is dat er voor de toekomst gevreesd wordt en de jongere onvoldoende bereikbaar is voor hulp, wordt op een moment geconstateerd dat er hoe dan ook hulp geboden moet worden. Hulp waar de jongere niet onder uit kan komen. Deze onontkoombare hulp wordt gerealiseerd door een machtiging voor gesloten jeugdhulp ofwel JeugdzorgPlus.

JeugdzorgPlus is er voor jongeren met een ernstige ontwikkelbedreiging die in een situatie geplaatst moeten worden waarin een behandeling onontkoombaar is. Dat betekent dus dat er vrijheidsbeperkende en controlerende maatregelen ingezet kunnen worden tegen de wil in van de jongeren (en wettelijk vertegenwoordigers). Voorbeelden hiervan zijn de deur op slot doen, geen contact hebben met de buitenwereld en  verplichte medicijnen laten gebruiken. Dit zijn (deels) grondrechten en moeten daardoor uiterst zorgvuldig opgelegd en uitgevoerd worden. Deze maatregelen die noodzakelijk zijn voor de behandeling, worden in het behandelplan opgenomen en (meerdere malen) getoetst door een gekwalificeerde/geregistreerde gedragswetenschapper.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Via Almata

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Werken bij Via Almata is uitdagend en afwisselend. Samen met jouw collega’s, de ketenpartners én natuurlijk de jongeren zelf werk jij aan de toekomst. Belangrijk werk, want voor de jongeren die bij ons verblijven, is Almata de laatste strohalm. Jij staat naast de jongere. Ook als het moeilijk wordt, ben je er voor hem of haar. Want grip krijgen op de toekomst kan niemand alleen.

Jij maakt het verschil.

Jouw werk bij Almata doet ertoe. Je krijgt te maken met veel verschillende jongeren die ieder hun eigen complexe problematiek hebben. Met jouw expertise en vakmanschap maak je het verschil en zorg je ervoor dat de jongeren die aan onze zorg zijn toevertrouwd, op een veilige manier kunnen werken aan hun toekomst. Er is volop ruimte om je te ontwikkelen, bijvoorbeeld door training en scholing. Elke dag biedt weer nieuwe uitdagingen. Sta jij stevig in je schoenen? Dan is Almata voor jou de ideale werkgever! Bekijk onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie via solliciteren@viajeugd.nl.

Contactpersoon

Vacatures Via Almata ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 2 actuele vacatures van Via Almata en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Via Almata? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Via Almata geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Via Almata ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Via Almata geen vrijwilliger vacatures open staan.