Vigere Jeugdzorg

Ons motto luidt: it takes a village to raise a child.

Bij Vigere omarmen we deze visie helemaal! In het hele opvoedproces zijn we een onderdeel. Als organisatie zetten we het kind voorop, het gezin en de omgeving spelen daarin een centrale rol. Dat betekent dat we er alles aan doen om het de gezinnen zo prettig mogelijk te maken en dat de kinderen de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

Vigere zet zich in voor kinderen en jeugdigen die hulp nodig hebben in de opvoeding/zorg. Jongeren die niet meer thuis kunnen wonen vanwege problematieken worden geplaatst in een pleeggezin of gezinshuis. Dit doen wij vanuit de standplaats Breda als grootste aanbieder van Pleeg- en Gezinshuiszorg voor de regio West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland-Zuid. We werken met circa 70 enthousiaste medewerkers voor de kinderen die wij in zorg hebben.

Werken bij

Vigere is een kleinschalige informele, betrokken en mensgerichte omgeving met aandacht voor het welzijn van medewerkers. We werken met gekwalificeerde medewerkers, met HBO/WO niveau. Verder heeft Vigere een fijne en open cultuur en collega’s waar je blij van wordt en waar iedereen veel verantwoordelijkheid krijgt om het beste te kunnen doen voor onze kinderen.

Leren bij

Vigere streeft continu naar verbetering van de pleegzorg. Scholing van medewerkers maakt daar een vast onderdeel van uit. Op deze manier bevorderen we samen de kwaliteit van de zorgverlening.

Ook hebben we regelmatig stageplaatsen voor HBO/WO stagiair(e)s Pleegzorgbegeleider en Gedragswetenschapper. Wij bieden mogelijkheden voor studenten vanuit de opleiding HBO Social Work/Pedagogiek (3e of 4e jaars) of WO Orthopedagogiek of Psychologie (masterstage).

Locaties

Vigere Jeugdzorg

Lange Bedde 1
4834 AM  Breda
Jeugdzorg
Lange Bedde 1
4834 AM
 Breda