Landgoed Nuwenhuys Dagverrijking

Dagverrijking is ons woord voor dagbesteding. Op een prachtige plek in het buitengebied van Breda, tussen het Markdal en het Mastbos, worden dagelijks 9 mensen met een matige tot ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking begeleid door 3 zorgbegeleiders. Elke dag zijn er vrijwilligers en stagiairs die extra ondersteuning bieden. Door deze intensieve begeleiding doen de medewerkers met een beperking écht mee. Om de begroting sluitend te krijgen, verhuren we een vergaderlocatie en een vakantieverblijf en zijn bezoekers welkom in het winkeltje. Dit zorgt voor leuke en afwisselende werkzaamheden voor de medewerkers met een beperking: het ontvangen van de gasten, het klaarzetten van de vergaderzaal, het bereiden van de versnaperingen voor de vergadergasten, het produceren van allerlei lekkers en leuks voor de verkoop in het winkeltje – zo veel mogelijk met producten uit de eigen moestuin. In de prachtige tuinen is het heerlijk ontspannen tussen de werkzaamheden door. Op alle vlakken een droomplek voor mensen met en zonder een beperking, om te werken en om te verpozen.

Werken bij

Door de 1:3 bezetting in een kleinschalige setting, zijn zorgbegeleiders bezig met waar ze echt mee bezig willen zijn: de talenten van mensen met een beperking verder ontplooien. Tijd, aandacht en professionaliteit zijn de sleutelwoorden voor de begeleiding van mensen met een beperking. Zorgbegeleiders die bij Nuwenhuys werken, spelen in op wat wél kan, denken in mogelijkheden, nemen zo min mogelijk over, communiceren duidelijk en houden rekening met het niveau van degene die ze begeleiden. Er werken in totaal 4 zorgbegeleiders, onder leiding van een zorgmanager.


De werktijden zijn ideaal: van 8.30 tot 16.30 uur, alleen op de doordeweekse dagen.


De activiteiten die met de medewerkers met een beperking worden verricht, zijn divers, bijvoorbeeld maken van koekjes voor de verkoop in het winkeltje, oogsten van groenten uit de moestuin, verzorgen van de twee Shetland ponies en de 8 kippen, begeleiden van creatieve en muzikale activiteiten, samen wandelen naar de supermarkt om lunchinkopen te doen, gasten welkom heten in de vergaderzaal en bedienen in het winkeltje.


We werken voortdurend aan het door ontwikkelen van de kwaliteit van onze zorgbegeleiding via intervisie, trainingen en teamevaluaties. Onze zorgbegeleiders hebben op alle fronten veel inbreng en hebben allemaal een rol in het reilen en zeilen van onze dagverrijking.

Contactpersoon

Danny Janssen, zorgmanager

Leren bij

Wij hebben stageplekken voor leerlingen op MBO4 niveau social work of vergelijkbaar.

Contactpersoon

Danny Janssen, zorgmanager

Vrijwilligers bij

Vrijwilligers bij Nuwenhuys zijn op drie fronten actief:
Ondersteuning van medewerkers met een beperking bij hun activiteiten: vrijwilligers zijn een vaste dag in de week aanwezig. De vrijwilligers en de medewerkers met een beperking werken samen en hebben samen veel plezier.


Werken in de moestuin: op maandag ochtend is zijn de moestuin vrijwilligers te vinden in de tuin. Medewerkers met een beperking vinden het heerlijk om dn te verpozen in de moestuin en daar waar mogelijk de vrijwilligers te helpen.


Ondersteuning bij evenementen. Vrijwilligers zijn dan actief in de keuken, achter de bar, bij het opzetten van tenten, etc.

Contactpersoon

Danny Janssen, zorgmanager

Locaties

Landgoed Nuwenhuys Dagverrijking

Reeptiend 46
4836 AV  Breda
Gehandicaptenzorg
Reeptiend 46
4836 AV
 Breda