Zorgbureau Brabant

Zorgbureau Brabant is een middelgrote organisatie. Wij bieden beschermd wonen voor volwassenen, ambulante begeleiding voor volwassenen en jeugd, maatwerkdagbesteding en basisdagbesteding voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Wij bedienen ongeveer 60-70 clienten. Dit doen we met een zeer gedreven en enthousiast team. Op onze geheel eigen wijze, die gekenmerkt wordt door een grote betrokkenheid, deskundigheid, doorzettingsvermogen en presentie. De cliënten worden op zodanige wijze ondersteund, dat mensen zo goed mogelijk de regie over hun eigen leven kunnen voeren.

Onze medewerkers zijn gewend zelfstandig of in duo’s te werken en zoeken elkaar op om de kwaliteit van het werk continue te verbeteren. De korte, heldere lijnen kenmerken Zorgbureau Brabant. Het management is klein en hierdoor zijn zaken snel regeregeld en hebben we oog voor elkaar. Zorgbureau Brabant voldoet aan alle kwaliteitseisen en is ISO- gecertificeerd. Zorgbureau Brabant is lid van Zorgcoöperatie Brabant.

Werken bij

Werken bij Zorgbureau Brabant kenmerkt zich door een “no nonsense” mentaliteit. Wij gaan samen met de cliënt aan de slag om de hulpvragen in kaart te brengen en zo goed mogelijk te beantwoorden. Cliënten mogen leren bij ZBB en de ambulant begeleiders staan aan hun zijde.

De grote mate van zelfstandig werken en daarnaast de zorg en betrokkenheid naar elkaar toe maakt dat we als team sterk zijn en onze zorg continue naar een hoger plan proberen te tillen. Casuïstiek en “coaching on the job” kunnen hierbij ingezet worden als dat gewenst is. We werken in een gezonde en prettige sfeer met elkaar en we zorgen voor een goede afstemming onderling. De ambulant begeleiders delen hun eigen agenda in, waardoor overbelasting wordt voorkomen. Zo kunnen we vol enthousiasme en gezelligheid ons werk uitvoeren. Iedereen is met plezier aan het werk.

Contactpersoon

Irma van de Koevering

Leren bij

Zorgbureau Brabant is een erkend leerbedrijf en wij hebben af en toe stageplaatsen voor HBO en BOL- studenten (niveau 4, specifieke doelgroepen en maatschappelijke zorg). De eerste mogelijkheid voor een stageplaats is pas in schooljaar 2024/2025.

Vrijwilligers bij

Bij Zorgbureau Brabant zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Dit geldt alleen voor onze dagbestedingslocatie in Eindhoven. Voor vrijwilligers hebben wij een gevarieerd aanbod; ondersteunen op dagbesteding met de creatieve processen, de winkel “Kadoboetiek Create” (welke verbonden is aan dagbesteding) inrichten, schoonmaken, de webwinkel onderhouden of andere digitale zaken, etc. behoren tot de mogelijkheden. Vraag ons gerust om een toelichting. Ook voor onze vrijwilligers is alles goed vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en natuurlijk worden er gezellige activiteiten georganiseerd voor de vrijwilligers als dank voor hun inzet.

Locaties

Zorgbureau Brabant

St Trudoplein 5
5616 GZ  Eindhoven
Geestelijke Gezondheidszorg
Gehandicaptenzorg
Jeugdzorg
St Trudoplein 5
5616 GZ
 Eindhoven