Weievensehoeve logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

De Weievensehoeve, een plek in Sint-Oedenrode voor mensen die extra zorg nodig hebben. 

Onze groep bewoners bestaat uit mensen die op verschillende leefgebieden (sociale relaties, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid, zingeving, wonen, financiën, werk en activiteiten) zijn vastgelopen.

Er kan daarbij sprake zijn van een psychiatrische problematiek zoals manische depressiviteit, autisme en persoonlijkheidsstoornissen en/of een verstandelijke beperking. De verscheidenheid aan problematiek zorgt voor een hele diverse groep van mensen met hun eigen unieke problemen en leerdoelen. De leeftijd van onze bewoners ligt tussen de 18 en 60 jaar.
Bij de Weievensehoeve is er plek voor bijna iedereen.

Bij ons staat het individu centraal. Iedere bewoner wordt door ons op een persoonlijke manier begeleid. We geloven niet in een standaardaanpak omdat de bewoner het meeste baat heeft bij een volledig aan de persoon aangepaste werkwijze. Dit is ook nodig omdat de vaak complexe problemen van bewoners heel divers zijn.

Om dit goed vorm te geven, krijgt elke bewoner een eigen maatje toegewezen en maken we gebruik van een begeleidingsplan. Hierin beschrijven we samen met de bewoner een passend begeleidingstraject om de juiste stappen te kunnen zetten.

Bij de Weievensehoeve werken medewerkers met verschillende werkervaringen en capaciteiten. Ook zij hebben verschillende persoonlijkheden en manieren van benaderen. Elke bewoner wordt gekoppeld aan een medewerker die goed aan kan sluiten bij de problematiek, de wensen en het karakter van de bewoner.

Ons zorgaanbod bestaat uit beschermd wonen 24 u/pd, dagbesteding en ambulante zorg voor cliënten die op zichzelf wonen.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Weievensehoeve

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Als medewerker heb je met veel verschillende doelgroepen te maken. In het groepswerk staat centraal dat je bewoners begeleidt in diverse levensgebieden en dat jij samen met de bewoner de lijnen voor hem/haar uitzet. De taken die binnen je rol vallen gaan verder dan alleen begeleiden.  

Zo zorg je b.v. voor een goed financieel overzicht voor de bewoner en ga je samen kijken naar re-integratie in de maatschappij d.m.v. dagbesteding of participatie. Om te zorgen dat de bewoner de juiste stappen kan zetten, stel je met hem een begeleidingsplan op. Daarnaast ben jij de verbinder tussen de bewoner en zijn netwerk. Naast een sympathieke open houding, is het belangrijk dat je alert bent, problemen signaleert en jouw bevindingen vervolgens rapporteert. Je moet stevig in je schoenen staan, adequaat weten te handelen in verschillende situaties, je bejegening aan kunnen passen en grenzen kunnen stellen daar waar nodig.

Contactpersoon

Vacatures Weievensehoeve ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Weievensehoeve? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Weievensehoeve geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Weievensehoeve ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Weievensehoeve geen vrijwilliger vacatures open staan.