Weievensehoeve

De Weievensehoeve is van origine een zorgboerderij die in de afgelopen 7 jaren is doorgegroeid naar een grotere zorgorganisatie, met een uitgebreid aanbod op het gebied van: beschermd wonen, ambulante woonbegeleiding en dagbesteding.

Onze doelgroep bestaat uit een diverse groep bewoners met diverse problematieken waarbij de leeftijd varieert tussen 17 en 60 jaar. De problematiek bestaat onder andere uit GGZ-, LVB-, (ex)-verslavings- en gedragsproblematiek.

Werken bij

Binnen de Weievensehoeve werken we met een maatjes systeem. Het maatje is de persoonlijk begeleider die gekoppeld is aan de bewoner en gaat samen met de bewoner het traject aan om de stappen naar zelfstandigheid te realiseren. Dit doet men op het tempo van de bewoner om het traject zo succesvol mogelijk te maken en om met de bewoner zoveel mogelijk succes ervaringen te gaan beleven.

Als persoonlijk begeleider heb je met veel verschillende doelgroepen te maken. In het groepswerk staat centraal dat je bewoners begeleid in diverse levensgebieden en jij samen met de bewoner de lijnen uitzet. De taken die binnen je rol vallen als persoonlijk begeleider gaan verder dan alleen begeleiden. Zo zorg je b.v. voor een goed financieel overzicht voor de bewoner, ga je samen kijken naar re-integratie in de maatschappij d.m.v. dagbesteding of participatie. Om dit goed vorm te geven, maken we gebruik van een begeleidingsplan. Hierin beschrijven we samen met de bewoner een passend begeleidingstraject om de juiste stappen te kunnen zetten. Daarnaast ben jij de verbinder tussen de bewoner en zijn/haar netwerk.

Naast een sympathieke open houding, is het enorm belangrijk dat je alert bent, problemen signaleert en jouw bevindingen vervolgens rapporteert. Je moet stevig in je schoenen staan en adequaat weten te handelen in verschillende situaties, je bejegening aan te passen en grenzen te stellen daar waar nodig.

Locaties

Weievensehoeve

Schijndelseweg 46
5469 TB  Sint-Oedenrode

Vacatures Weievensehoeve

Bekijk de 3 actuele vacatures van Weievensehoeve en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Weievensehoeve maak dan een vacature-alert aan.

Geestelijke Gezondheidszorg
Gehandicaptenzorg
Schijndelseweg 46
5469 TB
 Sint-Oedenrode