Woon-zorgboerderij De Witte Hoeve

De Witte Hoeve is een woon – zorgboerderij in het buitengebied van Oploo.

Noud en Frida Janssen zijn de initiatiefnemers. Frida Janssen is een ervaren begeleidster in de VG-sector en Noud Janssen is agrariër en heeft inmiddels al ruime ervaring in het begeleiden van zorgvragers met een beperking. In juni 2000 zijn ze gestart met het bieden van dagopvang in een natuurlijke omgeving, sinds maart 2010 bieden zij 24-uurs begeleiding binnen een kleinschalige woonvorm in combinatie met dagbesteding.

Het uitgangspunt is wonen en werken in een natuurlijke omgeving. Het accent in de begeleiding ligt dan ook op het contact met dier en natuur, waarbij de sfeer een belangrijke rol speelt. Doordat we ruimte en vrijheid kunnen bieden met een vast dagritme, streven we ernaar om moeilijk verstaanbaar gedrag terug te dringen en de eigenwaarde van de zorgvrager te vergroten.

De doelgroep bestaat uit volwassen zorgvragers met een matige tot ernstig verstandelijke beperking, zowel mobiel als immobiel. Er is plaats voor maximaal 15 zorgvragers binnen de 24 uurs zorg en daarnaast komen er nog 15 externe zorgvragers voor dagbesteding.

De Witte Hoeve heeft 2 locaties. Gemertseweg 22, hier wordt alleen dagbesteding geboden. Op Gemertseweg 26 bevindt zich de woonboerderij en tevens dagbesteding.

Naast werken en wonen op de boerderij bieden wij ook paardrijden voor mensen met een beperking aan, dit onder begeleiding van een instructrice paardrijden gehandicapten en een assistente Equitherapie (Equitherapie is therapie met paarden).

Werken bij

De Witte Hoeve is een kleinschalige organisatie met korte lijnen en weinig tot geen lagen in de organisatie structuur. Dit maakt het makkelijk om knelpunten meteen op te lossen. Wij vinden het belangrijk dat er een open en eerlijke communicatie is en dat verwachten we dan ook van onze medewerkers. Er is ruimte om mee te denken en het nemen van eigen initiatief.

De Witte Hoeve is een zorgboerderij, wat inhoud dat we dus niet alleen de zorg dragen voor onze zorgvragers, maar ook voor de zorg van onze dieren, de tuin en het erf. Dit alles maakt het werken op de Witte Hoeve bijzonder en afwisselend.

Daarnaast is het mogelijk om binnen de Witte Hoeve vakantie- en weekendwerk te verrichten.

Leren bij

De Witte Hoeve bied stageplaatsen aan BOL opleidingen en heeft de mogelijkheid voor leerling plaatsen voor BBL opleidingen.

Locaties

Woon-zorgboerderij De Witte Hoeve

Gemertseweg 26
5841 CE  Oploo
Gehandicaptenzorg
Gemertseweg 26
5841 CE
 Oploo