Woonlandschap de Leyhoeve logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wie zijn wij?
Prachtig gesitueerd aan het Leypark en met de luxe van de faciliteiten van een 5 sterren hotel binnen handbereik, vind je Woonlandschap de Leyhoeve. De Leyhoeve heeft 200 reguliere appartementen, 80 zorgsuites voor mensen met dementie en 5 hotelsuites voor revalidatie. Woonlandschap de Leyhoeve gelooft in de kracht van ‘Healing Hospitality’. Bij ons staat de mens centraal, hebben we passie voor hospitality en een gastvrij hart. 

‘Leef je Leven' en voel je thuis
Dit is de visie van wonen in Woonlandschap de Leyhoeve in Tilburg. Wij willen bewoners een levensloopbestendige, warme, sfeervolle, rustgevende en veilige woonomgeving bieden. In de Leyhoeve staan de wensen en behoeftes van de bewoners en hun naasten centraal en hun normen en waarden worden gerespecteerd. 

Kernwaarden
Binnen de Leyhoeve werken wij met kernwaarden. Deze zijn gebaseerd op de vier pijlers uit de visie: Leefplezier, Gastvrijheid, Woongenot en Kwaliteit.

Bijlage: De zorg in Nederland kàn en moet anders

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Woonlandschap de Leyhoeve

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Jij
Leeft om te leven, niet om te werken. Leest mensen en ziet wat ze nodig hebben. Doet een stap naar voren als anderen dat niet doen. Hebt een groot hart, waarin anderen zich gerespecteerd voelen. Voelt aan als iemand eenzaam is. Hebt geen protocol nodig om het juiste te doen. Denkt in mogelijkheden en zegt geen ‘nee’. Bent van mening dat de zorg in Nederland anders kán en anders moet. Wij zijn onze zorgteams nog steeds aan het uitbreiden en zijn voorlopig nog op zoek naar verzorgenden niveau 3 IG (m/v) en verpleegkundigen die buiten de kaders durven te denken.

Je hebt als zorgmedewerker in de Leyhoeve een aantal vaste bewoners aan wie je samen met het zorgteam zorg levert. Je stelt samen met bewoners het leefplan op en houdt deze actueel. Je bent mede verantwoordelijk voor de coördinatie van zorg. Daar waar nodig begeleid je je collega’s en onderhoud je contacten met andere disciplines (huisarts, familie van bewoners, hulpverlenende instanties, etc.). Alle werkzaamheden voor de bewoners, variërend van zorg tot koken, vinden binnen de zorgsuite afdeling plaats. Je geeft voorlichting aan bewoners en beantwoordt vragen over de zorg in de Leyhoeve. Je bent een kartrekker en een rolmodel voor collega’s. Je hebt bij voorkeur meerdere jaren werkervaring en affiniteit met onze doelgroepen.

Je hebt ervaring, en hebt kennis van de voorkomende ziektebeelden. We verwachten dat je op een professionele, gastvrije en klantgerichte wijze omgaat met bewoners, familie, huisartsen, collega’s en andere disciplines.

Door je werkervaring weet je situaties goed te beoordelen en kun je zelfstandig functioneren en de juiste afwegingen te maken. Je hebt actuele kennis en combineert dit met overtuigingskracht en je empathische vermogen zodat de zorgverlening vanuit het team optimaal is en blijft.

Je kunt goed plannen en organiseren, bent stressbestendig en ziet voor jezelf kansen om in een nieuwe, ontwikkelende organisatie van toegevoegde waarde te zijn.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Vrijwilliger in de Leyhoeve
Nu er steeds meer bewoners in de zorgsuites van De Leyhoeve komen wonen, is de tijd gekomen om aandacht te besteden aan de inzet van vrijwilligers. Met de inzet van vrijwilligers doen we de bewoners van De Leyhoeve een heel groot plezier.

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar en onmisbaar, ook bij ons!
Vrijwilliger kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg- en dienstverlening aan onze cliënten en bewoners. Met de inzet van vrijwilligers krijgt de kwaliteit van de zorg een aantrekkelijke, nieuwe dimensie. Momenteel zijn er een paar vrijwilligers actief bij ons, maar de behoefte aan gemotiveerde vrijwilligers is groter.

Onze activiteiten
Vrijwilligers kunnen zich op diverse manieren als inzetten. Denk aan het meedoen met kaarten of zingen, spelletjes doen, knutselen, voorlezen, wandelen met of op bezoek gaan bij bewoners. Ook zijn er helpende handen nodig bij het (mede)organiseren van activiteiten zoals een bingoavond en uitstapjes. Ook kunnen we hulp gebruiken bij het bereiden van en organisatie rondom de maaltijden. Bij al deze activiteiten werkt de vrijwilliger samen met enthousiaste medewerkers. Binnen de huiskamers nabij de zorgsuites zijn dat de huismoeders en huisvaders, de verpleegkundigen, verzorgenden en zorgcoaches. Onze vrijwilligers kunnen op álle dagen van de week meehelpen. De tijden zijn steeds in blokjes van 3 uur: van 11:30 tot 14:30, van 14:30 tot 17:30 en van 17:30 tot 20:30.

Aan de slag
Heeft u belangstelling voor een vrijwilligersfunctie, neemt u dan contact met ons op. Wij maken graag kennis met u in een gesprek. Ontstaat er in dat gesprek een wederzijds enthousiasme, dan krijgt u een rondleiding en maakt u kennis met onze medewerkers. Na een eerste keer meelopen, hebben we contact om te vragen hoe de activiteit u en ons is bevallen. Is dat van weerszijden positief, dan stellen we de vrijwilligersovereenkomst op. 

Als vrijwilliger bent u niet in dienst bij De Leyhoeve; er is geen arbeidsovereenkomst en u ontvangt dus geen salaris. Toch krijgt u wel degelijk veel terug voor uw vrijwilligersinzet. De voldoening die u leest op de gezichten van bewoners is daarvan een heel belangrijk bestanddeel. Tijdens uw vrijwilligersactiviteiten bent u verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen. Voor ritten en uitstapjes met cliënten, waarbij u uw eigen auto gebruikt, geldt een ongevallen- en inzittendenverzekering voor bestuurder en passagiers.

Wat vragen wij van u?

  • U heeft echte en oprechte belangstelling voor ouderen en met name voor mensen met dementie. 
  • U wil graag bijdragen aan de visie van De Leyhoeve en u begrijpt dat wij - bewoners, medewerkers en andere vrijwilligers - op u willen en moeten kunnen rekenen.

Contactpersoon

Vacatures Woonlandschap de Leyhoeve ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 1 actuele vacatures van Woonlandschap de Leyhoeve en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Woonlandschap de Leyhoeve? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Woonlandschap de Leyhoeve geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Woonlandschap de Leyhoeve ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 1 actuele vrijwilligerswerk vacatures van Woonlandschap de Leyhoeve.

{{loc.title}}

Op dit moment heeft Woonlandschap de Leyhoeve geen vrijwilliger vacatures open staan.