Zuidwester

Wij zijn Zuidwester. In het Zuidwesten van Nederland dé zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of stoornis in het autisme spectrum. Onze 1600 medewerkers werken met hart en ziel voor hen. Onze missie: perspectief op waardevol leven en zinvol werk, in een veilige omgeving, waarin leren en ontwikkelen centraal staat voor cliënt én medewerker!

Regio West-Brabant heeft in totaal 9 locaties waar in totaal 60-65 cliënten wonen.

Vier woonhuizen en één dagbestedingslocatie in Breda, een appartementencomplex (14 bewoners) in Oudenbosch en een zorgboerderij (2 woningen en dagbesteding) in Zevenbergen.

 

Werken bij

Jij bent.. op zoek naar een leuke baan

Jolanda is een van de medewerkers die graag bij Zuidwester werkt. Ze werkt voor en met mensen.

“Ik ben Jolanda en ik werk als medewerker dagbesteding in Oud- Beijerland. Voor elke cliënt maken we een eigen programma, dat past bij zijn of haar mogelijkheden. En bij de wensen van de cliënt natuurlijk. Met iemand die graag naar buiten gaat, gaan we wandelen. Voelt een cliënt zich binnen prettiger, dan bieden we binnenshuis een activiteit aan. Je mag van ons de allerbeste zorg verwachten. Daarom zetten we alle afspraken duidelijk op papier.” 

Al onze medewerkers – in totaal ongeveer 1600– zijn breed geschoold en gemotiveerd. Samen met vele enthousiaste vrijwilligers bieden zij wat onze cliënten nodig hebben en leveren zij een bijdrage aan een volwaardig burgerschap. De persoonsgerichte ondersteuning vraagt om medewerkers die meedenken, kunnen veranderen en zich willen ontwikkelen. Onze afdeling Personeel & Organisatie speelt daarbij een aanjagende en initiërende rol.

Leren bij

lncompany Beroepsopleiding

Je wilt graag iets betekenen voor andere mensen en zou daar je beroep van willen maken. Het liefst wil je het vak leren door het in de praktijk te doen. Dat kan!

Zuidwester biedt in de mogelijkheid om als BBL-leerling, via het Praktijk Gestuurd onderwijs (PGO), al werkend en lerend de landelijk erkende kwalificaties van te behalen van de mbo-beroepsopleiding:

Maatschappelijke Zorg Begeleider gehandicaptenzorg/ Verzorgend IG
Maatschappelijke Zorg Begeleider gehandicaptenzorg (niveau 3)
Maatschappelijke Zorg Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (niveau 4).
Wat kun je met deze diploma’s?

Met deze diploma's kun je in de sector zorg en welzijn je loopbaan vervolgen. Na het succesvol afronden van je opleiding en bij wederzijds enthousiasme, biedt Zuidwester baangarantie.

Met niveau 3 kun je solliciteren op de functies van Ondersteunend Woonbegeleider of Ondersteunend Begeleider Dagbesteding. Na het behalen van je niveau 3 diploma kun je je verder ontwikkelen naar persoonlijk begeleider niveau 4.

Hiermee kun je solliciteren naar de functie Woonbegeleider of Begeleider Dagbesteding.

Het Opleidingstraject

De opleiding wordt vormgegeven via Praktijkgestuurd Onderwijs (PGO). Dit houdt in dat de ondersteuningsvraag van de cliënt en jouw leervraag een belangrijk uitgangspunt voor de theorie zijn.

Je bepaalt samen met je coach van school , je begeleider op je werklocatie (BPV-begeleider) en je praktijkopleider van Zuidwester, de leerroute en het studietempo binnen de gestelde kaders en wettelijke normen en op basis van het kwalificatiedossier van jouw opleiding. De duur van de opleiding is afhankelijke van jouw leerroute en duurt maximaal 2,5 tot 3 jaar.

Samen boven genoemde mensen heb je iedere 10 weken een leerplangesprek. Hierin bespreek je je portfolio, je POP met leerdoelen voor de komende periode en je leervragen. Zo maak je een eigen leerplan dat uit gaat van de ondertseuningsvraag van de cliënt en jouw leervraag. Dat betekent dat je leert wat op dat moment relevant is binnen jouw werklocatie.

Als leerling-werknemer wissel je gedurende de opleiding minimaal één keer van werklocatie zodat je kennis maakt met cliënten met verschillende ondersteuningsvragen, werkt in verschillende teams en je alle werkprocessen van de opleiding kan behalen.

Tijdens het opleidingstraject sluit je een overeenkomst af met Zuidwester voor de duur van de opleiding. Voor een leerling die in dienst komt bij Zuidwester geldt het leerling-salaris conform de cao Gehandicaptenzorg. Voor zij-instromers heeft Zuidwester een regeling.

Je krijgt een contract van minimaal 24 uur. Je werkt minimaal 20 uur per week op je werklocatie is wisselende diensten volgens vooraf gepland rooster. Daarnaast volg je 1 dag per week de lessen de op de opleidingslocatie of digitaal. De lessen van de onderwijsorganisatie worden afgewisseld met workshops door de praktijk. De opleidingskosten en de helft van de uren van de lesdag (4 uur) worden door Zuidwester vergoed.

Bij het positief afronden van de opleiding biedt Zuidwester baangarantie en kun je solliciteren op vacatures.

Vrijwilligers bij

Jij bent.. de vrijwilliger die wij zoeken!
Vrijwilligers zijn essentieel in het leven van onze cliënten. Lekker de tijd nemen voor persoonlijke aandacht, een gesprek, samen een stuk fietsen of een eindje wandelen, samen knutselen aan een scooter om die weer aan de praat te krijgen, ‘s avonds een keertje zwemmen... Hele gewone dingen die het leven van de cliënt juist speciaal maken.

Onbetaald, maar onbetaalbaar!
Zuidwester probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen, mogelijkheden en interesses van vrijwilligers. Wij vergoeden ook je reiskosten en hebben een verzekering afgesloten voor persoonlijke aansprakelijkheid en ongevallen.
Vrijwilligers met een werkeloosheids- of arbeidsongeschiktheidsuitkering kunnen met toestemming van hun uitkeringsinstantie bij Zuidwester terecht.

Hoe word je vrijwilliger?
Ben je met enige regelmaat of voor een bepaalde periode beschikbaar als vrijwilliger? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Wij lichten het vrijwilligerswerk en de mogelijkheden graag nader toe.

Zuidwester heeft op verschillende locaties een aantal medewerkers die het vrijwilligersbeleid uitvoeren. Tevens zijn zij het aanspreekpunt voor de vrijwilligers in die regio.

Klik hier voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Zuidwester.

Contact

Regio Zuid-Holland Zuid
Hellevoetsluis : 0181 392919
Oud Beijerland : 0186 645700
Spijkenisse : 0187 898888

Regio Goeree-Overflakkee
Middelharnis : 0187 898888

Regio West-Brabant
Breda : 076 5258540

Regio Zeeland
Goes : 0113 246800

Locaties

Zuidwester (West-Brabant)

Doelen 78
4813 GR  Breda

Vacatures Zuidwester

Bekijk de 2 actuele vacatures van Zuidwester en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Zuidwester maak dan een vacature-alert aan.

Gehandicaptenzorg
Doelen 78
4813 GR
 Breda