zoekt een

Vrijwilliger Maatjesproject

VOOR WIE DOE JE HET?
Je zet jezelf in voor cliënten die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

HOE DOE JE DAT?
Als vrijwilliger binnen het maatjesproject bij Sterk Huis stel je jezelf beschikbaar om iets op een vrijwillige en middels een ongedwongen basis op te bouwen met onze cliënten. Je fungeert als voorbeeld voor de kwetsbare cliënten binnen onze organisatie die hier aan hun toekomst bouwen. Je bent bereid om cliënten vooruit te helpen en voor een langere tijd te ondersteunen. Zo stimuleer je cliënten in het aangaan van sociale contacten, zorg je voor positieve afleiding en help je cliënten te functioneren in de maatschappij. Je draagt bij aan een stukje ontwikkeling.

Maatjes hebben ook zelf profijt van hun inzet. Zij doen namelijk nieuwe vaardigheden en contacten op. Maatjes ervaren voldoening als ze zien wat zij voor de jongeren kunnen betekenen en samen kunnen bereiken.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
  • Je neemt contact op met je maatje of zij zin heeft om iets met je te gaan ondernemen. Jullie zijn namelijk net als ultieme match bestempeld door de coördinatoren.
  • Nadat jullie iets leuks bedacht hebben om te doen, haal jij je maatje op bij de groep of de plek waar zij verblijft. Jullie hebben besloten een lange wandeling te gaan maken met de hond. Dit vinden jullie namelijk allebei heel erg leuk en jullie leren elkaar direct wat beter kennen.
  • Na de wandeling drinken jullie nog samen iets op een terras en breng jij je maatje terug naar haar verblijfplaats.
  • Jullie sluiten de dag gezamenlijk af. Naderhand hebben jullie nog contact via Whatsapp over hoe gezellig het was en plannen direct een nieuwe afspraak. De volgende keer gaan jullie na de wandeling gezellig samen uiteten.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent een vriendelijk en makkelijk benaderbaar persoon. Je bent betrouwbaar, je wilt graag een commitment aangaan en je wilt wat kunnen betekenen voor anderen. Een maatje ben je samen, want samen kom je verder!

Verder heb je:
  • Extra tijd en ruimte om iets te betekenen voor de cliënten.
  • Beschikbaarheid van minimaal één dagdeel per maand. Meer mag natuurlijk ook. De dagen en tijden bepaal je later samen en gebeurt in overleg.
  • Affiniteit met onze cliënt doelgroepen.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
  • Een plek om bij te dragen aan een maatschappelijke opdracht.
  • Een vrijwilligersvergoeding van €20 per maand voor één dagdeel en bij meerdere dagdelen €30 per maand.
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Jaimy Horvers, via maatjes@sterkhuis.nl of 06 82 99 00 73.

Recente vacatures

Diagnostiek voor U

Moleculair (Micro-) Biologisch Analist

Eindhoven
28 - 32 uur
Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

MST LVB therapeut - De La Salle Boxtel

Boxtel
32 - 36 uur
MO Den Bosch

Woonbegeleider Voorziening Langdurig Verblijf

's-Hertogenbosch
In overleg