zoekt een

Ambulant hulpverlener complexe problematiek gezinnen

VOOR WIE DOE JE HET?
Jij als ervaren ambulant jeugd- & gezinsprofessional ziet het als een uitdaging om in een gecombineerde functie met verschillende doelgroepen aan de slag te gaan. Jij zet je bijvoorbeeld in voor cliënten die komen vanuit de veilige crisisopvang. Jij biedt de juiste na begeleiding. Er kan sprake zijn van huiselijke geweld, kindermishandeling, bedreiging of eer gerelateerd geweld. De insteek is altijd: wat en wie heb je nodig om je weer veilig te voelen? Tegelijkertijd zet jij je ook in voor een kind wat niet de dupe mag worden van een scheiding. De verantwoordelijkheid om een complexe scheiding in goede banen te leiden, ligt natuurlijk bij ouders. Jij spreekt ze vaak apart en blijft professioneel al wordt er veel geschreeuwd, gedreigd en gehuild. Jij ziet het als uitdaging om deze verschillende casussen met verschillende doelgroepen op te pakken.

HOE DOE JE DAT?
Het belang van de cliënt staat altijd voorop. Jij hebt het talent om mensen te begrijpen, te motiveren en te stimuleren. Door middel van jouw pedagogische achtergrond, stem je af op hun kracht en problemen en brengt regelmaat en veiligheid. Je maakt hierbij bijvoorbeeld gebruik van de methodiek Critical Time Intervention (CTI), waarmee de cliënten de regie over hun eigen leven willen teruggeven na huiselijk geweld. Voor extra veiligheid kan het alarm ondersteuningssysteem AWARE ingezet worden. Bij bijvoorbeeld complexe scheidingen blijf je gesprekspartner voor beide ouders waar jij als geen ander patronen, sociale systemen en risicofactoren kunt inschatten. Jjj weet in iedere situatie de juiste methodiek in te zetten wat helpend is voor de cliënt.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Je hebt vandaag meerdere bezoeken gepland staan. Je begint je dag dan ook met je eerste huisbezoek waar huiselijk geweld aan de orde is en er is een onveilige situatie ontstaan. Je hebt vandaag een afspraak staan met andere betrokken partijen zoals de wijkagent en reclassering.
 • Aansluitend heb je op kantoor een intakegesprek met een moeder van drie kinderen. Zij en haar (aanstaande) ex kunnen niet meer zonder ruzie communiceren. De vader is een bekende van de politie en je vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld.
 • Je eindigt je dag op kantoor met het uitwerken van de verslagen van deze dag. Je treft hier ook je andere collega’s waarbij jullie bespreken wat de stand van zaken is. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen en elkaar te adviseren. Ook heb je een afspraak met je collega die werkt als gedragswetenschapper. Samen bepalen jullie de beste aanpak voor dit gezin waarbij jullie eerste prioriteit ligt bij de drie kinderen.
 • Je kijkt uit naar de training van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Jij blijft van nature rustig in een heftige en emotionele situatie. Jij hebt de overkoepelende blik, zodat je de juiste inschatting kunt maken wat nodig is. Jij durft zaken bijvoorbeeld trauma bespreekbaar te maken. Je bent flexibel, je hebt veel geduld en je bent een weerbaar persoon. Vaak zet je één stap vooruit en dan weer twee stappen achteruit.

Verder heb je:
 • Een afgeronde sociale (ped)agogische opleiding op HBO niveau.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met de doelgroep.
 • Een SKJ registratie.
 • Kennis van hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • De functie Ambulant Jeugd- en Gezinsprofessional B in schaal 9, met salaris tussen € 2.817,36 en € 4.207,88 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
 • Een contract voor 24-36 uur per week.
 • Werken met verschillende doelgroepen en een multidisciplinaire team.
 • Structurele werkbegeleiding en intervisie.
 • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Anne Duis, via 06 43 78 82 88 of Sjoukje Schrurs via 06 81 95 67 73.

Contact

Anne Duis
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Kempenhaeghe

Activiteitenbegeleider cluster probleemgedrag

Sterksel
24 - 36 uur
Stichting Werkcarrousel

Re-Integratie Begeleider/ Job Coach 24-36 uur per week

's-Hertogenbosch
24 - 40 uur