Psychiater - Forensisch FACT

In welke omgeving kom je te werken?
Je gaat aan de slag voor het Forensisch FACT-team, gevestigd op het Zorgpark Voorburg in Vught. Dit team is er voor cliënten die (mede) door een psychische stoornis in aanraking zijn geweest met justitie, dit dreigen te komen en/of die agressieregulatieproblemen ervaren. De behandeling richt zich op het voorkomen van (nieuw) delictgedrag middels risicogestuurde behandeling en het herstellen van het gewone leven . Het team werkt middels ‘shared caseload’ en veelal outreachend, want herstellen doe je thuis.

Wat houdt de functie in?
Ons gemotiveerde en multidisciplinaire team werkt dagelijks aan de zorg en therapeutische behandeling van cliënten. Als psychiater ben jij voor ons een belangrijke spil in de behandeling van onze cliënten en bij de ontwikkeling van de organisatie. Je voert psychiatrisch onderzoek uit en brengt je diagnostiekconclusies in bij het MDO en de behandelplanbespreking. Je werkt structurerend bij de implementatie van de zorgtrajecten: Je stelt de behandeltherapie vast en coördineert als regiebehandelaar de uitvoering, evalueert en stelt desgewenst bij. Natuurlijk ben je cliëntgericht en resultaatgericht. Een teamoverstijgende kartrekker dus, die goed kan samenwerken met zowel zijn teamgenoten, als ketenpartners (zoals reclassering).

Participeer jij graag actief in veranderprocessen, solliciteer dan voor de functie van Psychiater bij Reinier van Arkel.

Wat breng je mee?
Wij zijn op zoek naar een psychiater die affiniteit en ervaring heeft met de forensische doelgroep.
  • Je bent ondernemend, flexibel en breed inzetbaar.
  • Je werkt graag samen.
  • Je hecht waarde aan het leveren van de beste kwaliteit.
  • Je hebt een verbindende wijze van communiceren en je draagt bij aan een inspirerend werk- en leerklimaat (waaronder het geven van supervisie aan A(n)ioS/VioS en het bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek).

Wat kunnen wij je bieden?
Fellow- en partnership
Reinier van Arkel investeert in – beginnende en meer ervaren – psychiaters met ruimte en mogelijkheden voor professionele (door)ontwikkeling. Omdat we erin geloven dat deze investeringen bijdragen aan het werkplezier van onze psychiaters en de kwaliteit van onze cliëntenzorg. Startende professionals bieden we daartoe een fellowship, ervaren psychiaters een partnership.

Fellowship
Het fellowship is gericht op psychiaters in hun eerste drie jaar als medisch specialist en gericht op het (verder) ontwikkelen van medisch leiderschap en de (nadere) kennismaking met de organisatie. Voor een groep jonge psychiaters organiseren we kennissessies (onder andere een uitgebreide cursus beleidspsychiatrie), ontmoetingen met de Raad van Bestuur en directies van de zorgeenheden, meeloopdagen en supervisie. Er is ruimte voor coaching en een senior psychiater fungeert als persoonlijk mentor. We bieden het fellowship aan jonge psychiaters die minimaal drie jaar bij ons in dienst willen treden.

Partnership
Voor psychiaters met meer werkervaring is er het partnership. De invulling hiervan bepalen we graag samen met jou. Inhoudelijk kan er voor een eigen accent worden gekozen dat aansluit bij de ambities van Reinier van Arkel. Te denken valt bijvoorbeeld aan verdieping of wetenschappelijk onderzoek op een deelgebied of het behalen van een aantekening als psychotherapeut of opleider. Het partnership is mogelijk voor psychiaters die een dienstverband voor onbepaalde tijd willen aangaan.

Daarnaast werken wij samen met FiscFree, waardoor je producten zoals telefoons, fietsen en laptops met fiscaal voordeel kan kopen.

Werktijden: tijdens kantoortijden, en achterwachtdiensten in avond- nacht en weekend.
Salaris: conform AMS Geestelijke Gezondheidszorg. In januari 2024 wordt het salaris met 2% verhoogd.
Dienstverband: 12 – 16 uur, het liefst verdeeld over twee dagen.

Meer weten en reageren?
Geïnteresseerd in de rol van Psychiater binnen het Forensisch FACT? Reageer dan via de "solliciteer hier" button!

Heb je eerst nog vragen over de sollicitatieprocedure? Stel dan je vraag via werken@reiniervanarkel.nl. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Jane de Bont (klinisch psycholoog) via 06-22618139.

Meer informatie over het Forensisch FACT kan je zien in deze video.

Een vast onderdeel van het selectieproces is een referentiecheck.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt.

Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het 'Beleidskader voor Werving en Selectie'.

Recente vacatures

Revant

ANIOS

Breda
28 - 32 uur
De Hondsberg

Jeugdarts / Basisarts - Expertise Centrum De Hondsberg

Oisterwijk
20 - 24 uur