Systeemtherapeut Kinder & Jeugdpsychiatrie (FACT)

Wat je doet

Binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie speelt het systeem een onlosmakelijke rol bij de problemen van het aangemelde kind. Je zult dan ook betrokken worden bij het diagnostische proces en het behandeltraject, meedenken en adviseren binnen het multidisciplinaire cliëntenoverleg en een superviserende rol vervullen richting de ambulant systeemmedewerkers. Verder biedt je systeembehandeling aan gezinnen.

De behandelmodules bestaan voornamelijk uit poliklinische systeemtherapie. Aangezien binnen Herlaarhof voornamelijk kinderen, jongeren en hun gezinnen gezien worden met complexe problematiek, met vaak problemen op meerdere levensgebieden, werken wij als multidisciplinair team intensief samen en zal je als systheemtherapeut nooit alleen bij een behandeling betrokken zijn. Naast kinderen met ontwikkelingsproblematiek zien wij steeds vaker kinderen met emotionele problematiek, trauma- en/of hechtingsproblematiek. Affiniteit en ervaring met deze problematiek is wenselijk.

Waar je werkt
FACT staat voor Flexibel Assertive Community Treatment. Het FACT-jeugdteam biedt hulp aan jongeren tot en met 22 jaar die op school, bij sport of thuis vastlopen en waarbij er psychische zorg nodig is. Meestal is het bij deze jongeren niet gelukt om op een andere manier hulp te krijgen.

We gaan uit van de ontwikkelingsmogelijkheden en richten ons daarbij op de mogelijkheden van de jongere en zijn directe omgeving. In een kennismakingsperiode van zes weken maken we met de jongere en zijn naasten een plan. Meestal werken we daarbij samen met ouders/verzorgers, school en ander hulpverleners waarbij we rekening houden met de kwetsbaarheden van de jongere en gezin. Samen zoeken we zo uit welke hulp nodig is en waar die plaats moet vinden. Dat kan thuis, maar ook op andere locaties.

We werken vanuit een herstelgerichte visie en maken veel gebruik van ervaringsdeskundigheid van diverse teamleden. Het FACT-jeugdteam bestaat uit: een kinder- en jeugdpsychiater, GZ-psycholoog, systeemtherapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundigen, een verslavingsdeskundige en een jobcoach. Het team van Herlaarhof werkt samen met Novadic-Kentron en Koraal (Sterk in Werk).

Het team van FACT-jeugd maakt onderdeel uit van Herlaarhof. Zie voor meer informatie over Herlaarhof en wat we doen bijgaande link: https://www.herlaarhof.nl/

Wat we van je vragen
  • Je bent geregistreerd systheemtherapeut bij de NVRG.
  • Je beschikt over een SKJ-registratie.
  • Je beschikt over ervaring met een systemische en outreachende benadering.
  • Je hebt bij voorkeur een specialisatie in hechtingsgericht werken met gezinnen.
  • Bij voorkeur ben je bekend met de context van meervoudige psychiatrische problematiek.
  • Communicatief vaardig, resultaatgericht, stressbestendig, gericht op samenwerken en een teamplayer.

Wat we je bieden
Bij Reinier van Arkel werken mensen die blij zijn met jou als collega. Wij bieden je een inspirerende en professionele werkomgeving waarin je in de gelegenheid bent je competenties in te zetten en waar ruimte is voor verdere ontwikkeling. Je wensen hierin bespreken we graag met je!

Verder bieden we je onder meer het volgende:

Salaris: arbeidsvoorwaarden en salariëring overeenkomstig CAO-GGZ FWG 60 (€3835-€4981) op basis van kennis en ervaring.

Dienstverband: het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd voor 16-36 uur per week.

Werktijden: je werktijden zijn op werkdagen tijdens kantoortijden, incidenteel zullen de werkzaamheden ook buiten kantoortijden plaatsvinden.

Meer weten en solliciteren
Meer weten? Verzoeken om extra informatie of vragen beantwoorden wij graag. Neem daarvoor contact op met: Marianne van Rijswijk (Manager Zorg), bereikbaar via: 06-33027925.

Interesse?! Solliciteer dan via de “solliciteer hier ”button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel!

Werknemers van Reinier van Arkel die een externe kandidaat voordragen kunnen in aanmerking komen voor de wervingspremie. Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Contact

Marianne van Rijswijk
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Zorgmed Thuis- en Kraamzorg

Coördinerend Ambulant Begeleider WMO (HBO)

Eindhoven
In overleg
Stichting LOEK@YOU

Jeugdzorgwerker C

Veldhoven
Parttime / Fulltime
GGz Breburg

Trajectbegeleider / Leer-werkcoach

Tilburg
24 - 36 uur