zoekt een

Neonatologie verpleegkundige in opleiding

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste neonatologie verpleegkundige in opleiding. In ons ziekenhuis werk je zowel overdag, in de avond als in de nacht samen met een directe collega. Ons kleine team is al erg goed op elkaar ingespeeld en ziet uit naar de start van nieuwe collega’s. De lijntjes met de specialisten van onze afdeling zijn kort. Zij zijn erg betrokken bij ons team en hebben veel vertrouwen in onze expertise.

Klinisch redeneren en extra aandacht
Jij bent degene die in deze bijzondere fase in het leven van pasgeborenen en hun ouders het verschil maakt. Jij voelt het aan als ouders wat extra aandacht nodig hebben en kunt goed omgaan met de wisselende drukte op onze afdeling. Als neonatologie verpleegkundige krijg je veel verantwoordelijkheid in het Anna Ziekenhuis, er is veel ruimte voor klinisch redeneren.

Veel inspraak op je eigen rooster
Het Anna geboorte- en kindcentrum heeft 12 gezinssuites, 10 klinische bedden (0 tot 18 jaar), 6 plaatsen voor de dagbehandeling, 6 couveuseplaatsen en 2 gynaecologische bedden. De afdeling heeft een goede mix van beginnende en ervaren gespecialiseerd verpleegkundigen. Er is veel ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en we investeren continu in de ontwikkeling van ons team. Het maken van de dienstroosters doen we zelfstandig, hierdoor heb je veel inspraak in je eigen rooster.

Hoe ziet je dag er uit?
Samen met je collega's van jouw team en je collega’s van de andere specialisme start je de dag op. Hierin bespreek je lopende zaken, stem je prioriteiten af en kijk je waar je elkaar kan ondersteunen. Samen met je collega neonatologie verpleegkundige maak je een verdeling en kijk je welke pasgeborene(n) past bij jouw leerdoel. Het zorgvuldig betrekken van de ouders/verzorgers van het kindje vinden wij heel belangrijk. Dagelijks loop je visite samen met de physician assistant of de kinderarts.

Patty, neonatologie verpleegkundige in opleiding:
“In maart 2021 heb ik de opleiding Basis Moeder Kind afgerond binnen het Anna geboorte-en kindcentrum. In mei 2021 kreeg ik de kans om door te stromen naar de opleiding High Care Neonatologie.

Iedere dag is anders hier. Bij de aanvang van je dienst weet je nooit wat je die dag allemaal te wachten staat. Dat houdt het werk levendig. Als (leerling) neonatologie verpleegkundige kun je echt het verschil maken. Ouders verwachten vaak niet de eerste dagen na de bevalling op de afdeling neonatologie door te brengen. Het begeleiden van de ouders van de pasgeborenen is daarom een belangrijk aspect binnen het vak. En hoe mooi is het om ouders, samen met hun kind, na een bepaalde tijd de afdeling stralend te zien verlaten. Ik sta dan graag stil bij het feit dat ik, als leerling neonatologie verpleegkundige, samen met mijn fijne collega’s, onderdeel ben geweest van dit proces. Dat geeft mij voldoening.

Het leerklimaat op de afdeling is erg prettig. Je werkt in een klein, maar zeer betrokken team. Op dit moment ben ik al halverwege mijn opleidingstraject en mag ik al veel zelfstandige zorg leveren. Er is altijd een collega neonatologie verpleegkundige aanwezig die kan bijspringen waar nodig. Iedereen staat open voor het beantwoorden van mijn vragen. En ik krijg de ruimte om te leren. Doordat je steeds meer zelfstandig mag handelen, groei je vanzelf stap voor stap naar meer complexiteit én naar het behalen van je diploma neonatologie verpleegkundige toe!”

Voorafgaand aan de opleiding
Voorafgaand aan van de opleiding werk je als verpleegkundige op de afdeling neonatologie. In deze periode vinden regelmatig evaluatiegesprekken plaats. Als je deze periode met succes hebt afgerond, start je met de opleiding. Je krijgt dan een leer/arbeidsovereenkomst voor de functie van leerling neonatologie verpleegkundige aangeboden. Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door het MUMC in Maastricht en start op meerdere momenten per jaar. Tijdens de opleiding word je begeleid door vaste werkbegeleiders en een opleidingsadviseur van het Anna Ziekenhuis. Het praktische deel van de opleiding bestaat, naast het leren op de werkplek in het Anna Ziekenhuis, uit een stage van enkele weken op een NICU afdeling extern.

Wat breng je mee?
  • Je bent bezig met een diploma verpleegkundige MBO-4 of HBO-V met een geldige BIG registratie.
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige in een ziekenhuis.
  • Je hebt ervaring op een kinder/kraamafdeling.
  • Je bent een enthousiaste, initiatiefrijke en assertieve verpleegkundige. Die het leuk vindt om zich te verdiepen in de specialistische kant van deze jonge patiënten.
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, kunt goed omgaan met onverwachte situaties, wisselende drukte op de afdeling en zoekt ook de uitdaging op de wat rustigere momenten. Op de drukke momenten weet je de rust te bewaren.

Wat bieden wij je?
Een opleidingsplaats op de leukste afdeling van het hele ziekenhuis! Het betreft een vacature van minimaal 32 uur tot 36 uur per week.

Tijdens de opleiding krijg je een leer/arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur per week.

Inschaling vindt plaats conform Cao Ziekenhuizen. De functie is ingeschaald in salarisschaal FWG 45 (min. €2.982,- en max. €4.015,- bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. Na het behalen van je diploma is de functie ingeschaald in salarisschaal FWG 50.

Wij bieden al onze medewerkers een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, dat ruimte biedt aan jouw individuele wensen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsplan, verlof sparen of kopen. Daarnaast is er aandacht voor vak verbreding en persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om trainingen te volgen van GoodHabitz! Met ruim 150 titels aan trainingen en de GoodScan kom je erachter hoe je het liefst leert, waar je kwaliteiten en groeikansen liggen én welke trainingen jou op het lijf geschreven zijn. We bieden trainingen op gebied van persoonlijke kracht, productiviteit, inspirerend leiderschap, veiligheid en gezondheid, communicatie, commerciële vaardigheden, taal, management en teamwork, sociale vaardigheden, office en digitale vaardigheden. De trainingen zijn online en je kunt er onbeperkt gebruik van maken, leren wanneer het jou uitkomt!

Wie zijn wij?
Anna Zorggroep is actief in de regio Geldrop en Eindhoven en wordt gevormd door het Anna Ziekenhuis, Anna TopSupport en Anna Ouderenzorg. Onze passie is het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven van ieder mens, in iedere levensfase. Anna wil een partner zijn, een goede buur. Iemand die altijd klaar staat. We zoeken op persoonlijke wijze en samen met onze patiënten en cliënten naar de beste oplossing. Ook als die niet meteen voor de hand ligt.

Interesse?
Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met Danielle Cremers, afdelingshoofd, telefoon 06-21473598 óf Inge van Eerd, zorgcoördinator, telefoon 040-286 4173.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sabine Hermsen, Corporate Recruiter, telefoon 06-11652357.

Spreekt deze vacature je aan?
Dan nodigen wij je van harte uit te reageren via de solliciteerbutton of door ons meteen te bellen en een gesprek in te plannen. De koffie staat klaar! Je motivatiebrief en CV mag je richten aan Danielle.

Om in dienst te treden bij het Anna Ziekenhuis, vragen wij je vooraf een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Contact

Sabine Hermsen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGz Breburg

APH Triagist GGz

Tilburg
16 - 36 uur
Rivas Zorggroep

Neonatologieverpleegkundige

Gorinchem
32 - 36 uur