Artsen in opleiding tot Ziekenhuisarts

Bedrijfsprofiel
De opleiding tot ziekenhuisarts betreft een driejarige opleiding waarin je wordt begeleid door een multidisciplinair opleidingsteam. Kernwoorden in de opleiding zijn: generalistische zorg, kwaliteit, continuïteit en patiëntveiligheid. De ziekenhuisgeneeskunde is met ingang van 1 juli 2014 door het College Geneeskundig Specialismen officieel als profiel erkend. Na afloop van de opleiding ga je als ziekenhuisartsKNMG aan de slag.

Wat ga je doen?
Je levert zorg aan en bent eindverantwoordelijk voor de zorg aan klinische patiënten en bent bij uitstek een teamspeler die zorg levert en coördineert. Daarnaast werk je samen met andere medici en onderhoudt intensieve contacten met huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Je draagt in beleidsmatige zin bij aan veiligheid, kwaliteit en verantwoordingsplicht rondom klinische zorgprocessen. Tenslotte verzorg je onderwijs aan co-assistenten, verpleegkundigen en eventueel AIOS.

De opleiding
In de opleiding zal veel aandacht worden besteed aan interne ziektebeelden, pre- en postoperatieve zorg en palliatieve zorg zoals pijnbestrijding. Veel aandacht zal er zijn voor de oudere patiënt, met een focus op comorbiditeit en polyfarmacie. Kennis van extramurale zorginstellingen zal moeten worden verworven om ook hier bruggen te kunnen slaan.

Structuur van de opleiding
De opleiding tot ziekenhuisarts duurt drie jaar. De hoofdopleider is internist, de plaatsvervangend opleider anesthesioloog. De opleiding bestaat uit een basisjaar interne geneeskunde en stages op afdelingen heelkunde, neurologie, geriatrie en anesthesiologie. Stages in een verpleeghuis of bij een huisarts bieden de mogelijkheid om kennis ten aanzien van de continuïteit van de patiëntenzorg naar de 1e en 3e lijn te verbreden. In het laatste jaar zal een klinisch kwaliteitsproject moeten worden voltooid.

Wat vragen wij van jou?
  • Je bent basisarts;
  • Je bent in staat zorgvuldig te organiseren en plannen;
  • Je bent in staat je in te leven in complexe problematiek;
  • Je bent een doorzetter, neemt initiatieven en kunt goed samenwerken in teamverband;
  • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en gevoel voor het werken in een organisatie;
  • Je zet de patiënt echt centraal.

Wat bieden wij jou?
Het betreft een aanstelling voor de duur van de opleiding. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de wettelijke arbeidsvoorwaarden van de instellingen, CAO-UMC (schaal 11A) of CAO Ziekenhuizen (AIOS schaal), afhankelijk van leeftijd en ervaring. De opleidingskosten worden volledig vergoed door de werkgever. De werktijden zijn conform de de AIOS-regeling maximaal 48 uur per week, inclusief alle opleidingsmomenten.

Aanvang opleiding
Instroom is doorlopend mogelijk.

Interesse in deze vacature?
Wij raken graag met jou in gesprek! Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Patricia Boshom, managementassistent VvZG, p.boshom@jbz.nl, tel. 06-38894345 of (073)-553 85 17

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met 640 bedden en ruim 4.000 medewerkers. We staan voor Positieve Gezondheid. Alles wat we doen, is er op gericht het gezondheidswelzijn van de mensen om ons heen te verhogen. Onze medewerkers spelen daarbij uiteraard een zeer belangrijke rol. Meer informatie over de strategische koers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vind je in het JBZ Magazine.

Informatie over de opleiding tot ziekenhuisarts http://www.vvzg.nl

Je cv en 'motivatiebrief kun je per mail versturen naar boshom@jbz.nl

Dit betreft een doorlopende vacature.
  • Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
  • Het invullen van een vragenlijst m.b.t. de arbeidsgezondheidskundige screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Indien wij behoefte hebben aan ondersteuning bij het invullen van onze vacatures, zullen wij op eigen initiatief hiervoor contact zoeken met derden. Actief aanbod van diensten door derden wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Disclaimer:
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Als onderdeel van ons wervingsproces, voeren we altijd een interne referentiecheck uit bij kandidaten die al bij ons werkzaam zijn dan wel eerder bij ons of een van onze rechtsvoorgangers werkzaam zijn geweest. Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We werven onze kandidaten zelf. Kandidaten van externe bureaus nemen we niet in behandeling

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Basisarts

Eindhoven
32 - 36 uur
Stichting De As

Gedragsdeskundige

Goirle
In overleg
impegno

Psychiater kind en Jeugd

Oirschot
4 - 36 uur