Beeldend Therapeut specialisme Kinder, Jeugd en Jongvolwassenenpsychiatrie

Beeldend Therapeut Kinder, Jeugd en Jongvolwassenenpsychiatrie 24 - 32 uur

Ben je zelfstandig, flexibel, creatief en sociaal? En jeugdigen en hun gezinnen helpen om (weer) meer grip op hun leven te krijgen?
Word jij enthousiast van de term ‘herstel gerichte zorg’? Sta jij te popelen om jouw specifieke expertise in te zetten in een multidisciplinair behandelteam?
En gaat jouw hart sneller kloppen van het werken met kinderen en jongeren die met complexe psychische problemen worstelen?
Dan is dit dé baan voor jou!

Wat ga je doen
Jouw vaktherapeutische expertise wordt ingezet binnen de specialistische ggz afdeling; Speciality Kind, Jeugd en Jongvolwassenen. Je werkt nauw samen met meerdere teams binnen deze afdeling, waarbinnen jouw ervaringsgerichte therapie wordt gecombineerd met allerlei andere behandelvormen.

Als beeldend therapeut binnen deze afdeling ben je verantwoordelijk voor het verrichten van observatie en diagnostiek ten behoeve van de beeldende therapie. Vervolgens maak je een eigen vaktherapeutisch behandelplan, passend binnen de gestelde doelen en voer je deze zelfstandig uit. Je behandelt de cliënten in groepen en/of individueel en doet dit conform het zorgplan. Gezien de doelgroep wordt er vrij nauw samengewerkt met andere collega’s en vraagt het werk op deze afdeling goede communicatieve vaardigheden, samenwerking met en afstemming op elkaar.

Daarnaast rapporteer je over de voortgang van de behandeling en evalueer je de resultaten in het multidisciplinaire team.

Waar ga je werken
Binnen de Speciality Kind en Jeugd wordt er onderzoek en behandeling geboden aan kinderen en jongeren van 0-18 jaar met (complexe) ontwikkelingsproblemen, psychische en psychiatrische problemen en hun omgeving. Samen met ouders en kind/jongere wordt bekeken wat er aan de hand is en wat de beste behandeling voor het kind/jongere is in diens specifieke situatie: zorg op maat dus. Er wordt een herstelgerichte visie gehanteerd waarbij aangesloten wordt bij de eigen kracht, regie en mogelijkheden van cliënten en hun ouder(s) en naastbetrokken gezinsleden.

Als beeldend therapeut ben je onderdeel van meerdere multidisciplinaire teams. Die zowel ambulante als deeltijd behandelingen geven. De locaties waar je werkzaam zal zijn voor deze afdeling zijn Roosendaal en met name Bergen op Zoom.

Wat vragen wij van jou
 • Een afgeronde HBO Bachelor opleiding Beeldende Therapie en registratie bij het Register Vaktherapie
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep; kinder- en jeugdpsychiatrie.
 • Ervaring in de psychiatrie als beeldende therapeut, bij voorkeur met kinderen en jongeren.
 • Je hebt kennis van beeldend therapeutische methoden, technieken en van groepsdynamica.
 • Je bent communicatief, betrokken en collegiaal ingesteld en je kunt prima zelf je weg vinden naar de teams
 • Goede mondelinge, schriftelijke en non-verbale uitdrukkingsvaardigheden
 • Vaardigheden om een vertrouwensrelatie met de cliënt en zijn/haar omgeving op te kunnen bouwen, met behoud van de eigen professionele houding

Wat bieden wij jou
 • Je salaris ligt conform de cao GGZ FWG 55 tussen € 3.016,- en € 4.692,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats naar relevante werkervaring.
 • 166 vakantie-uren en een Levensfasebudget (LFB) van 35 uur o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, waarbij je zelf je arbeidsvoorwaarden aan kunt passen naar jouw situatie en wensen. Je kunt er voor kiezen om deze bijvoorbeeld uit te ruilen tegen een abonnement op de sportschool of een fiets
 • Een pensioenregeling bij PFZW, waarbij de werkgever 50% inlegt
 • 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% én reiskostenvergoeding
 • Balansbudget van € 500 bruto o.b.v. een fulltime dienstverband (kies zelf voor uitbetaling, inzet voor een opleiding of verlof)
 • Op 1 januari 2024 vindt er een cao-salarisverhoging plaats van 2%.
 • Ontwikkelmogelijkheden, pak een studie op of groei door binnen GGZWNB. We helpen je verder met jouw ambities. Daarnaast krijg je onbeperkt toegang tot online trainingen in jouw persoonlijke account van GoodHabitz. Jij bepaalt zelf wat, waar en wanneer je leert
 • Een vast contract

Enthousiast? Solliciteer dan direct
Ben je direct enthousiast en ervan overtuigd dat je bij ons wilt werken?
Aarzel dan niet en reageer direct via de sollicitatie button

Liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op.
Contactpersoon: Michel Kuiper
Telefoon: 06-51009172
E-mail: m.kuiper@ggzwnb.nl

Contact

Michel Anthonie Kuiper
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Pameijer Mozaïk

Jeugdbegeleider

Rotterdam
24 - 32 uur
Jeugdbescherming Brabant

Jeugdbeschermer regio 's-Hertogenbosch

Etten-Leur
32 - 36 uur
Prisma

MST therapeut

Biezenmortel
28 - 32 uur