zoekt een

Regie kinderverpleegkundige

Bij ons op de afdeling kindergeneeskunde ben je volwaardig kinderverpleegkundige. Op deze afdeling verpleeg je kinderen van 0 – 18 jaar. Ze hebben veel verschillende en kinderspecifieke ziektebeelden. Geen aparte afdeling voor bijvoorbeeld neonatologie of kinderchirurgie. Je bent allround en je zorgt dan ook dat je op de hoogte bent van de verschillende pathologie en behandelingen. Je werkt in ons mooie Beatrix geboorte- en kindcentrum waar we als één team met kindergeneeskunde en verloskunde vanuit eigen expertise samenwerken. Vanuit jouw rol als regieverpleegkundige kun jij dit een kwaliteitsimpuls geven.

In het Beatrixziekenhuis streven we naar mensgerichte en hoogwaardige kwaliteit van patiëntenzorg. In dat uitgangspunt kun jij je als verpleegkundige helemaal vinden. Door ontwikkelingen in en om de zorg heen zien we het verpleegkundig vak veranderen. Het wordt complexer en intensiever. Met het invoeren van de functie van regieverpleegkundige kunnen we de kwaliteit van de geboden zorg continueren en verhogen. Je biedt als regieverpleegkundige zelf patiëntenzorg en coacht je collega’s binnen het verpleegkundig proces. Juist die combinatie van werkzaamheden vind jij leuk om te doen. Door persoonlijke aandacht voor patiënten en medewerkers, zorg jij ervoor dat we de beste zorg kunnen leveren.

Wat ga je doen?
Als regieverpleegkundige werk je op ons Beatrix geboorte- en kindcentrum. Een aantal diensten per week in uniform maar ben je vrij van gekoppelde patiënten. De overige diensten werk je als verpleegkundige op de afdeling kindergeneeskunde. Hierdoor kun je je richten op de kwaliteit van het verpleegkundig proces.
De functie regieverpleegkundige uit zich in de volgende kerntaken:
 • Regisseren en coördineren van het totale zorgproces:
 • Organiseren patiënten verdeling, coördineren zorgzwaarte, monitoren en stroomlijnen van de dienst.
 • Eerste aanspreekpunt van de afdeling.
 • Regisseren evaluatiemomenten in de dienst (dagstart, eindevaluatie en dienstoverdracht).
 • Organiseren van de dienstbezetting/capaciteit.
 • Coachen op de werkvloer:
 • Coachen en ondersteunen van verpleegkundigen in het verpleegkundig proces.
 • Stimuleren van coaching tussen verpleegkundigen onderling.
 • Faciliteren van kwaliteits- en deskundigheidsbevordering binnen het team:
 • Coördineren en monitoren van werk- en projectgroepen, zodat het hele verpleegkundig team aan de slag is met kwaliteits- en deskundigheidsbevordering.

Waar ga je werken?
Het Beatrixziekenhuis is een regionaal ziekenhuis in Gorinchem. Moderne medische voorzieningen, kwaliteit van zorg en het brede aanbod van specialismen, zijn karakteristiek voor het ziekenhuis. De regionale functie van het ziekenhuis zorgt ervoor dat je jouw functie als kinderverpleegkundige in de volle breedte kunt uitoefenen.

Een jaar geleden is het Beatrix geboorte- en kindcentrum geopend, waar we ontzettend trots op zijn. Gelegen op de vijfde etage van het Beatrixziekenhuis, zijn de kinderafdeling en afdeling verloskunde samengevoegd om de beste medische zorg te bieden aan kinderen en bij bevallingen. Door de samenvoeging van twee afdelingen bieden we geïntegreerde zorg voor ouder en kind. De samenwerking tussen verloskunde en kindergeneeskunde is hiermee sterker geworden. Met respect voor elkaars expertise, een kritische blik, zorgzaamheid en de nodige humor. De vleugel waar kinderen worden verpleegd is modern, luxe en gastvrij om de kinderen zich op hun gemak te laten voelen en waar het gezin de nodige privacy heeft. De kinderafdeling heeft 23 bedden waarvan zeven in gebruik genomen kunnen worden door kraamvrouwen als de baby op de kinderafdeling moet verblijven.

Je werkt hier met zo’n 30 kinderverpleegkundigen en kinderartsen. Daarnaast komen ook medisch specialisten van verschillende specialisme de kinderen bij ons behandelen. De lijntjes zijn kort en laagdrempelig, wat fijn is voor de samenwerking, waarbij je expertise en adviezen worden gewaardeerd. We werken samen met medisch pedagogisch zorgverleners die de nodige begeleiding bieden aan de kinderen om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. We zijn best een groot team, maar ondanks dat voelt het wel echt als een team. We helpen elkaar, motiveren elkaar en vervangen elkaar. Wij omschrijven ons team als 'betrokken en eerlijk. Wat goed is voor de samenwerking. Samen gaan we voor het belang van het kind en de ouder. Evidence based practice werken is een onderdeel van onze visie en wij willen deze kwaliteit van zorg met passie en verantwoordelijkheid uitvoeren. Wij verwachten hierin van jou een pro-actieve houding wat past in ons zelfsturend team.

We leren nog elke dag. Niet alleen tijdens een training of opleiding. Juist ook als je aan het werk bent. Zo leer je in contact met patiënten en je collega’s. Met de komst van de nieuwe functie regieverpleegkundige zullen we ook moeten leren. Daarom creëren we een werkomgeving waarbij leren en ontwikkeling centraal staat. Waarin je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en je met je collega’s werkt aan de ontwikkeling van het team.

Wie ben jij?
Je bent goed in het coachen op de werkvloer. Je brengt medewerkers in situaties die voor hen uitdagend en leerzaam zijn. Naast het aangeven van ontwikkel- en verbeterpunten, geef je nadere uitleg en behulpzame suggesties. Je reflecteert op succeservaringen en maakt gebruik van verschillende beïnvloedingsstijlen. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en eigen functioneren mede door zelfreflectie. Je staat open voor feedback, input en nieuwe ideeën.
De functie van regieverpleegkundige is nieuw en vraagt daarom initiatief van je als het gaat om het neerzetten van de regierol op de afdeling. Je wilt de functie ten volste benutten. Je doet voorstellen of komt met oplossingen om te verbeteren en te versnellen. Je stimuleert ook het inbrengen van ideeën en plannen van anderen. Jij neemt het voortouw om de ideeën daadwerkelijk uit te voeren. In de omgang met patiënten, naasten en collega’s kun je rekenen op je empathisch vermogen.
 • Je bent gediplomeerd hbo-verpleegkundige met specialisatie kinderverpleegkunde. Je voldoet aan één van onderstaande opleidingseisen:
 • Je beschikt over het diploma hbo-verpleegkunde behaald in 2020.
 • Je beschikt over het diploma hbo-verpleegkunde en bent bereid een aantal aanvullende modules te volgen.
 • Je hebt minimaal één jaar klinische verpleegkundige werkervaring opgedaan in het ziekenhuis.
 • Je bent BIG-geregistreerd en Hepatitis B en kinkhoest gevaccineerd of bereid hiertoe.
 • Je bent in staat om alle voorkomende diensten in deze functie te werken. Dag-, avond-, nacht- weekend- en feestdagen.

Wat bieden wij?
Wij vertrouwen erop dat je goed bent in wat je doet. Dit krijg je er van ons voor terug.
 • De functie is ingedeeld in FWG 50 en je krijgt voor deze functie 2 periodieken uitloop. De salarisinschaling is afhankelijk van je opleiding en werkervaring.
 • Je verdient een salaris tussen de € 2897,- en € 4282,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Je krijgt vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%. Kies zelf of je je vakantiegeld en/of eindejaarsuitkering per maand of per jaar ontvangt.
 • Je krijgt een overeenkomst voor 28 - 32 uur per week. Uren in overleg.
 • Je tekent een vast contract.
 • Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao ziekenhuizen, zoals reiskosten en verlofdagen maar ook een automatische pensioenopbouw en collectieve zorgverzekering.
 • Je kiest zelf je aanvullende arbeidsvoorwaarden (MKA-regeling Zorg en Rivas Benefits at Work).

Heb je interesse?
Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met regieverpleegkundige op (0183) 644 465. Bel of app met vragen over het solliciteren met Wendy Kraaijeveld (recruiter) op 06 83 25 35 62.

Een assessment is onderdeel van de procedure.

Wil je vast digitaal een kijkje nemen op ons Beatrix Geboorte- en kindcentrum? Bekijk dan deze video of onze instagrampagina Beatrixgeboortekindcentrum.

Deze vacature sluit zodra we de geschikte kandidaat hebben gevonden.
Je solliciteert binnen een minuut op deze vacature.

Contact

Wilhelmina Evy Kraaijeveld - Korevaar
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Kempenhaeghe

Begeleider kindgroep

Heeze
Parttime / Fulltime
Bravis Ziekenhuis

Verpleegkundige Interne Geneeskunde/Maag-Darm-Lever

Roosendaal
24 - 28 uur