Regieverpleegkundige Inwendige Geneeskunde & MDL (parttime of fulltime)

Elke uitdaging aangaan en jezelf als regieverpleegkundige verder ontwikkelen in ons topklinisch opleidingsziekenhuis. Als HBO Verpleegkundige overstijgend meedenken en werken. Bij ons kan dit! Minder protocollair werken, meer klinisch redeneren, coördineren en patiënten met zeer uiteenlopende ziektebeelden helpen: dát is werken op de afdeling Inwendige Geneeskunde en MDL. Iedere dag lever jij de best mogelijke zorg. Grijp deze unieke kans en blaas ons omver met jouw motivatiebrief!

Dit ga jij doen
Op onze Verpleegafdeling behandelen wij (complexe) Inwendige Geneeskunde & MDL patiënten. Als regieverpleegkundige draag je, naast de reguliere patiëntenzorg, ook zorg voor overstijgende taken zoals coördineren van zorgprocessen en het deelnemen aan en aansturen van werkgroepen. En verder ga jij:
 • Samen met collega’s zorgdragen voor het continue verpleegproces én coördinatie van verpleegkundige zorg van onze patiënten. Denk hierbij aan ziektebeelden zoals pancreatitis, ziekte van Crohn, bloedingen in het maag- en darmstelsel, diabetes en infectieziekten.
 • Initiëren en zorgdragen voor de verbetering van processen op de afdeling en het leiden van onze werkgroepen. Denk hierbij aan de werkgroepen zoals Wondzorg, HiX en VIM. Je vervult hierbij een voorbeeldrol.
 • Coachen en begeleiden van collega verpleegkundigen.
 • Heb je een voorbeeldfunctie t.a.v. het klinisch redeneren, EBP handelen en tonen van eigen leiderschap. Op termijn ontwikkel en geef je klinische lessen en begeleid je studenten en nieuwe medewerkers.
 • Organiseren van patiënt overstijgende activiteiten samen met collega’s van andere disciplines. Samen breng je de kwaliteit van de patiëntenzorg naar een nóg hoger niveau.
 • Bieden wij aan iedere nieuwe collega ter verdieping in ons vak de cursus Interne Geneeskunde aan.

Blijven leren!
Heb jij de ambitie om door te groeien of om jou verder te verdiepen in het vak? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons krijg je namelijk de mogelijkheid om door te groeien tot specialistisch verpleegkundige. Dit doe je door het volgen van een specialistische vervolgopleiding Interne Geneeskunde óf de post HBO opleiding tot MDL verpleegkundige. Zo krijg je bij ons in het ziekenhuis (letterlijk) een baan voor het leven!

Je start bij ons met een introductie van één week. In deze week kom jij alles te weten over werken in ons ziekenhuis. Na deze week start je op onze afdeling en koppelen wij jou aan een ‘coach’. In de eerste 4 tot 8 weken, afhankelijk van je ervaring, sta je boventallig op onze verpleegafdeling Inwendige Geneeskunde en afwisselend op de MDL. We maken je wegwijs, laten je meekijken met behandelingen en je maakt kennis met de collega’s uit jouw team. Je krijgt bij ons de kans om je kennis up-to-date te houden en je te verdiepen in je vak. We organiseren op de afdeling teamdagen, bezoeken jaarlijks symposia zoals de CZE Hartweek, maar vergeet ook zeker niet onze leuke en gezellige teamfeesten.

Daniëlle – Regieverpleegkundige Inwendige Geneeskunde & MDL
“Ik kom na 10 jaar nog altijd met plezier naar mijn werk door de grote uitdaging in het werk, het fijne team waar ik mee mag werken en de kennis die ik nog elke dag verder ontwikkel!”

Dit ben jij
 • Gediplomeerd en BIG-geregistreerd HBO verpleegkundige.
 • Ziekenhuiservaring is een pré. Geen ziekenhuiservaring, maar wel heel enthousiast? Solliciteer of neem even telefonisch contact met ons op! Samen gaan we kijken wat er mogelijk is.
 • Enthousiast worden van een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de afdeling. Jij ziet dit als een uitdaging.
 • Tegengestelde belangen kunnen overbruggen, zowel op inhoud als in de coördinatie van de verpleegkundige zorg.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband werken én daadkrachtig handelen is voor jou een tweede natuur.

De verpleegafdeling Inwendige Geneeskunde & MDL
De verpleegafdeling inwendige geneeskunde bestaat uit 48 bedden voor zowel interne als MDL patiënten. De 65 collega’s binnen ons team zijn van alle leeftijden en er heerst een prettige en gezellige sfeer. Stuk voor stuk weten we van aanpakken en helpen we elkaar waar nodig. Samen streven we ernaar onze patiënt de best mogelijke klantgerichte zorg te bieden.

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over Inwendige Geneeskunde of Maag-, Darm- en Leverziekten.

Zo ziet werken bij het Catharina Ziekenhuis eruit
Het Catharina Ziekenhuis is een modern, gastvrij en topklinisch opleidingsziekenhuis in de hightech stad Eindhoven. Werken in het Catharina Ziekenhuis is boeiend, leerzaam en uitdagend. Wij bieden je een professionele werkomgeving om elke dag het beste uit jezelf te halen. We investeren in de ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid van onze mensen omdat we samen het beste voor elkaar en voor de patiënt willen. Ontdek meer over de baan van jouw leven, bekijk onze Werken bij pagina.

Wij bieden jou
 • Een baan voor het leven met collega’s die voor jou klaarstaan.
 • Een vast dienstverband.
 • De mogelijkheid om tussen de 24 uur – 36 uur per week te werken.
 • Een salaris passend bij jouw functie en werkervaring ingeschaald in FWG 50 (max € 4.118,00 bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek, met extra’s als vakantietoeslag (een volledige 13de maand), eindejaarsuitkering (een volledige 14de maand) en onregelmatigheidstoeslag.
 • Een complexe zorgbaan waar patiënten, jouw ontwikkeling en uitdaging voorop staan.
 • Mogelijkheden om door te groeien binnen ons ziekenhuis.
 • Het regionale gevoel van werken in Eindhoven met een landelijk netwerk dankzij Santeon waar Catharina onderdeel van is.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioen en reiskostenvergoeding maar ook ons meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.
 • Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.
 • Constante prikkel om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen.

Jij hebt jouw baan voor het leven gevonden!
De innovatie, ontwikkeling en passie voor patiënten. Werken bij het Catharina Ziekenhuis is jou op het lijf geschreven. Werken in een team vind jij waardevol en leren van elkaar een must.

Meer weten over deze functie of gewoon eens een dagje meelopen met een (toekomstige) collega? Bel hiervoor met Janine Clevers (Teamleider) via telefoonnummer 040 - 239 6800.

Je sollicitatie ontvangen we graag via de sollicitatiebutton op deze pagina. Na jouw sollicitatie word je zo spoedig mogelijk geïnformeerd of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Contact

Hanneke Toonders
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Kempenhaeghe

Begeleider kindgroep

Heeze
Parttime / Fulltime
Bravis Ziekenhuis

Verpleegkundige Interne Geneeskunde/Maag-Darm-Lever

Roosendaal
24 - 28 uur