Verpleegkundige Inwendige Geneeskunde & MDL (parttime of fulltime)

Elke uitdaging aangaan en jezelf als verpleegkundige ontwikkelen. Bij ons kan dit! Minder protocollair werken, meer klinisch redeneren en patiënten met zeer uiteenlopende ziektebeelden helpen: dát is werken op de afdeling Inwendige Geneeskunde en MDL. Iedere dag lever jij de best mogelijke zorg zonder dat je daarbij jouw eigen grenzen uit het oog verliest. Blaas ons omver met jouw motivatiebrief!

Dit ga jij doen
 • Zorgdragen voor het continue verpleegproces van onze Inwendige en MDL patiënten. Denk hierbij aan ziektebeelden zoals pancreatitis, ziekte van Crohn, bloedingen in het maag- en darmstelsel, diabetes en infectieziekten.
 • Samen met collega’s zorg je voor het gehele proces van opname, verzorging, verpleging tot ontslag van onze patiënten.
 • Klinisch redeneren en kwalitatief hoogwaardige zorg leveren.
 • Begeleiding en voorlichting geven aan jouw patiënt.
 • Coachen en begeleiden van studenten.
 • Actief deelnemen aan werkgroepen zoals Wondzorg, HiX en VIM.
 • Bieden wij aan iedere nieuwe collega ter verdieping in ons vak de cursus Interne Geneeskunde aan.

Blijven leren!
Heb jij de ambitie om door te groeien of om jou verder te verdiepen in het vak? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons krijg je namelijk de mogelijkheid om door te groeien tot specialistisch verpleegkundige. Dit doe je door het volgen van een specialistische vervolgopleiding Interne Geneeskunde óf de post HBO opleiding tot MDL verpleegkundige. Of je kan ervoor kiezen om door te groeien tot regieverpleegkundige. Zo krijg je bij ons in het ziekenhuis (letterlijk) een baan voor het leven!

Je start bij ons met een introductie van één week. In deze week kom jij alles te weten over werken in ons ziekenhuis. Na deze week start je op onze afdeling en koppelen wij jou aan een ‘coach’. In de eerste 4 tot 8 weken, afhankelijk van je ervaring, sta je boventallig op onze verpleegafdeling Inwendige Geneeskunde en afwisselend op de MDL. We maken je wegwijs, laten je meekijken met behandelingen en je maakt kennis met de collega’s uit jouw team. Je krijgt bij ons de kans om je kennis up-to-date te houden en je te verdiepen in je vak. We organiseren op de afdeling teamdagen, bezoeken jaarlijks symposia zoals de CZE Hartweek, maar vergeet ook zeker niet onze leuke en gezellige teamfeesten.

Evi – Verpleegkundige Inwendige Geneeskunde & MDL
“Ik werk heel graag op onze Verpleegafdeling omdat hier veel dynamiek en uitdaging op de afdeling is. Er komen elke dag nieuwe ziektebeelden voorbij. De patiëntencategorie is heel uiteenlopend en ik word op deze afdeling geprikkeld om continu zelf te blijven nadenken. Daarbij ben ik blij in zo’n fijn team te mogen werken!”

Dit ben jij
 • Gediplomeerd en BIG-geregistreerd MBO verpleegkundige.
 • Ziekenhuiservaring is een pré. Geen ziekenhuiservaring, maar wel heel enthousiast? Solliciteer of neem even telefonisch contact met ons op! Samen gaan we kijken wat er mogelijk is.
 • In staat om deskundige zorg te verlenen aan patiënten en zelfstandig handelingen te verrichten.
 • Een teamplayer die elke patiënt voorziet van een belangrijke dosis Brabantse gastvrijheid en hoogwaardige zorg.
 • Op de hoogte over de relevante wet- en regelgeving, procedures en ontwikkelingen in jouw vakgebied.
 • Daarbij ben je gedreven, enthousiast, proactief, betrokken, daadkrachtig en verantwoordelijk.

De verpleegafdeling Inwendige Geneeskunde & MDL
De verpleegafdeling inwendige geneeskunde bestaat uit 48 bedden voor zowel interne als MDL patiënten. De 65 collega’s binnen ons team zijn van alle leeftijden en er heerst een prettige en gezellige sfeer. Stuk voor stuk weten we van aanpakken en helpen we elkaar waar nodig. Samen streven we ernaar onze patiënt de best mogelijke klantgerichte zorg te bieden.

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over Inwendige Geneeskunde of Maag-, Darm- en Leverziekten.

Zo ziet werken bij het Catharina Ziekenhuis eruit
Het Catharina Ziekenhuis is een modern, gastvrij en topklinisch opleidingsziekenhuis in de hightech stad Eindhoven. Werken in het Catharina Ziekenhuis is boeiend, leerzaam en uitdagend. Wij bieden je een professionele werkomgeving om elke dag het beste uit jezelf te halen. We investeren in de ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid van onze mensen omdat we samen het beste voor elkaar en voor de patiënt willen. Ontdek meer over de baan van jouw leven, bekijk onze Werken bij pagina.

Wij bieden jou
 • Een baan voor het leven met collega’s die voor jou klaarstaan.
 • Een vast dienstverband.
 • De mogelijkheid om tussen de 24 uur – 36 uur per week te werken.
 • Een salaris passend bij jouw functie en werkervaring ingeschaald in FWG 45 (max € 3.642,00 bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek, met extra’s als vakantietoeslag (een volledige 13de maand), eindejaarsuitkering (een volledige 14de maand) en onregelmatigheidstoeslag.
 • Een complexe zorgbaan waar patiënten, jouw ontwikkeling en uitdaging voorop staan.
 • Mogelijkheden om door te groeien binnen de afdeling én binnen ons ziekenhuis. Bij doorgroei naar regieverpleegkundige word je ingeschaald in FWG 50 (max. € 4.118,00 bruto per maand).
 • Het regionale gevoel van werken in Eindhoven met een landelijk netwerk dankzij Santeon waar Catharina onderdeel van is.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioen en reiskostenvergoeding maar ook ons meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.
 • Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.
 • Constante prikkel om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen.

Jij hebt jouw baan voor het leven gevonden!
De innovatie, ontwikkeling en passie voor patiënten. Werken bij het Catharina Ziekenhuis is jou op het lijf geschreven. Werken in een team vind jij waardevol en leren van elkaar een must.

Meer weten over deze functie of gewoon eens een dagje meelopen met een (toekomstige) collega? Bel hiervoor met Karin Jans-Beeke (Teamleider) via telefoonnummer 040-239 6800.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met recruiter Carolien Ramaekers-Boers via 040-239 8840 of recruitment@catharinaziekenhuis.nl.

Je sollicitatie ontvangen we graag via de sollicitatiebutton op deze pagina. Na jouw sollicitatie word je zo spoedig mogelijk geïnformeerd of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Contact

Hanneke Toonders
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Kempenhaeghe

Begeleider kindgroep

Heeze
Parttime / Fulltime
Bravis Ziekenhuis

Verpleegkundige Interne Geneeskunde/Maag-Darm-Lever

Roosendaal
24 - 28 uur