Cardio Device Technicus (parttime of fulltime)

Als cardio device technicus ga je werken op moderne hartkatheterisatiekamers (HCK) binnen het topklinische Hart- en Vaatcentrum van het Catharina ziekenhuis, welke één van de grootste centra is binnen Nederland. Wij bieden jou, binnen onze vijf hartkatheterisatiekamers, een hybride operatiekamer en een polikliniek, de uitdaging van techniek en patiëntencontact in één baan! De werkzaamheden zijn heel divers en toch heel specifiek en complex. Dat merk je zowel in de soort behandelingen op onze hartkatheterisatiekamers als in de faciliteiten om deze mogelijk te maken. Ga jij samen met ons deze uitdaging aan? Solliciteer dan direct op ‘jouw baan voor het leven’!

Dit ga jij doen
Als cardio device technicus werk jij met de nieuwste apparatuur in een technische omgeving en bied jij onze patiënten de meest complexe zorg op dit gebied in de meest levensbedreigende en kritieke situaties. Het werk is daarnaast erg afwisselend. Kortom een plek om te groeien! Initiatieven en pro activiteit vanuit jou moedigen we aan en waarderen we zéér.

Je gaat iedere uitdaging aan, zoals het:
 • zelfstandig poliklinisch controleren van pacemakers/ ICD’s uitvoeren en technische ondersteuning bieden aan de specialist.
 • assisteren bij het inbrengen van pacemakers, ICD’s en leadextracties.
 • begeleiden van patiënten gedurende behandeling en onderzoek en werkt nauw samen met cardiologen, arts-assistenten en andere collega’s.
 • proactieve bijdrage leveren aan veranderingen en verbeteringen van de afdeling (denk bijvoorbeeld aan nieuwe behandeltechnieken, procedures en regelgeving).

Dit ben jij
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • enkele jaren cardiologische ervaring en jij weet dat jouw interesse ligt bij het hart van onze patiënt.
 • een HBO/LOI hartfunctielaborant diploma met specialisatie cardio-implantaten.
 • kennis van relevante administratieve software (HIX/ Mediconnect).
 • IBHRE of EHRA diploma (pré).
 • Beheersing van de Engelse taal zowel in woord als geschrift.

Ook ben je een persoon die jezelf graag blijft ontwikkelen in je vakgebied en daarom ook symposia en congressen bijwoont. Een echte teamplayer, analytisch sterk, positief kritisch naar jezelf, maar ook naar anderen. Met jouw stevige persoonlijkheid weet jij anderen opbouwende kritiek te geven en te ontvangen. Je hebt plezier in het werken in een omgeving met de focus op kwaliteit-(systemen), veiligheid en geprotocolleerde processen. Daarnaast ben je bereid om bereikbaarheidsdiensten en weekenddiensten te draaien.

Dit is onze afdeling
Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Lisa Dielen cardio device technicus

“Ik werk graag in het CZE omdat het werk enorm gevarieerd, complex en uitdagend is. Van alle facetten binnen de zorg die je als cardio device technicus levert krijg je iets mee. De ene dag sta je op de hartkatheterisatiekamer te implanteren, de andere dag draai je je eigen poli om vervolgens de dag daarna heel het ziekenhuis door te lopen om patiënten op pacemaker en ICD gebied te helpen. Een veilige (en gezellige) omgeving waar je de tijd krijgt om alles te leren en je doelen te behalen.”

Afdeling Hartkatheterisatiekamers
De hartcatheterisatiekamer (HCK) is een onderdeel van het Hart- en Vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis en houdt zich bezig met interventiecardiologie (invasieve cardiodiagnostiek, dotterbehandelingen van de kransslagader) en elektrofysiologie (diagnostiek en behandeling van hartritme stoornissen waaronder het implanteren en vervolgen van pacemakers en ICD’s). De afdeling HCK is één van de grootste en meest vooraanstaande interventie- en elektrofysiologische centra van Nederland en beschikt over vijf onderzoek/ behandelkamers. We zijn onder andere voorloper in Nederland ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fysiologische pacing. Op jaarbasis worden op onze afdeling meer dan 6.000 behandelingen en onderzoeken verricht. Tevens nemen we deel aan of initiëren we zelf klinisch wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van de ontwikkeling van de patiëntenzorg.

Onze collega’s op de afdeling zijn in twee teams verdeeld. Het éne team houdt zich bezig met interventie cardiologie en het andere met pacemakers, ICD’s en elektrofysiologie. Ons device- en elektrofysiologie team is een klein en dynamisch team van 18 collega’s. Als team werken we intensief samen en zijn we allen bij elkaar betrokken. We dagen elkaar telkens uit om het beste uit onszelf te halen en zijn kritisch naar zowel eigen kennisniveau als dat van collega’s binnen het team.

Wij bieden jou
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Cardio device technicus kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 27 uur - 36 uur per week.
 • een salaris passend bij jouw functie en werkervaring ingeschaald in FWG 60 (max € 5.473,00 bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek]. Vanwege de nieuwe CAO Ziekenhuizen zal hier per 1 juni 2024 een loonsverhoging van 5% op toegepast worden
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jij hebt jouw baan voor het leven gevonden!
Heb je vragen over het werken als Cardio Device Technicus of wil je een dagje meelopen met toekomstige collega? Bel hiervoor met Cindy Coehorst, Teamleider, op 06 31 95 33 90. Een meeloop dag is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze Adviseur Recruitment Ilse. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag via onze website.
 • Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG)

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Ilse Timmermans
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Novadic-Kentron

Basispsycholoog Specialistische behandeling Tilburg

Tilburg
Parttime / Fulltime
Anna Zorggroep

Diëtist

Geldrop
In overleg
Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

Multi Systeem Therapie Intellectual Disability (MST-ID) ...

Weert
32 - 36 uur