Verpleegkundige Algemene Chirurgie (parttime of fulltime)

Jij bent op zoek naar een baan waarin veel verschillende verpleegtechnische handelingen voorbij komen en waarin geen één dag hetzelfde is! Jij bent een betrokken verpleegkundige die naast een uitstekende vakbekwaamheid, alert en adequaat op acute situaties kan inspelen. Wij bieden je ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Jij gaat elke uitdaging aan. Twijfel niet langer en solliciteer direct!

Dit ga jij doen
Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor de zorg van de chirurgische, urologische en gynaecologische patiënt, hierbij is de curatieve en psychosociale zorg erg belangrijk.
 • Zorgen voor het continue verpleegproces van opname tot ontslag van onze patiënten.
 • Uitvoeren van verpleegtechnische handelingen (denk aan complexe wondzorg, negatieve druk therapie, infusen prikken, centrale lijnen, epiduraal, drainzorg).
 • Deelnemen aan een werkgroep bijvoorbeeld EBP, scholing en klinisch redeneren.
 • Bijdrage leveren aan de professionalisering van het verpleegkundig beroep.
 • Regisseren van je eigen ontwikkeling. Je stelt leerdoelen, wisselt kennis uit en maakt gebruik van de expertise van collega’s en volgt met regelmaat klinische lessen of workshops. Volgen van de cursus Complexe Cursus Algemene Chirurgie of specialisatie voor onze vasculaire care units d.m.v. een vaatcursus.
 • Voor ambitieuze verpleegkundigen een mogelijkheid tot omscholing van MBO verpleegkundige tot HBO verpleegkundige.

Wist jij dat de afdeling Chirurgie ook een uitstekende plek is om een goede basis te leggen voor jouw start met de opleiding tot IC of SEH verpleegkundige?

Luuk, Ilse en Tamar - Verpleegkundigen Algemene Chirurgie
Ilse: ‘Er wordt veel aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling waarbij gekeken wordt naar wat je nodig hebt en wat je in de toekomst zou willen. Op de afdeling komt veel hoog-complexe zorg voor wat het werk erg uitdagend en afwisselend maakt'.
Tamar: ‘Elke dienst is anders en elke dienst kan ik samen met mijn team het verschil maken voor anderen’.
Luuk: 'Het Cathrien is een goed topklinisch gespecialiseerd ziekenhuis wat het werk erg leuk, leerzaam en uitdagend maakt. Iedereen wil en kan van elkaar leren waardoor de zorg steeds beter wordt en er steeds doorgroei mogelijkheden zijn en ontstaan'.

Dit ben jij
 • Gediplomeerd en BIG-geregistreerd MBO verpleegkundige.
 • Voorkeur voor snijdende klinische ervaring.
 • Klinisch redeneren heb je van nature in de vingers of je staat te popelen dit te leren.
 • Kan adequaat op acute situaties inspelen.
 • In staat om overzicht te houden en kan goed prioriteren in hectische situaties.
 • Krijgt energie van het meedenken over de verdere ontwikkeling van de afdeling.
 • Patiëntgericht, open en flexibel in de samenwerking met anderen en in wisselende omstandigheden.
 • Communicatief sterk en durft op te komen voor je professionele expertise en visie.

Verpleegafdeling Algemene Chirurgie
De verpleegafdeling Algemene Chirurgie is een gecombineerde afdeling met 40 bedden, verdeeld over twee gangen (5 Oost en 7 Oost). Hier bieden wij hoog complexe zorg aan patiënten vanuit verschillende specialismen. Denk aan vaatpatiënten, traumapatiënten en andere chirurgische spoedindicaties evenals de gynaecologische- en urologische patiënten. Vaatchirurgie is een speerpunt van het Catharina ziekenhuis. Op onze afdeling hebben we twee Vasculaire Care Units, waarbij ook patiënten direct na een trombolyse verpleegd worden.

Ons team bestaat uit 50 verpleegkundigen en is gemêleerd in leeftijd en ervaring. Stuk voor stuk zijn we ambitieus en willen we de beste zorg voor onze patiënten. Daarbij heerst een fijne en veilige werksfeer, je mag bij ons leren en het team is erg bereid om jou en elkaar te helpen. Op onze afdeling is de functiedifferentiatie in de afrondende fase (Verpleegkundigen van de Toekomst) en kunnen we met trots zeggen dat we ons klaarmaken voor de zorg van de toekomst. Klinisch redeneren doen wij binnen ons team op een hoog niveau. Doordat wij patiënten van drie verschillende specialismen op de afdeling verplegen verandert de zorgvraag en de werkdrukcontinu. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is, dat je steeds uitgedaagd blijft en dagelijks het beste uit jezelf kan halen.

Zo ziet werken bij het Catharina Ziekenhuis eruit
Het Catharina Ziekenhuis is een modern, gastvrij en topklinisch opleidingsziekenhuis in de hightech stad Eindhoven. Werken in het Catharina Ziekenhuis is boeiend, leerzaam en uitdagend. Wij bieden je een professionele werkomgeving om elke dag het beste uit jezelf te halen. We investeren in de ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid van onze mensen omdat we samen het beste voor elkaar en voor de patiënt willen. Ontdek meer over de baan van jouw leven, bekijk onze Werken bij pagina.

Wij bieden jou
 • Een baan voor het leven met collega’s die voor jou klaarstaan.
 • De mogelijkheid om tussen de 24 uur – 36 uur per week te werken.
 • Een salaris passend bij jouw functie en werkervaring ingeschaald in FWG 45 (max € 3.824,00 bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek, met extra’s als vakantietoeslag (13de maand), eindejaarsuitkering (14de maand) en onregelmatigheidstoeslag;
 • Een vast dienstverband.
 • Een complexe zorgbaan waar patiënten, jouw ontwikkeling en uitdaging voorop staan.
 • Mogelijkheden om door te groeien binnen ons ziekenhuis.
 • Het regionale gevoel van werken in Eindhoven met een landelijk netwerk dankzij Santeon waar Catharina onderdeel van is.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioen en reiskostenvergoeding maar ook ons meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.
 • Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.
 • Constante prikkel om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen.

Jij hebt jouw baan voor het leven gevonden!
De innovatie, ontwikkeling en passie voor patiënten. Werken bij het Catharina Ziekenhuis is jou op het lijf geschreven. Werken in een team vind jij waardevol en leren van elkaar een must.

Meer weten over deze functie of een dagje meelopen met een (toekomstige) collega? Bel hiervoor met Jon Meerbeek (Teamleider Algemene Chirurgie) op telefoonnummer 040 – 239 7967.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Kempenhaeghe

Begeleider woongroep

Sterksel
24 - 36 uur
Máxima MC

Verpleegkundige Acute Opname Afdeling

Veldhoven
28 - 36 uur