zoekt een

AIC kandidaat

Jij maakt het verschil voor mensen met een beperking. De zorg die jij biedt, gaat verder dan ondersteunen bij dagelijkse levensbehoeften. Hierdoor kijk je naar de mogelijkheden en talenten die een cliënt heeft en probeer je het beste in hem of haar naar boven te halen. Door jouw manier van begeleiden zorg je ervoor dat cliënten het leven kunnen leiden zoals ze zelf willen.

Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Met wie ga je werken?
Het opleidingstraject duurt 1 jaar en is opgebouwd uit theorie en praktijk. Wekelijks is er een theorie-bijeenkomst van één dagdeel en de overige dagen (aantal dagen in overleg) wordt de theorie in praktijk gebracht op diverse plaatsen binnen Prisma.

Maak tijdens en na de opleiding het verschil voor mensen met een beperking. De zorg die jij biedt gaat verder dan ondersteunen bij dagelijkse levensbehoeften. Een vertrouwde en veilige omgeving is essentieel voor onze cliënten. Om jouw werkwijze perfect af te stemmen, leer je ze daarom persoonlijk kennen. Je voelt aan hoe de cliënt in zijn vel zit en wat hij nodig heeft. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van het cliëntplan.

Wat gebeurt er nadat ik mezelf aangemeld heb voor het traject?
Je wordt, na je aanmelding, uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst waar uitleg wordt gegeven over het werken bij Prisma. Geïnteresseerden nemen, op een andere dag, deel aan een rondleiding (1 dag) door de organisatie waarbij je de praktijk kan zien. Na de rondleiding en een intakegesprek wordt besloten of je aan een voortraject kan deelnemen. Hierin mag je 3 keer een week op 3 verschillende werkplekken de praktijk ervaren, zodat je een goed beeld van de sector en jouw toekomstmogelijkheden hebt. Na een volgend selectiegesprek wordt besloten of je aan het opleidingstraject mag gaan deelnemen. Er zijn geen kosten verbonden aan dit traject en kan op elk willekeurig moment in het jaar starten.

Dit ben jij
Je hebt een grote affiniteit met het werken met mensen met een beperking, maar je hebt nog niet de benodigde opleiding of ervaring. De opleiding heeft tot doel mensen die voorheen een ander beroep hadden om te scholen tot assistent begeleider. Na het opleidingstraject ben je minimaal in staat te functioneren als begeleider niveau 2.

Jouw arbeidsvoorwaarden
  • Na het afronden van de opleiding liggen de meeste kansen op werk binnen de woonbegeleiding, als flexmedewerker en veelal onregelmatig en parttime.
  • Als begeleider is het aantal uren bespreekbaar.
  • Je genereert geen inkomen gedurende de opleiding. Het volgen van het traject is bijvoorbeeld mogelijk als je momenteel in een uitkeringssituatie (WW, WAO/WIA of bijstand) zit.
  • Je niet afhankelijk bent van een inkomen, of als je huidige werkgever, in het kader van de wet verbetering poortwachter, bereid is hiervoor de mogelijkheid te bieden.
  • Als je vanuit een uitkeringsinstantie het opleidingstraject wilt gaan volgen zal de uitkeringsinstantie hiervoor akkoord moeten geven.

Wat wij jou verder bieden
Persoonlijke aandacht is erg belangrijk binnen Prisma. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou. We bieden je een uitdagende leer- en werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdragen aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou
Met passie en plezier vertaal jij Prisma's visie in betekenisvolle zorg. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Geduldig en empathisch help jij cliënten om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken. Je staat stevig in jouw schoenen en kent jouw talenten en valkuilen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang om feedback te geven of te ontvangen.

Relevante eisen
  • Je bent inzetbaar op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen in de regio Noord Brabant.

Mocht je meer willen weten dan kun je vrijblijvend contact opnemen met Rob Oomes (06-48078002).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Robertus Franciscus Maria Oomes
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

(Persoonlijk) begeleider – 28 tot 36 u

Vught
28 - 36 uur
S&L Zorg

Begeleider gehandicaptenzorg

Roosendaal
Parttime / Fulltime
Amarant

Begeleider LVB MVB Studio's

Bavel
32 - 36 uur