zoekt een

Coördinerend verzorgende IG in de wijk

Ben jij een enthousiaste, gezellige en ondernemende verzorgende IG die graag in Tilburg in de diverse wijken in Tilburg Zuid wil werken? Houd je van zelfstandig werken in een team? Streef jij altijd naar de beste zorg en wil je graag je steentje bijdragen aan de zorg van de toekomst?

Dan is dit iets voor jou!
Als verzorgende IG houd je je bezig met de benodigde zorg voor cliënten, van dagelijkse verzorging tot medische zorg. Sommige ‘zwaardere zorg’ pak je samen op met een collega. Je ondersteunt cliënten bij de zorg die ze zelf niet meer kunnen en kijkt en denkt mee in de vraagstukken die cliënten bezig houden. Ook voer je evaluatie gesprekken. Met jouw kennis van medische handelingen zorg je ervoor dat je cliënten helpt bepaalde dingen (weer) zelf te kunnen. Zo help je hen in de thuissituatie zo veel mogelijk hun eigen leven te leiden. Als verzorgende IG ben je hét aanspreekpunt, ook voor familie, mantelzorgers en andere zorgverleners.

Als team draag je altijd zorg voor bepaalde aandachtsvelden. Voorbeelden hiervan zijn wondzorg, infectiepreventie / hygiëne, digicoach en meldingen t.a.v. de zorgtaken. Deze worden in overleg met het hele team door enkele aangewezen teamleden uitgevoerd.

Jouw wijkteam en samenwerken met andere teams

In Tilburg zijn er vacatures voor Verzorgende IG bij diverse wijkteams. Deze teams werken nauw met elkaar samen. Dit komt ten goede aan de cliëntenzorg, en daarnaast wordt het hiermee makkelijker om de roosters rond te krijgen. Hierdoor kun je ook flexibeler werken. Als Verzorgende IG word je onderdeel van een van de wijkteams en werk je soms in een andere. We bekijken samen in welk team je het beste past. Ieder team heeft zijn eigen kenmerken.

De verschillende wijken/wijkteams waarin je kan komen te werken zijn o.a. Binnenstad, Piushaven, Blaak/Zorgvliet/Reit en Korvel

Veranderingen in de manier van zorgverlenen

De zorg heeft nu en de komende jaren te maken met veel uitdagingen, zoals een tekort aan zorgmedewerkers en steeds meer ouderen. Het is dus belangrijk dat we het anders, slimmer gaan doen. We werken daarom aan het project ‘Het Roer Om’. Daarbij staan zowel de medewerkers als de cliënten bij ons op 1. Want ook al streven we altijd naar de beste zorg, zonder medewerkers zijn we nergens. We zorgen dus heel goed voor jou in deze drukke tijden. En we blijven altijd werken volgens de bedoeling. Voor medewerkers en cliënten houdt dit onder andere in:
 • Voor medewerkers kijken we naar een goede werk/privé-balans, een acceptabele werkdruk, de mogelijkheid voor langere roosters (op minder dagen) en een goede ondersteuning zodat zij zich bezig kunnen houden met de zorg. Hiermee werken we aan een duurzame wijkverpleging, zodat het werk prettig en aantrekkelijk blijft.
 • Voor cliënten betekent dit dat we werken volgens het principe ‘zelf, thuis en technologie’. Mensen blijven zo lang mogelijk thuis wonen, waarbij we ze leren veel dingen zelf te blijven doen. Daar waar nodig en mogelijk zetten we technologie in. Zo blijven we de noodzakelijke zorg bieden en helpen we cliënten op de best mogelijke manier.

Over jou
 • Je bent een gediplomeerde Verzorgende 3 IG met ervaring en affiniteit in ouderenzorg. Ook voorlopende opleidingen van de huidige diplomering volstaan (zoals het diploma MDGO VZ of MDGO Ziekenverzorgende (zonder deelkwalificatie 304) of gelijkwaardig. Je kunt je dan op laten leiden tot Verzorgende IG.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar ook in een team.
 • Werktijden en uren zijn in overleg. Wel is het prettig als je flexibel bent en wisselende diensten wilt werken (ochtend, middag, avond).
 • Je bent ontwikkelingsgericht, ondernemend en initiatiefrijk.
 • Innovaties en nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg zie je vooral als uitdaging.

Wij bieden
 • Een baan in een zelfstandig team met veel vrijheid en verantwoordelijkheid samen met de collega’s in je team.
 • Het ‘Welkom bij Thebe-traject’ in de eerste maanden dat je bij Thebe in dienst bent. Dit zorgt voor een zachte landing en de mogelijkheid om Thebe goed te leren kennen.
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket (conform CAO VVT). Het salaris voor deze functie is min. € 2.536,95 - max. € 3.502,58. Per 1 oktober 2024 krijg je een verhoging van 2,5%.
 • Interessante (collectiviteits)kortingen.
 • Op ieder niveau volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen of door te groeien.
 • Zoek je woonruimte in Breda en ben je op zoek naar werk? Of ben je nieuwsgierig? Klik dan op de link: Wonen bij Merlinde

Solliciteren
Spreekt dit jou aan? Solliciteer dan direct met je CV.

Wil je meer weten over de vacature?

Neem dan contact op met;

Voor wijkteam Tilburg Piushaven, Karien Hendriks telnr. 06-30403484 of Linda van Puijenbroek telnr. 06-53417394

Voor wijkteam Tilburg BZR, Patricia van Item, telnr. 06-43824778 of Hetty Spronk telnr. 06-13644253

Voor wijkteam Tilburg Binnenstad, Jolanda Hamont, telnr. 06-16118306 of Nicole Graafmans telnr. 06-57847054

Voor wijkteam Tilburg Korvel, Sven van Eijndhoven, telnr. 06-13029118 of Wies Jansen telnr. 06-57838309

Over Thebe
Als je bij Thebe werkt, dan werk je volgens De Bedoeling. Dat betekent o.a. dat we staan voor professionele zorg en de nadruk leggen op zelf, thuis & technologie. De kernwaarden van Thebe spelen een belangrijk rol in jouw werk. Binnen jouw werk voel je je verantwoordelijk om de juiste dingen te doen en haal je dagelijks het beste uit jezelf. De mens staat altijd centraal en samen met de cliënt, naasten en vrijwilligers geef je professionele zorg op maat. Zo werk je verbindend met de cliënten en naasten, maar ook met je collega’s. Je bent altijd op zoek naar vernieuwing. Je wacht niet af, maar durft de dingen die beter of anders kunnen te benoemen en aan te pakken.

Waarom het zo fijn is om bij Thebe te werken? Je leest hier alles over de WAUW van Thebe.

Contact

Yvonne de Laat
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Comfor Zorg bv

Verzorgende IG

Bladel
16 - 32 uur
Annenborch

Verzorgende IG; flexibele werktijden mogelijk

Rosmalen
In overleg