Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen - parttime of fulltime

Je diploma MSMH heb je inmiddels op zak. Nu zoek je een werkplek waar je nét dat beetje extra wordt uitgedaagd. Je komt te werken in een innovatieve omgeving waar we hoog complexe zorg aanbieden. Werken in een topklinisch opleidingsziekenhuis waar het instrumentarium specifieker en complexer is. Zo oók voor de nieuwste operatierobot: de Da Vinci Xi-robot welke uniek is in onze regio! Dit doe je samen in een multicultureel team. Enthousiast geworden? Solliciteer of bel vrijblijvend met Teamleider Giny voor de mogelijkheden. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Reinigen, desinfecteren, controleren en steriliseren van chirurgisch instrumentarium en scopen is jouw verantwoordelijkheid. Dit doen wij voor de Da Vinci Xi-robot, de Cardiologie en Cardiothoracale Chirurgie en andere specialistische ingrepen. Als medewerker steriele medische hulpmiddelen ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • zorgen voor de juiste behandeling van de instrumentarium. Denk hierbij bijvoorbeeld aan complexe thermolabiele instrumenten.
 • vervoeren van instrumentarium naar de operatiekamers.
 • deelnemen aan werkgroepen die passen bij jouw interesse zoals HiX, kwaliteit en veiligheid of ergonomisch coach.
 • kiezen uit 8-urige of 9-urige werkdagen. In diensten binnen werktijden van maandag t/m vrijdag tussen 07.00uur en 21.30uur.
 • draaien van bereikbaarheidsdiensten voor spoedoperaties. Ongeveer 1 keer per maand. Door de week of in het weekend. Uiteraard word je hiervoor extra gecompenseerd in salaris.

Voor medewerker steriele medische hulpmiddelen is er altijd de mogelijkheid voor bijscholing. Zo worden er regelmatig klinische lessen gegeven. En ontwikkelen wij zelf onderwijs voor de DSMH en MSMH opleidingen in de vorm van leermodules. Of neem je deel aan congressen van de Sterilisatie Vereniging Nederland. Ook kun jij je aanmelden voor verschillende cursussen. Denk aan een cursus HiX waardoor je bij ons Key-user kunt worden of een cursus tot Ergocoach. Mogelijkheden genoeg!

En wist je dat we in 2024 in een nieuw gebouw gaan werken? Waarbij onze afdelingen Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en Centrale Scopen Desinfectie (CSD) in één gecombineerde ruimte gaan werken? Hierdoor hebben we nóg kortere lijntjes en kunnen we elkaar makkelijker helpen. Hier kun je meer lezen over de bouw.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Ruim 5 jaar geleden ben ik begonnen bij de CSA. Mijn vader was toen net overleden. Dit was voor mij een pittige periode, maar vanuit de CSA heb ik alle ruimte gekregen om dit te verwerken. Ik werd warm ontvangen en nieuwe collega’s hielpen me waar nodig. Ons team voelt hierdoor meer aan als een tweede familie. We gunnen elkaar veel en houden echt rekening met elkaar. Door onze roulerende diensten én wisselende werkplekken werk je met al je 35 collega’s wel eens samen. Ook pauzeren we samen in onze eigen koffieruimte op de afdeling. Hierdoor ontstaat er een hechte band en leer je van iedereen weer andere vaardigheden bij. Zo heb ik nooit dat ik dagenlang op dezelfde plek sta. Dat maakt mijn werk letterlijk heel afwisselend. Onze praktijkopleider zegt ook wel eens ‘we zijn op zoek naar de next level MSMH (medewerker steriele medische hulpmiddelen).’ Dit omschrijft ook echt onze gehele afdelingsmentaliteit. Gedreven en ambitieus met ruimte voor elkaar.” – Jeffrey, Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)
De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) is een afdeling waar ongeveer 50 medewerkers in een informele sfeer samenwerken. Bestaande uit 35 Medewerkers Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH), 5 studenten Medewerkers Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH), 3 coördinatoren, 2 administratief medewerkers, 1 Teamleider, 1 Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen (DSMH), 1 Deskundige Scopen Reiniging en Desinfectie (DSRD), 1 afdelingsmanager en 1 specialist manager.

Een afdeling waar dus veel afkortingen worden gebruikt. Maar dat maakt het er zeker niet minder gezellig op. In dit diverse multiculturele team komen medewerkers samen van verschillende geloven, leeftijden en land van geboorte. Zo is er baklava met het suikerfeest en nemen de keukenprinsen en -prinsessen van de afdeling maandelijks wel iets lekkers mee. Ook stellen we pools op voor voetbalwedstrijden en regelen we prijzen voor de winnaars. Verder organiseren we een nieuwjaarsborrel mét zelfverzonnen quizvragen. Kortom een fijn team om in te werken. Wat maakt dat we naast plezier, ook samen de schouders onder het werk zetten. Zowel overdag als ook in de avonden en weekenden. En ook wanneer de werkdruk hoog ligt.

En verder:
 • voeren we samen met het ECD, het Excellence Centre of Decontamination, wetenschappelijk onderzoek uit en publiceren wij deze onderzoeken. Om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de optimalisatie van de processen op de CSA.
 • werken wij samen met de TU Eindhoven.
 • ontwikkelen wij onderwijs op CSA gebied en worden er bijeenkomsten georganiseerd.
 • beschikken wij over een ISO certificering en werken wij volgens de hoogste kwaliteitseisen.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde mbo opleiding tot Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen of ben je bijna klaar met je studie? Ook dan ben je van harte welkom om te solliciteren.
 • flexibele inzetbaarheid. Je werkt wisselend in 3 soorten diensten en bereikbaarheidsdiensten.

Ook ben je een persoon die graag werkt in een ambitieus multicultureel team.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als medewerker steriele medische hulpmiddelen kan jij rekenen op:
 • contract voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt jouw contract omgezet naar een vast contract.
 • 16 - 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 3.276,00 (FWG 35) op basis van een 36-urige werkweek. Vanwege de nieuwe CAO Ziekenhuizen zal hier per 1 juni 2024 een loonsverhoging van 5% op toegepast worden
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen in het Catharina Ziekenhuis, ben je gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Giny Smits (Teamleider CSA) op 040–2396701.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze Recruiter Natascha. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt een arbeidsgezondheidskundig onderzoek plaats.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Natascha Klabbers - Poetiray
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Instituut Verbeeten

Adviseur huisvestingszaken & werkplekmanagement

Tilburg
Fulltime
Diagnostiek voor U

Facilitair medewerker Servicepunt

Eindhoven
20 - 24 uur
Sint Anna

Medewerker huishoudelijke dienst

Boxmeer
20 - 28 uur