zoekt een

Begeleider niveau 3 2e huis

Het Tweede Huis is een ouderinitiatief dat ruim 18 jaar geleden is opgericht door ouders. Het doel van het initiatief is om voor de bewoners een tweede thuis te creëren waarbij de bewoners een zo hoog mogelijke kwaliteit van welzijn en zorg krijgen. Het Tweede Huis is sinds 1 september 2022 aangesloten bij Fittin, waarbij Fittin de zorg verleent.

Als medewerker van Fittin - onderdeel van Prisma - ben jij mede verantwoordelijk om een veilige en vertrouwde woonplek te creëren. Ben jij de betrokken en enthousiaste professional die wij zoeken?

Met wie ga je werken?
Het Tweede Huis in Vlijmen vormt letterlijk het tweede huis voor 10 bewoners. Waarbij het motto is: elke bewoner leert wat hij nog kan leren, hij doet zelf wat hij nog kan doen, en wat hij niet kan, wordt voor hem en met hem gedaan.

Er werkt een betrokken team dat met elkaar begeleiding aan bewoners biedt die zorg dragen dat de bewoners zich thuis voelen en passende zorg en ondersteuning hebben waarbij zij eigen regie mogen hebben en zichzelf mogen zijn.

Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement, daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer waar dagelijks gezamenlijk gegeten wordt. Iedere dag wordt er vers gekookt door de begeleiding, waarbij de bewoners ieder hun eigen taak hebben, zoals helpen bij koken, tafeldekken en afruimen, daarnaast stellen zij het menu vast, waarbij gezonde voeding een belangrijke waarde is.

De bewoners hebben ieder hun eigen dagbesteding buiten de woonvoorziening. Op de woensdag zijn er een aantal bewoners thuis en is er die dag een dagdienst aanwezig.

Dit ben jij
Je stelt de bewoner centraal! Je speelt iedere dag in op de vraag en de behoefte van de bewoner. De ene dag kan je met de bewoners een uitje naar de kermis maken, het andere moment geef je troost aan de bewoner die een arm om zich heen nodig heeft. Je voelt je verantwoordelijk voor het welzijn, zorg en veiligheid die de bewoner nodig heeft en je kan professionaliteit combineren met werken met plezier.

Het grootste gedeelte van de tijd ben je bezig met begeleiden en ondersteunen van de bewoners, maar er zijn ook momenten waarop je zorg biedt. Je bent ondersteunend aan de Persoonlijk Begeleider (PB-er) en voert de gemaakte afspraken in het persoonlijk plan van de bewoners mede uit. Je signaleert knelpunten en maakt deze bespreekbaar. Je bent nauw in contact met ouders van de bewoners. Je handelt vanuit de principes van de driehoekskunde.

Een proactieve houding is vanzelfsprekend en in het teamproces komt dit helemaal tot zijn recht. Hiermee sluit je, samen met je collega's, optimaal aan bij de bewoners en biedt je zorg op maat. Verder kun je gedelegeerde taken bijwerken uit het cliëntplan, dit in afstemming met de PB-er. In teamverband verdeel je samen met het team de overige taken. Naast werken met de bewoners heb je nauw contact en afstemming met hun ouders.

Jouw arbeidsvoorwaarden
  • Voor 16 uur per week, mocht je meer uren willen werken dan kan dit in combinatie met een andere locatie.
  • Een contract voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de CAO gehandicaptenzorg. Dit betekent dat jouw salaris tussen de € 2.338,- en € 3.294,- ligt op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw ervaring.
  • Vakantieuren en balans verlofuren waarbij de uren flexibel inzetbaar zijn.
  • Je krijgt een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Kies je voor Prisma als werkgever? Dan kun je na jouw proeftijd gebruikmaken van onze extra beloning in het arbeidsvoorwaardenpakket. Je kunt zelf kiezen van welk voordeel je wil genieten. Denk hierbij aan jouw maandelijkse sport abonnement of een nieuwe tablet of (elektrische) fiets. Kijk waar jij blij van wordt en geef het jezelf cadeau!

Wat wij jou verder bieden
Goed werkgeverschap! Dat betekent dat jij belangrijk bent. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdrage aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou
Met passie en plezier vertaal jij Prisma's visie in betekenisvolle zorg. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Geduldig en empathisch help jij cliënten om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken. Je staat stevig in jouw schoenen en kent jouw talenten en valkuilen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang feedback te geven of te ontvangen.

Relevante eisen
  • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 richting Zorg en Welzijn.
  • Je bent inzetbaar op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen. Je werkt ook in de avond, slaapdiensten en in de weekenden.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Petra Santegoets via 06-21890371

In de sollicitatieprocedure zal er een gesprek plaatsvinden met de teamleider Petra Santegoets en met een afvaardiging van een aantal ouders van de bewoners.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Petra Santegoets
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

SDW

Begeleider (in ontwikkeling)

Roosendaal
24 - 32 uur
Amarant

Begeleider Complexe Zorg

Tilburg
24 - 28 uur
impegno

Ondersteunend begeleider

Oss
24 - 32 uur