zoekt een

Stage Dagbesteding - De Hondsberg Oisterwijk

Wil jij bouwen aan de toekomst van onze jongeren en die van jezelf? Kom dan stage lopen bij De Hondsberg! Voor dagbesteding zoeken we een enthousiaste en gemotiveerde stagiair(e) voor minimaal 24 uur per week.

Je stage start in februari 2024.

Over de functie

Voor de jeugdigen die tijdelijk bij De Hondsberg verblijven, vervul jij als Stagiair(e) Groepsbegeleider vele rollen. Zo ben je nu eens een luisterend oor, dan weer een pedagoog en vervolgens ren je samen achter een voetbal aan. Jij zorgt dat elke jeugdige de aandacht en zorg krijgt die hij of zij op dat moment nodig heeft. Je leert hierbij oog te hebben voor de individuele begeleidingsbehoeften en ontwikkeling van de jeugdige, alsook voor het groepsproces, de groepsdynamiek en het pedagogisch klimaat.

Samen met een team van specialisten ben je direct betrokken bij de observatie, diagnostiek en exploratieve behandeling van de jeugdige waarbij je ook leert zorg te dragen voor goede verslaglegging en rapportage. Je leert hoe je grenzen moet stellen, soms dat is best een uitdaging. Kortom, het werk vraagt veel van je. En dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar het gevoel dat je ervoor terugkrijgt is bijzonder. Door jou kan elke jeugdige echt weer nieuwe stappen maken, want jij bent die belangrijke schakel waardoor hij of zij weer toekomstperspectief krijgt.

Over de locatie

De Hondsberg is onderdeel van Koraal en ligt in de mooie natuur aan de rand van Oisterwijk. De Hondsberg biedt specialistische zorg, observatie en diagnostiek aan jeugdigen van 0 tot 18 jaar. Jeugdigen komen uit het hele land en hebben veelal (een vermoeden van) een licht verstandelijke beperking met bijkomende complexe, vaak gedrags-, en psychiatrische problematiek. Vaak hebben deze jeugdigen een lange geschiedenis van hulpverlening achter de rug. Samen met P.I. School Hondsberg zet een multidisciplinair team van specialisten zich in om kwaliteiten van deze jeugdigen tot ontplooiing te brengen en hen weer een stap verder te helpen. Meer over onze organisatie en onze jongeren vind je op www.koraal.nl


Dagbesteding

Dagbesteding is voor jongeren tussen de 4-18 jaar met een licht verstandelijke beperking en complexe gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek.
 • Jongeren hebben een leerplichtontheffing
 • Jongeren komen een hele dag of gedeelte van de dag naar de dagbesteding

We bieden de jongere een veilige leefomgeving om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Dit door middel van een vaste structuur met behulp van picto's, dagprogramma's en directe aansturing. Er wordt bij elke jongere individueel gekeken wat er nodig is, in samenwerking met verschillende disciplines.

Het doel is om de jongere een zinvolle dag invulling te bieden met hulp van activiteiten die passen bij de mogelijkheden van de jongere.

Wat bieden wij?
 • We bieden een uitdagende stageplek waar collega’s en jongeren ontzettend veel van elkaar kunnen leren.
 • Als stagiair(e) werk je mee met de pedagogisch begeleiders.
 • Je wordt begeleid door een professional.
 • Er zijn stageplaatsen beschikbaar voor minimaal 24 uur en maximaal 32 uur per week. Je ontvangt een rooster voor een langere periodey, waarbij rekening wordt gehouden met de dagen waarop je naar school moet. Natuurlijk heb je vakantiedagen, maar die vallen niet altijd gelijk met de schoolvakanties.
 • Je stage start in februari 2024.
 • Je ontvangt een stagevergoeding.

Jij!
 • Staat stevig in je schoenen.
 • Bent consequent, stressbestendig, geduldig, flexibel, oplossingsgericht en creatief.
 • Volgt een HBO opleiding in het 3e of 4e studiejaar: Pedagogiek, Social Work of Sociale Studies bij voorkeur met uitstroomprofiel Jeugd.
 • Volgt een MBO niveau opleiding in het laatste studiejaar; Maatschappelijke zorg, Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.
 • Zoekt een stage voor minimaal één schooljaar of een gekoppelde stage van anderhalf jaar.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem gerust contact op met praktijk- en opleidingscoördinator Wendy van Kreij, via het mailadres werkenenlerenHB@koraal.nl.

Reageren

Ben je geïnteresseerd? Wij ontvangen graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier.

Sollicitaties die per e-mail binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Contact

Malou Van Straalen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Philadelphia Zorg Brabant

Coördinerend begeleider locatie Grasland in Brummen

Brummen
24 - 36 uur
Stichting Land van Horne

HBO Zorgprofessional en trainer weerbaarheid en agressie

Weert
32 - 36 uur