zoekt een

Leren & Werken Helpende Plus (BBL)

Wij vragen

Leerwerktraject Helpende Plus

Wil jij leren en werken in de ouderenzorg?

Werken en leren, dat kan bij zorgorganisatie Oktober. Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's die bij Oktober het leerwerktrajectHelpende Plus Zorg en Welzijn willen volgen. Deze opleiding tot Helpende Plus Zorg en Welzijn is een verkorte opleiding van ruim een jaar voor volwassenen die in de zorg voor ouderen willen gaan werken. Je gaat werken binnen één van onze teams en studeert daarnaast aan de opleiding.

Na het afronden van je opleiding ontvang je het wettelijk erkende diploma Helpende Plus niveau 2. Wil je na het leerwerktraject nog verder studeren? Dan kun je bijvoorbeeld doorstromen naar het leerwerktrajectverzorgende niveau 3IG. Na hetbehalen van je diploma gaat Oktober graag met jou in gesprek over je toekomst als Helpende Plus bij Oktober. Daarbij hebben wij de intentie om je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden op een werkplek binnen onze organisatie die goed bij jou past.

Als Helpende Plus zie jij het als een ultieme kans om te bouwen aan een warm, veilig en vertrouwd thuis voor onze bewoners uit de doelgroep PG of Somatiek. Je verleent de dagelijkse zorg volgens het opgestelde zorgleefplan en rapporteert in het cliëntendossier. Je ondersteunt onze bewoners bij hun persoonlijke verzorging zoals bijvoorbeeld wassen en aankleden. Je helpt mee met het bereiden en opdienen van de maaltijden en biedt ondersteuning bij (licht) huishoudelijke taken. Als Helpende Plus dien je ook medicatie toe. In je werk heb je contact met mantelzorgers, familie en ondersteunende disciplines. Jij stimuleert onze bewoners om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen door hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en hun eigen regie te versterken.

Wil jij weten hoe het is om als leerling bij ons aan de slag te gaan? Bekijk dan zeker deze video waarin onze leerlingen en hun praktijkbegeleiders hun ervaringen delen.

Wat verwachten wij van jou?

Jij kunt je vinden in onze kernwaarden! Gepassioneerd, Persoonlijk en Samen. Zo verlenen wij binnen onze organisatie onze warme zorg. En dat is dagelijks zichtbaar en voelbaar voor onze bewoners en voor iedereen met wie we samenwerken.

Dat je affiniteit hebt met de ouderenzorg, gemotiveerd, ontwikkelgericht en communicatief vaardig bent is natuurlijk logisch. Daarnaast is het volgende belangrijk:

 • Toelatingseisen

Om te kunnen starten aan een leerwerktraject Helpende Plus heb je minimaal een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig, diploma mbo-niveau 1 (entreeopleiding), overgangsbewijs van 3 havo/vwo naar leerjaar 4, of een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling. Ook is een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift noodzakelijk.

 • Start en duur van de trajecten

De start en duur van de opleiding die jij wilt volgen is afhankelijk van het soort traject en de opleider. Het reguliere traject start minimaal twee keer per jaar in februari en september. De versnelde- en zij-instroomtrajecten starten op verschillende momenten in het jaar.

We vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de ouderenzorg. Daarom krijg je tijdens je opleiding de mogelijkheid om op verschillende afdelingen te werken.

Werken in de zorg betekent onregelmatig werken. Ben jij flexibel en bereid zowel dag-, avond- als weekenddiensten te werken volgens een wisselend rooster?

Wil jij dit ook?

Bij Oktober zorgen we goed voor elkaar. Dus ook voor jou!
We zorgen niet alleen goed voor onze bewoners. We zorgen ook goed voor onze medewerkers! Als werkgever willen we namelijk dat ook jij je thuis voelt binnen onze organisatie. Zo bieden wij je scholing waardoor je kennis op peil blijft en krijg je alle kansen om jezelf te ontwikkelen. Zo willen wij en onze bewoners dat jij elke dag met een fijn gevoel bij ons werkt in een Kempische sfeer.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een leer-arbeidsovereenkomst van minimaal 18 uur (of meer) per week met uitzicht op een vaste baan bij onze organisatie.

 • Ben je een zij-instromer? Dan ontvang je een startsalaris van € 2.210,77 bruto per maand (o.b.v. 36 uur). Ben je tussen de 16 en 20 jaar? Dan ontvang je een leeftijdsafhankelijk leerlingsalaris van min € 790,25 en max € 1.832,41 exclusief ORT (o.b.v. 36 uur) volgens cao VVT. Voor zover het salarisbedrag lager is dan het minimumloon, wordt het salarisbedrag aangevuld tot het minimumloon.

 • Jaarlijks een vakantietoeslag van 8%.

 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.

 • Verlof op basis van een fulltime contract van 237,4 uur per jaar.

Enthousiast? Vertel ons jouw verhaal!

Ben jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan via de knop! We ontvangen graag jouw uitgebreide motivatie en up to date cv. Daarna nemen we snel contact met jou op.

Handig om te weten:

 • Heb je vragen over de Leerwerktrajecten? Dan bespreken onze opleidingscoördinatoren, Janny van den Berg en Era Sengers graag de mogelijkheden met jou. Zij maken voor jou een advies op maat. Je kunt ze bereiken via opleidingen@zorginoktober.nl of 088-2486112.

 • Wil je meer informatie? Kijk dan eens op onze speciale Leren & Werken pagina Leren en Werken - Oktober (zorginoktober.nl) . Op deze pagina lees je alles over onze trajecten.

 • Wil je meer informatie over de inhoud van de opleiding? Kijk dan dit informatiefilmpje van een van onze opleiders https://youtu.be/0iCeNefagMo.

 • Volg je nu al een traject bij een andere organisatie maar wil je liever je traject voortzetten bij Oktober? Of heb je het traject net afgerond? We gaan graag met je in gesprek over het overnemen van de studiekosten.

 • Een Verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure. Oktober faciliteert de aanvraag en vergoedt de kosten.

Wie is Oktober?

Bij Oktober leveren we de best passende zorg aan kwetsbare ouderen in de Kempen, Veldhoven en Aalst-Waalre. Voor deze doelgroep bieden we verpleeghuiszorg voor psychogeriatrische (PG) en somatische bewoners. En we zijn gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg. We bieden daarnaast ook palliatieve zorg in ons Hospice, woonvormen voor cliënten met een volledig pakket thuis, eerstelijnsverblijf, dagbesteding en dagbehandeling, huishoudelijke hulp en services. We staan klaar voor mensen in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Kwaliteit van leven, daar gaan we samen voor! De medewerkers en vrijwilligers van Oktober doen er alles aan om dit samen met de bewoner of cliënt en diens familie en vrienden te bereiken. We luisteren naar hun verhaal en sluiten aan bij datgene wat voor hen belangrijk is. En zoeken dan naar een maatwerkoplossing omdat we altijd uitgaan van hetgeen nog wel kan, soms met een beetje ondersteuning. Er kan niets op tegen de waardering die je voelt als je een lach tovert op het gezicht van jouw cliënt.

Dit is ons verhaal, wij zijn ook benieuwd naar jouw verhaal. Wil je meer weten over werken bij Oktober? Ga naar werkenbijoktober.nl daar lees je ook de verhalen van onze collega’s en kun je een kijkje nemen bij onze Huizen van Oktober. En kom gerust eens bij ons binnenkijken via onze playlist: Werken bij Oktober - YouTube.

Graag tot ziens bij;

Oktober
Jouw verhaal, onze zorg.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Leerling

Vught
24 - 28 uur
Catharina Ziekenhuis

Opleidingsplaats HBO MBRT-duaal afdeling Radiologie - parttime

Eindhoven
28 - 32 uur