zoekt een

Studentenbaan Begeleider wonen in de wijk Gemert, Kennedystraat

Wij vragen

Zowel voor onze cliënten als voor onze medewerkers geldt; wonen én werken is uniek in Gemert. Ons uitgangspunt in Gemert is: “Wie in de wijk wil wonen, kán in de wijk wonen." Gemert heeft veertien woonlocaties (zowel groepswoningen, studio's en appartementen) en twee dagbestedingslocaties. Binnen de groepswoningen wonen cliënten in een kleinschalige setting met elkaar samen. In de woning aan de Kennedystraat in Gemert wonen negen cliënten met een matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 24 tot 48 jaar. De hulpvragen van de jonge mannen en vrouwen zijn divers en komen voort vanuit het Syndroom van Down, Fragile X syndroom, Autisme en (non)verbaal gedrag. Alle cliënten zijn mobiel en vragen met name begeleiding in alles wat ze doen en wat op hun pad komt.

Er zijn weinig tot geen verzorgingsvragen. De cliënten hebben ieder hun eigen manier van communiceren zowel verbaal als non-verbaal. De uitdaging ligt in het kunnen verstaan en begrijpen van deze communicatie en op een juiste manier hier reactie op te kunnen geven waardoor de cliënt zich begrepen en gehoord voelt. Voor deze locatie zijn we op zoek naar een enthousiaste begeleider! Je werkt met een dagprogramma zodat het duidelijk is tijdens de diensten wat er van je verwacht wordt qua taken.

“Een gezellig huishouden waar iedereen zichzelf kan zijn”, dat is waar jij iedere dag weer voor zorgt met jouw enthousiaste en warme persoonlijkheid. Met de rust en het zelfvertrouwen wat jij uitstraalt weet je een stabiel, veilig én fijn thuis te creëren. Jij weet hoe belangrijk het is om cliënten de ruimte te geven om zelf de wereld te ontdekken en de verbinding met de wijk op te zoeken. Dit betekent zelf keuzes maken, van klein tot groot. En dat kan bij jou! Bij jou ervaren zij structuur en duidelijkheid, zodat ze binnen een veilige omgeving zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Iedere cliënt heeft zijn of haar eigen doelen of ondersteuningsvragen en jij bekijkt hoe wij hier zo goed mogelijk op aan kunnen sluiten. Met elkaar zorgen jullie ervoor dat de cliënt stappen kan zetten in zijn ontwikkeling. Zelfstandig waar het kan en samen waar het moet! Door de diversiteit in de groepssamenstelling in het huis is jouw werk dynamisch, wat bij cliënten onderling wel eens tot spanning kan leiden. Jij gaat dat niet uit de weg en weet deze onderlinge groepsinteractie goed te begeleiden. Jij ziet de vraag achter het gedrag en weet een balans te vinden tussen iemand stimuleren om te groeien en tegelijkertijd alert te zijn op het overvragen van iemand. Jij voelt haarscherp aan wat cliënten van je nodig hebben, zowel binnen de groep als op individueel vlak.

De verbinding met de wijk is voor onze cliënten heel belangrijk. Samen met de cliënt zorg je dat ieder op zijn eigen manier een plek binnen de maatschappij in kan nemen. Dat kan gaan van het opbouwen van sociale relaties in huis, behouden van contacten met familie tot samen een boodschap doen bij de plaatselijke supermarkt. Jij werkt vanuit de methodiek supportgericht werken en jij bent de begeleider die een cliënt vertrouwen geeft.

En daarnaast neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse zorg mee. Zo stuur je de één proactief aan of neem je bij de ander (een deel van) de zorg over.

En tot slot volg je een zorgopleiding of heb je deze net afgerond.

Ons aanbod

  • Een leuke baan voor gemiddeld 4 uur in de week(weekenden) met regie over je eigen dienstrooster in overleg met je collega’s;
  • Ben jij een student? Dan bieden we je een salaris in FWG30 volgens cao gehandicaptenzorg (minimaal € 2.047,- en maximaal € 2.978,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) met de mogelijkheid om te leren en door te groeien. Heb jij jouw studie al afgerond? Dan ontvang je een salaris in FWG35 volgens cao gehandicaptenzorg (minimaal € 2.258,- en maximaal € 3.198,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);
  • Een jaarcontract, waarbij we ervan uitgaan dat we het na een jaar omzetten in een contract voor onbepaalde tijd;
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag (8%), ORT en een eindejaarsuitkering (8,33%);
  • Jouw persoonlijke groei staat centraal. Je kunt een uitgebreid scholingsaanbod volgen via onze eigen Academie (o.a. supportgericht werken, medicatiecursus en andere trainingen om jezelf verder te bekwamen in je werk).

Interesse?

Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Corrie Donkers, (Zorgcoördinator 06-29 58 17 14) haar werkdagen zijn: maandag tot en met donderdag. Heb je andere vragen, bel met Recruitment 0492-530066.

Recente vacatures

BrabantZorg

Consulent Belevingsgerichte Zorg | 20 uur

Oss
16 - 20 uur
Sterk Huis

Jeugd- en Gezinsprofessional op school

Goirle
24 - 36 uur
Jeugdbescherming Brabant

Jeugdbeschermer regio 's-Hertogenbosch

Etten-Leur
32 - 36 uur