zoekt een

Leren & Werken Verzorgende IG (BBL)

Wij vragen

Leerwerktraject Verzorgende IG

Wil jij leren en werken in de ouderenzorg?

Wil jij graag van betekenis zijn voor de ouderenzorg? Maar beschik je nog niet over het juiste diploma? Oktober is op zoek naar nieuwe enthousiaste collega's die opgeleid willen worden tot Verzorgende IG. We kijken graag samen met jou welk leerwerktraject het beste bij jou past. We bieden namelijk verschillende mogelijkheden bij verschillende opleiders, van reguliere tot versnelde trajecten. Na het afronden van je opleiding ontvang je het wettelijk erkende diploma Verzorgende IG. Wil je daarna nog verder studeren? Denk dan bijvoorbeeld eens aan het leerwerktraject voor Verpleegkunde.

Na het behalen van je diploma gaat Oktober graag met jou in gesprek over je toekomst als Verzorgende IG bij Oktober. Daarbij hebben wij de intentie om je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden op een werkplek binnen onze organisatie die goed bij jou past.

Als Verzorgende IG kun je veel voor onze bewoners betekenen, het werk is zinvol en je krijgt er veel waardering voor terug. Je begeleid de bewoners bij hun dagelijkse persoonlijke verzorging en verricht verzorgende en verpleegtechnische handelingen. In je werk heb je contact met mantelzorgers, familie, artsen en verschillende ondersteunende disciplines. Jij stimuleert onze bewoners om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen door hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en hun eigen regie te behouden of versterken.

Wil jij weten hoe het is om als leerling bij ons aan de slag te gaan? Bekijk dan zeker deze video waarin onze leerlingen en hun praktijkbegeleiders hun ervaringen delen.

Wat neem je mee?

Natuurlijk heb je affiniteit met de ouderenzorg, ben je gemotiveerd, ontwikkelgericht en communicatief vaardig. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoet aan de volgende toelatingseisen:

 • Voor het reguliere traject heb je minimaal een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg, diploma lbo, vbo of mavo, een mbo-diploma niveau 2 of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo nodig.

 • Voor het zij-instroomtraject heb je minimaal een mbo 3 diploma met 3 jaar werkervaring (hoeft niet in de zorg te zijn).

 • Ook is een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift noodzakelijk.

En verder?

De start en duur van de opleiding is afhankelijk van het soort traject en de opleider.

 • Het reguliere traject start minimaal twee keer per jaar in februari en september.

 • De versnelde en zij-instroomtrajecten starten op verschillende momenten in het jaar.

We vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de ouderenzorg. Daarom krijg je tijdens je opleiding de mogelijkheid om kennis te maken met meerdere zorgsettings.

Werken in de zorg betekent onregelmatig werken. Ben jij flexibel en bereid zowel dag-, avond- als weekenddiensten te werken volgens een wisselend rooster?

Wat bieden wij?

 • Een leer-arbeidsovereenkomst van minimaal 20 uur (of meer) per week met uitzicht op een vaste baan bij onze organisatie. Een groot deel van de lessen die je volgt wordt vergoed als werktijd.

 • Ben je 21 jaar of ouder? Dan ontvang je een startsalaris van € 2.324,49 bruto per maand (o.b.v. 36 uur). Ben je tussen de 16 en 21 jaar? Dan ontvang je een leeftijdsafhankelijk leerlingsalaris van min € 790,25 en max € 1.832,41 exclusief ORT (o.b.v. 36 uur) volgens cao VVT. Voor zover het salarisbedrag lager is dan het minimumloon, wordt het salarisbedrag aangevuld tot het minimumloon.

 • Jaarlijks een vakantietoeslag van 8%.

 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.

 • Verlof op basis van een fulltime contract van 237,4 uur per jaar.

Enthousiast? Vertel ons jouw verhaal!

Ben jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan via de knop! Daarna nemen we snel contact met jou op.

Handig om te weten:

 • Heb je vragen over de Leer & Werk trajecten? Dan bespreken onze opleidingscoördinatoren, Janny van den Berg en Era Sengers graag de mogelijkheden met jou. Zij maken voor jou een advies op maat. Je kunt ze bereiken via opleidingen@zorginoktober.nl of 088-2486112. Liever eerst een oriënterend gesprekje of een keertje meekijken? Ook dat is mogelijk!

 • Wil je meer informatie? Kijk dan eens op onze speciale Leren & Werken pagina Leren en Werken - Oktober (zorginoktober.nl) . Op deze pagina lees je alles over onze trajecten.

 • Wil je meer informatie over de inhoud van de opleiding? Kijk dan dit informatiefilmpje van een van onze opleiders https://youtu.be/92jwmoybGps .

 • Volg je nu al een traject bij een andere organisatie maar wil je liever je traject voortzetten bij Oktober? Of heb je het traject net afgerond? We gaan graag met je in gesprek over het overnemen van de studiekosten.

 • Een Verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure. Oktober faciliteert de aanvraag en vergoedt de kosten.

Werken bij Oktober!

Gepassioneerd, Persoonlijk en Samen. Zo bieden wij bij Oktober warme zorg en ondersteuning aan kwetsbare ouderen in regio De Kempen, Veldhoven en Waalre. Deze kernwaarden zijn dagelijks zichtbaar en voelbaar voor iedereen met wie we samenwerken.

Oktober biedt verpleeghuiszorg voor psychogeriatrische (PG) en somatische bewoners en we zijn gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg. We bieden daarnaast ook palliatieve zorg in ons Hospice, woonvormen voor cliënten met een volledig pakket thuis, eerstelijnsverblijf, dagbesteding en dagbehandeling, huishoudelijke hulp en services. We staan klaar voor mensen in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Bij Oktober hebben we plezier in ons werk en dat stralen we ook uit! Want blije medewerkers zorgen voor blije cliënten. Je krijgt het vertrouwen om het beste te doen voor je collega's binnen jouw professionele verantwoordelijkheid. We vinden het belangrijk dat je ook zorgdraagt voor je eigen verhaal. Zo bieden wij je scholing waardoor je kennis op peil blijft en krijg je alle kansen om jezelf te ontwikkelen. We leren van en met elkaar in een veilige werk- en leeromgeving. En dat doen we op de Kempische manier met oprechte interesse.

Dit is ons verhaal, wij zijn ook benieuwd naar jouw verhaal. Wil je meer weten over werken bij Oktober? Ga naar werkenbijoktober.nl daar lees je ook de verhalen van onze collega’s en kun je een kijkje nemen bij onze Huizen van Oktober. En kom gerust eens bij ons binnenkijken via onze playlist: Werken bij Oktober - YouTube

Graag tot ziens bij;

Oktober
Jouw verhaal, onze zorg.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Leerling

Vught
24 - 28 uur
Catharina Ziekenhuis

Opleidingsplaats HBO MBRT-duaal afdeling Radiologie - parttime

Eindhoven
28 - 32 uur