zoekt een

Begeleider 24-uurs voorziening BW MBO

Wij vragen

Wil jij werken in een professioneel en enthousiast team, binnen organisatie waarin geen enkele dag hetzelfde is? Zoek jij daarnaast ontwikkelmogelijkheden, zelfstandigheid én autonomie in je dagelijkse werk? Lees dan gauw verder!

Momenteel zijn wij op zoek naar een:

Begeleider 24 uursvoorziening BW

(20-24 uur per week)

Zorgokee is een professionele en HKZ gekwalificeerde zorgorganisatie gelegen in Eindhoven. Wij bieden gespecialiseerde individuele begeleiding, Beschermd Wonen en Zorg In Onderwijs aan kinderen/jongeren en (jong)volwassenen met een autisme spectrum stoornis (ASS), ADHD en/of een lichte verstandelijke beperking.
Iedere cliënt is uniek en stelt ons een andere vraag die we vanuit een maatwerkconcept benaderen. Dit maakt dat je werkomgeving dynamisch is en daagt je uit om al je talenten in te zetten.

Wat houdt de functie in:

Beschermd Wonen (BW): 24-uursvoorziening op de locatie Duinkerkenlaan in Eindhoven

Als ­­­­Begeleider binnen het product Beschermd Wonen ga je 9 cliënten in leeftijd van 18 tot 25 jaar met ASS en/of A(D)HD begeleiden. Zij wonen in een groepshuis van Zorgokee, waarbij zij 24 uur per dag begeleiding ontvangen.

De begeleiding richt zich op twee aandachtsgebieden:

 • Begeleiding en ondersteuning op het gebied van wonen, algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Denk hierbij o.a. aan financiën beheren, post en administratie, leren omgaan met een budget en geld, koken en voeding, schoonmaken, hygiëne en gezondheid en gebruik openbaar vervoer;
 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning op sociaal, emotioneel, psychisch en maatschappelijk functioneren. Dan kun je denken aan: Omgang en acceptatie van de eigen beperking, emotieregulatie, weerbaarheid, sociaal netwerk opbouwen en onderhouden, vrije tijd, hobby's, sport, vriendschappen, relaties en seksualiteit.

Als Begeleider begeleid je een aantal cliënten die woonachtig zijn in het groepshuis. Middels visorgesprekken ga je, samen met een directe collega die de eindverantwoordelijkheid draagt en de begeleidingsplannen schrijft, actief met de cliënt aan de slag op gebied van de persoonlijke leerdoelen. Daarnaast voer je in samenwerking met je andere teamleden de dagelijkse begeleiding uit. Als Begeleider heb je oog voor groepsdynamiek en ondersteun jij de cliënt met alle vragen en/of problemen die zich voordoen, je hebt regelmatig contact met de ouders/verzorgen, school, werk, gemeente of dagbesteding. Samen zet je de cliënt in zijn/haar eigen kracht zodat deze, met hulp van het steunnetwerk, uiteindelijk kan doorstromen naar een (meer) zelfstandige woonplek.

Heb je affiniteit met jongvolwassenen? Kan jij grenzen aangeven en door het vertoonde gedrag heen prikken? Ben jij een professional die bij zichzelf kan blijven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wij vragen:

 • Een relevante MBO-4 opleiding
 • Dat je een kartrekkersrol durft aan te nemen
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het werken met jongvolwassenen met ASS-problematiek, ADHD en eventueel andere diagnoses
 • Kennis op het gebied van sociale wet- en regelgeving
 • Een grote mate van zelfstandigheid
 • Enthousiasme en een dosis relativeringsvermogen en humor
 • Creativiteit in het motiveren en stimuleren van jongvolwassenen waarmee je hen perspectief biedt
 • Je stelt de cliënt centraal en gaat uit van eigen kracht
 • Je toont eigenaarschap, professionele autonomie en neemt verantwoordelijkheid voor je werk
 • Bereidheid tot het werken van onregelmatige diensten. (dag- slaap- en weekenddiensten). Hier staat uiteraard een onregelmatigheidstoeslag conform de cao tegenover.
 • Woonachtig binnen een straal van 35 kilometer van Eindhoven

Ons aanbod

Wat bieden wij:

 • Een interessante en afwisselende baan met veel autonomie en persoonlijke vrijheid
 • De 5-daagse cursus “gezin centraal” om de basismethodiek eigen te maken
 • Standaard cursussen als suïcidepreventie en PAC
 • De mogelijkheid en facilitering voor de registratie Registerplein
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld extra teamtaken en het volgen van opleidingen & cursussen
 • Salaris conform schaal 5 van de cao Sociaal Werk
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband

Interesse?

Interesse:

Heb je interesse in deze functie? Dan maken wij graag kennis met jou! Stuur je motivatiebrief en cv onder vermelding van de functie naar sollicitatie@zorgokee.nl

Wil je meer weten over Zorgokee? Neem dan een kijkje op onze website: www.zorgokee.nl of op onze LinkedIn pagina. Indien je inhoudelijke vragen hebt over de functie of over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Lisan van de Moosdijk – 06 23 69 34 68 (Teamcoördinator) of Niek Hendriks – 06 82 83 35 36 (M&O Business Partner).

Recente vacatures

Neos

Coördinator Toegang & Zorglogistiek

Eindhoven
32 - 36 uur
Amarant

Persoonlijk begeleider complex

Tilburg
20 - 24 uur
Koninklijke Kentalis

Secretaresse behandeling Wonen en Dagbesteding

Sint-Michielsgestel