zoekt een

Forensisch Verpleegkundige/Sociotherapeut afdeling De Waagkant

Wij vragen

Maak het verschil

Als begeleider op de afdeling heb je een actieve rol in het vormgeven van de behandeling van de risicofactoren. Dit geef je vorm door voortdurend een rol te spelen in de dagdagelijkse activiteiten, toegespitst op de individuele cliënt. Dit vraagt een actieve aanwezigheid op de afdeling. In samenwerking met het multidisciplinaire team en met behulp van het zorgplan werk je aan het verlagen van de risicofactoren die hebben geleid tot het delict/delictgedrag. Hierbij werk je actief met je collega's en maak je gebruik van methodische werkprocessen.

Je ziet het als een uitdaging om ondanks de complexiteit van de doelgroep steeds weer het contact aan te gaan. Je haalt je motivatie uit het maken van kleine stapjes. Je komt terecht in een team wat bestaat uit een samenstelling van agogen en verpleegkundigen en een diverse mix in ervaringen, kennis en kunde. Het zit in een fase van verandering door wijzigingen in missie/visie en aansturing hierop. Reflectievermogen, transparantie, humor en relativeringsvermogen zijn belangrijke kwaliteiten die het samen werken leuk maken.

Om jouw taak en functie goed vorm te kunnen geven worden er verschillende trainingen en opleidingen geboden. Daarnaast wordt ruimte geboden tot eigen initiatief, inbreng en groeimogelijkheden.

Jouw toekomstige werkplek en team

Afdeling de Waagkant is een afdeling binnen het beveiligingsniveau 2 van De Woenselse Poort. Dit betekent dat het een gesloten, klinische afdeling is waar cliënten worden behandeld. Behandeling richt zich op de risicofactoren die hebben geleid tot een delict of tot delictgevaarlijk gedrag. Afdeling Waagkant richt zich op cliënten met een complexe, psychiatrische problematiek, veelal in combinatie met verslaving. De populatie die op Waagkant wordt opgenomen heeft vaak een langdurige geschiedenis van behandeling. Op Waagkant wordt gewerkt middels presentiebenadering en staan structuur en leefstijl voorop. Er wordt gewerkt aan de motivatie voor behandeling met het uitgangspunt om ook actief deel te nemen aan behandeling. De complexiteit van de doelgroep maakt het een dynamische afdeling.

Jouw achtergrond

Wij zoeken collega's met een verpleegkundige of agogische achtergrond. Bij voorkeur heb je ervaring in de (forensische) psychiatrie, ervaring in het begeleiden van mensen met psychiatrische problematiek, ervaring met risicovolle situaties en/of agressie. Vermogen tot reflectie, relativering, humor en de bereidheid om te leren en te ontwikkelen zijn van belang binnen de functie.

Ons aanbod

Ons aanbod

  • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is het afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op.
  • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.
  • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan bedrijfsfitness of aan het fietsplan.
  • Veel locaties van de GGzE bevinden zich op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Cafeïne Dealers met je collega’s.

Over GGzE

GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties.

Interesse?

Vragen?

Heb je nog vragen over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Audrey van Drunen via telefoonnummer 06-20634248.

Solliciteren

Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 31 december 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Glorieuxpark

Verpleegkundige – Huize Glorieux

Eindhoven
In overleg
Zorgorganisatie Het Hoge Veer

Verpleegkundige niveau 4

Raamsdonksveer
In overleg