Jeugdzorgwerker C/D | Jeugdzorg+ | Meidengroep De Olivijn | 28-36 uur | Deurne

Wij vragen

De Olivijn: Een jeugdzorg+ behandelgroep voor meiden tussen 12 en 18 jaar die door gedrag in problemen zijn gekomen en daar intensieve begeleiding bij nodig hebben. Het team werkt met de Safe Path methodiek en legt de focus op het creëren van een sterk groepsgevoel en het helen van emotionele wonden. We zoeken een initiatiefrijke begeleider met goede organisatorische vaardigheden en ervaring in het werken met meiden aan hun gedrag.

"Door de groepsgesprekken zorgen we dat we het groepsgevoel stimuleren. Daarnaast hebben we veel individuele gesprekken waardoor we het individuele traject stimuleren." - Jeugdzorgwerker Dian, werkzaam op de Olivijn

Wat is de Olivijn?

De Olivijn is een besloten behandelgroep voor meiden tussen 12 en 18 jaar die door hun gedrag in de problemen zijn gekomen en psychiatrische ziektebeelden, zoals hechtingsproblematiek, trauma (PTTS), loverboy-, mensenhandel- en/of verslavingsproblematiek. We zoeken een begeleider die individuele trajecten van deze jonge meiden ondersteunt en tegelijkertijd het groepsgevoel bevordert. Momenteel verblijven ongeveer 10 jonge meiden in de Olivijn. We streven naar een groepsgevoel door wekelijkse groepsgesprekken en stimuleren ook het individuele traject van elke jongere. De behandelgroep is gesloten om een veilige omgeving te bieden voor het omgaan met trauma's. Onze contextuele aanpak omvat actieve betrokkenheid van ouders en het netwerk van de meiden bij het behandelproces.

Hoe is het team van de Olivijn?

Het team van de Olivijn bestaat uit een mix van jonge professionals en ervaren collega's. We besteden aandacht aan elkaar en houden elkaar scherp en geïnspireerd tijdens vergaderingen en intervisies. Ons gezellige team lacht veel samen. We werken met de Safe Path methodiek en richten ons op de emotionele basisbehoeften van de meiden. Ons doel is hen zich gewaardeerd en erkend te laten voelen. We werken aan het helen van emotionele wonden en Limited Reparenting als team.

Wat ga je doen als Jeugdzorgwerker bij de Olivijn?

Voor deze functie zoeken we iemand die initiatiefrijk is en het overzicht kan behouden, zowel op dagelijkse basis als in het behandeltechnische 'bigger picture'. Je bent enthousiast en fanatiek, maar kunt ook een stapje terug doen en het overzicht bewaren. Initiatief nemen en elkaar coachen worden gestimuleerd. Je hebt goede organisatorische vaardigheden, zowel op het gebied van behandeling als praktische zaken. Ook ben je een goed voorbeeld in het aanleren van normale omgangsvormen met mannen.


Als je ervaring hebt in het werken met meiden met gedragsproblematieken, nodigen we je uit om te solliciteren. Bij de Olivijn bieden we een dynamische werkomgeving waarin je het verschil kunt maken voor deze kwetsbare jonge meiden.

Ons aanbod

Wat heb je nodig om als jeugdzorgwerker bij de Olivijn te werken?

  • Jij hebt een relevante Mbo- of Hbo-opleiding, zoals SPW 4, Social Work, Pedagogiek, SPH, Toegepaste Psychologie, Creatieve therapie of MWD;
  • Jij bent bekend met methodisch werken bij voorkeur met Safe Path (schematherapie);
  • Jij ben bereid om je te verdiepen in de problematiek van onze cliënten en op zoek te gaan naar passende oplossingen voor deze jongeren.

Wat Pactum biedt
Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start met een goed inwerkprogramma en later natuurlijk diverse scholingsmogelijkheden. Binnen Pactum is de CAO Jeugdzorg van toepassing. De functie van Jeugdzorgwerker D is ingeschaald in schaal 7 (max. € 3.555,32) en Jeugdzorgwerker C in schaal 8 (max. €3.862,06) bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Natuurlijk komen daar vakantiegeld, ORT en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Interesse?

Meer informatie en solliciteren
Is deze rol je op het lijf geschreven dan horen we graag van je! Maak dan je interesse kenbaar middels een schriftelijke motivatie inclusief CV. Solliciteer middels onderstaande button. De gesprekken zullen op onze locatie in Deurne plaatsvinden.

Meer weten?

  • Voor vragen over deze functie of de organisatie kun je terecht bij Walter Teunissen, Operationeel Manager, via walterteunissen@vigogroep.nl;
  • Voor vragen over de procedure kun je terecht bij de afdeling Recruitment via 0493 – 327 555 of werkenbijpactum@vigogroep.nl t.a.v. Lisanne Timmer. Liever even een appje? Die kun je sturen naar 06 - 21 91 05 42.

Solliciteren

Recente vacatures

Asendo

Jeugd- en gezinsprofessional

Tilburg
24 - 32 uur
Revant

Therapeutisch groepsleider

Breda
16 - 20 uur