zoekt een

Begeleider MVB

Wij vragen

Functieomschrijving

Locatie: Zeggelaan 114

Uren: 24 tot 32 uur (uren in overleg)

Wat je gaat doen!

Als Begeleider leg je graag contact met mensen met een verstandelijke beperking. Zo weet je hun wensen en behoeften boven water te halen en te vertalen naar de juiste individuele ondersteuning. Dat doe je met hart en ziel. Samen met je team, voor onze bewoners. Klinkt dat goed? Lees dan snel verder en wie weet heten wij je binnenkort welkom bij SOVAK.

Wat je van ons mag verwachten

 • Als Begeleider verdien je conform CAO Gehandicaptenzorg (FWG 35) minimaal € 2.393,- en maximaal € 3.360,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt jaarlijks in december een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Je kan fiscaal vriendelijke producten aanschaffen, denk hierbij aan een (elektrische) fiets, telefoon of tablet. Toch liever voordelig een HelloFresh bestellen of voordelig fitnessen? Ook dat is mogelijk!

 • Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd!
 • En wij bieden jou een ruim scholingsaanbod aan, zodat jij jouw vakmanschap kan blijven ontwikkelen.

Jouw werkplek

Jij gaat aan de slag op de locatie Zeggelaan 114; een woongroep met 8 volwassenen. In totaal 4 mannen en 4 vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 65 jaar. De bewoners hebben een matige of ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Als Begeleider ben je daar goed op voorbereid en ondersteun je hen in de dagelijkse begeleiding. De meeste bewoners zijn mobiel, een aantal maakt gebruik van een rollator. Belangrijk om te weten is dat de bewoners allemaal een eigen begeleidingsbehoefte hebben. Je schakelt dus veel. Daarbij maken sommige bewoners zich verstaanbaar met gesproken taal en maken andere bewoners gebaren en geluiden om te communiceren. Je merkt snel dat de groep dynamisch is, geen dag is er hetzelfde. Je werkt er in een ervaren team van professionals die graag de mouwen opstropen op momenten dat het nodig is.

SOVAK in het kort

Bij SOVAK staat het verschil maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking voorop in alles wat we doen. Dit doen we met 900 medewerkers en 400 vrijwilligers. Elke dag opnieuw bieden we samen de beste ondersteuning aan onze 700 cliënten.

Vereisten

Als Begeleider doe je ertoe. Lees maar.

 • Samen versterk jij de eigen regie en de zelfredzaamheid van de cliënt bij taken als de dagelijkse verzorging, het koken, de dagbesteding en eventuele activeringsactiviteiten.
 • Je levert een actieve bijdrage aan het op- en bijstellen van ondersteuningsplannen van onze cliënten. Ook betrek je de cliënten en het netwerk bij de uitvoering hiervan.
 • Je signaleert veranderingen of bijzonderheden bij cliënten op het gebied van gezondheid, welbevinden en huishouding.
 • Je levert een bijdrage aan de taken binnen de zelforganisatie van het team en werkt volgens de kernwaarden van SOVAK: met hart en ziel, ondernemend, samen en vakmanschap.
 • Je werkt aan kwalitatief goede mensgerichte zorg en gebruikt daarbij onze basisprincipes Wortel, Stam en Bloesem (deze leggen we je natuurlijk nog uit!). Want zonder stevige wortels kan iemand niet tot bloei komen. Dat geldt natuurlijk voor onze deelnemers, voor het team, maar ook voor jou en jouw talenten.

Jouw talenten en vakmanschap

 • Je hebt een afgerond zorg gerelateerd diploma op minimaal niveau 3.
 • Je bent oplettend en aandachtig bij het bewaken van de uitvoering van het plan en het bieden van begeleiding. Hierdoor herken je tijdig bijzonderheden en veranderingen bij bewoners.
 • Je bent geduldig en beschikt over voldoende doorzettingsvermogen om de bewoners te begeleiden en stimuleren.
 • Op onverwachte situaties of gedrag reageer je op een creatieve en oplossingsgerichte manier.
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent een echte teamspeler, die net zo goed zelfstandig en alleen werkt.
 • Je bent flexibel ingesteld en vindt het leuk om op andere locaties te werken indien nodig.

Sollicitatieprocedure

Denk je nu dat ben ik! Hou je niet in en solliciteer via de sollicitatiebutton. Een referentiecheck maakt standaard onderdeel uit van het sollicitatieproces, net als het verstrekken van een Verklaring Omtrent Gedrag. We willen graag benadrukken dat (bevordering van) interne mobiliteit een belangrijk thema is binnen de organisatie. We vinden het dan ook goed om te vermelden dat interne sollicitanten voorrang genieten boven externe sollicitanten.

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Emerence van Valkenburg via 06-42111636 of via Whatsapp.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse?

Wil je meer weten over deze functie

Contact

Emerence van Valkenburg
Manager zorg
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Philadelphia Zorg Brabant

Begeleider Frankenveld Arnhem

Arnhem
16 - 20 uur
S&L Zorg

Cliƫntbegeleider

Bergen op Zoom
Parttime / Fulltime
Kempenhaeghe

Parttime begeleider jongvolwassenen met EMB

Sterksel
20 - 24 uur