zoekt een

(Persoonlijk) Begeleider voor de ouder wordende cliënt

Wij vragen

Functieomschrijving


Locatie: Koningsveld 30-32

Uren: in overleg

Als (Persoonlijk) Begeleider voor de ouder wordende cliënt doe je betekenisvol werk!

Als (Persoonlijk) Begeleider leg je graag contact met mensen met een verstandelijke beperking. Zo weet je hun wensen en behoeften zonder (al te veel) woorden te lezen en te vertalen naar de juiste individuele begeleiding en/of verzorging. Dit doe je met hart en ziel. Wij zoeken iemand die opzoek is naar uitdaging en verantwoordelijkheid. Benieuwd naar wat deze functie nou zo leuk maakt? Lees dan snel verder en wie weet heten wij je binnenkort welkom bij SOVAK!

De voordelen van werken bij SOVAK

 • Als (Persoonlijk) Begeleider voor de ouder wordende cliënt, verdien je conform CAO Gehandicaptenzorg (FWG 35/40) minimaal € 2.338,- en maximaal € 3.535,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Je ontvangt jaarlijks in december een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Je kan fiscaal vriendelijke producten aanschaffen, denk hierbij aan een (elektrische) fiets, telefoon of tablet. Toch liever voordelig een HelloFresh bestellen of voordelig fitnessen? Ook dat is mogelijk!

 • Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Indien je nog geen ervaring hebt (met ouder wordende cliënten), is er voldoende mogelijkheid om jezelf hierin verder te ontwikkelen door middels van cursussen etc. Wij bieden jou een ruim scholingsaanbod aan, zodat jij jouw vakmanschap kan blijven ontwikkelen.
 • Het feit dat je mensen gelukkig maakt in een (laatste) stuk van hun leven en bij hen echt een lach op het gezicht kan toveren.

Jouw werkplek

Op dit moment wonen op onze locatie Koningsveld 30-32, twaalf (12) volwassenen. Ze hebben allemaal een ernstig verstandelijke beperking, waarvan de meesten vallen in de groep ‘ouder wordend’. Gedurende de komende jaren zal de focus volledig op de ouder wordende cliënten met dementie in verschillende stadia komen te liggen. Hierin zien wij graag dat jij nog een bijdrage levert. En dit kun jij, samen met een zo goed als nieuw team gaan oppakken en eigen maken.

Geen dag is hetzelfde! Er wordt heel erg gekeken naar de gesteldheid van de cliënt en op basis hiervan de zorg aangepast. Als Begeleider moet je klein kunnen kijken en meebewegen; hier haal jij dan ook jouw energie uit. Belangrijkste is het bieden van de warme zorg; echt op maat gemaakt voor de cliënt.

Cliënten op onze woning gaan zowel naar dagbesteding op locatie of krijgen op de woning dagbesteding. Hierin krijg je de ruimte om de activiteiten zelf vorm te geven, gericht op de behoeften van de cliënt. Activiteiten zijn met name gericht op het meebeleven en het prikkelen van de zintuigen.

De diensten zijn tussen 07:00 en 23:00, waarvan de kortste dienst 6,00 uur duurt en de langste 8,00 uur.

SOVAK kleurt levens

Bij SOVAK staat het verschil maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking voorop in alles wat we doen. Dit doen we met 900 medewerkers en 400 vrijwilligers. Elke dag opnieuw bieden we samen de beste ondersteuning aan onze 700 cliënten.

Vereisten

Wat je gaat doen

 • Samen met het team bied je mensgerichte zorg vanuit onze basisprincipes (die leggen we je nog uit). Altijd met het doel in je achterhoofd; een rustige en veilige omgeving voor de bewoners, waar genoeg plaats is voor persoonlijk contact en het aanbieden van passende activiteiten. Kortom, de juiste voorwaarden om bewoners te laten bloeien.
 • Je signaleert veranderingen of bijzonderheden bij cliënten op het gebied van gezondheid, welbevinden en huishouding. Niet iedere bewoner heeft zelf in de gaten dat hij/zij dement aan het worden is, maar als (persoonlijk) begeleider begeleid jij hen dagelijks in dit traject.
 • Je levert een bijdrage aan de taken binnen de zelforganisatie van het team en werkt volgens de kernwaarden van SOVAK: met hart en ziel, ondernemend, samen en vakmanschap.

Jouw talenten en vakmanschap

 • Je hebt een afgeronde zorg gerelateerd diploma op minimaal niveau 3.
 • Je bent oplettend en aandachtig bij het bewaken van de uitvoering van het zorgplan en het bieden van begeleiding.
 • Je straalt veel rust en geduld uit (en hebt dit natuurlijk ook) en brengt dit over op de cliënten. Als iets nu niet lukt, dan lukt het niet en pas je je hierop aan.
 • Op onverwachte situaties reageer je op een creatieve en oplossingsgerichte manier.
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent een echte teamspeler, die net zo goed zelfstandig als alleen werkt.
 • Je bent flexibel ingesteld en vindt het leuk om op andere locaties te werken indien nodig.

Sollicitatieprocedure

Denk je nu dat ben ik? Hou je niet in en solliciteer via de sollicitatiebutton!

Een referentiecheck maakt standaard onderdeel uit van het sollicitatieproces, net als het verstrekken van een Verklaring Omtrent Gedrag. We willen graag benadrukken dat (bevordering van) interne mobiliteit een belangrijk thema is binnen de organisatie.

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Gini ten Brinke (zorgmanager), te bereiken op telefoonnummer: 06-34472854. Zij helpt jou graag verder.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse?

Wil je meer weten over deze functie

Recente vacatures

Maaswaarden ouderenzorg

Collega Verzorgende IG afdeling de Haven

Wijk en Aalburg
16 - 32 uur
Nobel Zorg BV

Verzorgende IG (28-32 uur)

Eindhoven
28 - 32 uur
Egala Zorg

Verzorgende IG op locatie Raffy

Breda
In overleg