zoekt een

Leefcoach TOPper

Ben jij een daadkrachtige collega die wil bijdragen aan het creëren van een veilige plek voor mensen zonder thuis? Ben jij benieuwd hoe je iemand kunt helpen een positieve wending aan zijn verhaal te geven? Dan zijn wij benieuwd naar jouw verhaal!

Wij zoeken per direct een gemotiveerde:

Leefcoach TOPper
24-32 uur

Wat ga je doen?
Als Leefcoach werk je zowel zelfstandig als in samenwerking met andere expertises op een locatie waar onze cliënten verblijven. Je werkt samen met interne collega's die bijvoorbeeld als Persoonlijk Coach werken, maar ook met externe organisaties zoals de GGZ en de politie waarmee je tijdens jouw werk contact hebt. Jouw aandacht gaat vooral uit naar gastvrijheid, gezondheid, hygiëne en veiligheid van onze cliënten. Je zorgt voor een herstel bevorderende leefomgeving, waar eigen verantwoordelijkheid van cliënten maximaal wordt gestimuleerd en waar aandacht is voor de handhaving van (gedrag)regels. Jij ondersteunt de cliënten bij de dagelijkse zaken, zoals een juist dag- en nachtritme, maaltijden en huishoudelijke taken. Daarnaast begeleid je groepsactiviteiten, bijvoorbeeld het organiseren van een bingo, BBQ of samen met de clënten koken. Kortom; Je ondersteunt onze cliënten in het leerproces bij deze algemene dagelijkse levensverrichtingen. Door het dagelijkse zicht op het functioneren van de cliënten ben jij een belangrijke factor in de begeleiding van de cliënt tijdens het wonen in een intramurale setting, ofwel 24 uur per dag zorg. Naast de werkzaamheden op de vloer ben je ook bezig met het registreren en rapporteren van het werk wat je doet. Twee keer per dag vindt er een overdracht plaats met collega's die de volgende dienst gaan draaien. Daarin worden de belangrijke gebeurtenissen van de vorige dienst besproken.

Wij zijn op zoek naar een collega die flexibel inzetbaar wil zijn binnen de organisatie om ziekteverzuim en vacatureruimte op te vangen. Je valt dan onder de afdeling Team Ondersteunende Pool (TOPPERS) en kunt flexibel ingezet worden als Leefcoach bij verschillende locaties en wanneer nodig kun je ook worden ingezet voor een andere rol.

Wie ben jij?
We vinden het belangrijk dat onze collega’s betrokken en flexibel zijn en respect hebben voor anderen. Je hebt een positieve, gastvrije houding naar cliënten en collega’s, je kunt omgaan met onvoorspelbare situaties en bent in staat om in conflicten op een juiste de-escalerende manier te handelen. Daarnaast word je enthousiast van het werken in een zelforganiserend team en voel je je verantwoordelijk voor zowel je eigen team als voor de samenwerking met andere teams.

Wat breng je mee?

 • Minimaal een relevante, afgeronde MBO3 opleiding. Bijvoorbeeld Maatschappelijke Zorg & Sociaal Werk;
 • Werkervaring in de sector Welzijn en/of Zorg;
 • Flexibiliteit: je werkt onregelmatig; dag, avond en weekenddiensten; werktijden zijn van 07:00 uur tot 15:30 uur of van 15:00 uur tot 23:30 uur;
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

Wat doet Traverse?
Het is onze missie om een stabiele basis te creëren voor mensen die geen eigen woning hebben of dakloos dreigen te worden. Traverse bied hulp aan personen die in deze situatie komen, ongeacht de achtergrond van een persoon. Door mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen, stellen we ze in staat om de regie te nemen en een nieuwe, positieve wending aan hun eigen verhaal te geven.

Wij gaan uit van de kracht en verantwoordelijkheid van de teams en de medewerkers zelf. Er is geen hiërarchisch leidinggevende. We werken in zelforganiserende teams met resultaatafspraken. Om die reden vinden we het van belang dat je affiniteit hebt met het werken in een zelfsturende organisatie.

Wat bieden wij?

 • Je wordt naar ervaring ingeschaald volgens de CAO Sociaal Werk in schaal 6 inclusief arbeidsmarkttoeslag omdat je onregelmatig werkt (min. € 2.697,- en max. € 3.858,- bij een fulltime dienstverband) Dit is conform CAO per 1-1-24;
 •  Per 1-7-2024 komt n.a.v. CAO onderhandelingen nog 4 % bij!
 • Doordat je onregelmatig werkt krijg je naast je salaris ook onregelmatigheidstoeslag;
 • Je bouwt een IKB (Individueel Keuze Budget) op wat 18% van je jaarsalaris omvat;
 • Omdat wij ontwikkeling belangrijk vinden krijg je ook nog 1,5% loopbaanbudget om bijvoorbeeld te besteden aan een opleiding;
 • De mogelijkheid om intern trainingen te volgen;
 • Iedere werknemer binnen Traverse krijgt een Talentcoach toegewezen.

Enthousiast geworden?

Via de sollicitatiebutton kan je jouw CV en motivatie uploaden. De gesprekken vinden in overleg plaats.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang boven externe kandidaten.

Webclip afbeelding

Recente vacatures