zoekt een

Begeleider, Den Dreef 6b

Wij vragen

Binnen woonvoorziening Den Dreef 6B op het Rijtven te Deurne wonen 9 cliënten met ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De sociaal emotionele ontwikkeling ligt tussen 0 en 18 maanden. De cliënten zijn in de leeftijd van 19 tot 53 jaar en hebben een intensieve zorgvraag. De focus ligt binnen deze groep op overname van de complete zorg met daarbij aandacht voor de non-verbale signalen die de cliënt gebruikt om zich te uiten. We werken volgens de methode Meer Mens, waarbij je met aandacht contact maakt met de bewoner waarbij horen, voelen, kijken, ruiken en ervaren belangrijk zijn. Je herkent de signalen bij de bewoner en voelt hem/haar feilloos aan. Hierdoor leer je de bewoner steeds beter te begrijpen en stem je jouw begeleidingsstijl en intensieve zorg hierop af, waardoor je de individuele behoeften van de bewoner continu centraal stelt.

Samen met je collega’s creëer je een huiselijke en rustige sfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn en zich prettig voelt. Je houdt korte lijntjes met familie, vrienden en vrijwilligers om met z’n allen de beste zorg en geluksmomentjes te bieden. Hierbij neem je de complete zorg over; cliënten zijn volledig afhankelijke van jouw als begeleider omdat ze zelfstandig niets kunnen ondernemen. Je denkt mee en signaleert bijzonderheden, zodat je de beste zorg kunt bieden (kwaliteit van leven staat hierbij centraal).

Warm, nieuwsgierig en persoonlijke aandacht, daar herken jij jezelf in! Jouw eigenschappen geven kleur aan het leven van de cliënt. En net dat beetje extra kleur staat voor hen gelijk aan net dat beetje extra geluk. Jij richt jouw begeleiding en verzorging op een stabiel en fijn leven voor de client. En daar waar het kan, denk jij out of the box in de kleine stappen die je samen met een cliënt kunt zetten om zijn leven te verrijken! Op deze wijze draag jij bij aan het opstellen en uitvoeren van de doelen in het Persoonlijk Plan.

En naast deze mooie eigenschappen, neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse zorg(overname) mee. Jij geniet er van om er voor te zorgen dat cliënten fris de dag kunnen starten of s avonds lekker kunnen ontspannen in bad. En jij begrijpt als geen ander dat een cliënt het fijn vindt om zelf het tempo te bepalen en zelf kleine keuzes te maken. En wordt het medisch iets complexer? Daar draai jij je hand niet voor om en jij verdiept je waar nodig graag in medische handelingen.
Doordat jij klein kijkt en vanuit je gevoel werkt, voel jij haarfijn aan hoe een cliënt in zijn vel zit. Ook als een cliënt niet kan praten, weet jij contact te maken en zie jij wat een iemand nodig heeft.
En tot slot heb je een afgeronde mbo-opleiding niveau 2, 3 of 4.

Ons aanbod

  • Een afwisselende baan voor 24 uur per week in een professioneel en enthousiast team met de focus op de kwaliteit van zorg. De werktijden liggen tussen 7.00 uur en 22.00 uur, zowel doordeweeks als in de weekenden;
  • Een jaarcontract met naar verwachting aansluitend een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een passend salaris conform cao gehandicaptenzorg FWG 30/ FWG 35 met Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, ORT, reiskostenvergoeding, pensioenregeling en opleidingsbudgetten.
  • Het volgen van trainingen via onze eigen Academie, zoals de training Support Gericht werken en Meer Mens.

Interesse?

Heb je vragen over deze vacature? Zorgcoördinator Karlijn Pluymaekers (dinsdag en donderdag 06-21 91 71 91) beantwoordt deze graag. Heb je andere vragen? Neem dan contact op met Corporate Recruiter Dorrie Wijnhoven, dinsdag t/m vrijdag 06-15 67 18 36.

Recente vacatures

BrabantZorg

Consulent Belevingsgerichte Zorg | 20 uur

Oss
16 - 20 uur
Sterk Huis

Jeugd- en Gezinsprofessional op school

Goirle
24 - 36 uur
Jeugdbescherming Brabant

Jeugdbeschermer regio 's-Hertogenbosch

Etten-Leur
32 - 36 uur