zoekt een

Ambulant begeleider, o.a. voor dove cliënt.

Wij vragen

Voor een dove cliënt in Den Bosch zijn we per direct op zoek naar een collega die gebarentaal kan. Of affiniteit met de doelgroep en de bereidheid om gebarentaal te leren.
Bij deze cliënt is werken in het weekend voorwaarde en draai je mee in een achterwacht systeem. Het gaat om 4 tot 6 uur in de week.

Daarnaast hebben we voor een aantal cliënten, met name woonachtig in de Den Bosch een tweede begeleider nodig. Dit gaat om 2 tot 4 uur in de week en vervanging in vakanties. Groei naar een volledige functie van maximaal 24 uur is mogelijk.

Daarnaast zoeken we een mannelijke collega voor 6 tot 8 uur in de week.

Mogelijk zijn al deze cliënten te combineren en gaat het dus om zo'n 14 uur in de week met extra uren in de vakanties en ruimte voor groei.

MBOer's mogen zeker ook solliciteren!

Tijden in overleg met de cliënt.

Ons aanbod

D’n Zon zorg biedt begeleiding aan huis aan kwetsbare mensen in de samenleving. Mensen die door psychische en/of lichamelijke klachten niet mee kunnen. D’n Zon zorg begeleidt hen bij de vijf grote levensgebieden: wonen, gezondheid, financiën, tijdsbesteding en het sociaal netwerk.

D'n Zon zorg onderscheidt zich door een snelle, betrokken manier van werken, waarbij we niet gebonden zijn aan tijdsdruk. We ondersteunen de cliënt bij het bezoek aan instanties en blijven tot de zaken geregeld zijn, zodat er bij de cliënt rust ontstaat.

Functieomschrijving
Als Ambulant Begeleider ben je verantwoordelijk voor het gehele traject met de cliënt. Van het keukentafelgesprek met de gemeente tot een gezonde uitstroom en alles wat daar tussen ligt.

De Ambulant Begeleider schrijft, met de cliënt, het begeleidingsplan en zorgt dat de doelen met regelmaat worden geëvalueerd. Daarbij is de Ambulant Begeleider het eerste aanspreekpunt en functioneert hij/zij als een spin in het web. Je begeleidt de cliënt bij de zorgvraag naar betrokken instanties en familie, om te voorkomen dat de klachten of de (over)last verergeren. Je bent er voor de cliënt om hem/haar bij de belangrijkste levensvragen te ondersteunen. Je bent er om hem/haar te ontlasten bij de hoeveelheid aan zaken die op hen afkomen, of op het moment dat hij/zij hulpbehoevend is of wordt.

Bij de cliënt streven we naar een zo hoog mogelijke, maatschappelijke participatie en het opbouwen van een zelfstandig leven. Daar waar participatie te hoog gegrepen is, vinden we het welbevinden van de cliënt erg belangrijk. Het is niet erg om niet mee te kunnen, het is wel belangrijk om mee te doen!

Vaak zijn cliënten getraumatiseerd of lijden ze aan een psychische stoornis. Diagnosestelling en een behandeltraject bij de GGz is dan nodig. Het is belangrijk om onderscheid te kunnen maken tussen wat is aangeleerd of waarmee men dient te leren omgaan. Is de cliënt gediagnosticeerd met autisme, heeft hij/zij AD(H)D, PTSS (etc), is hij leerbaar, wat kan hij/zij zelf en wat niet.

Na een behandeling is het belangrijk dat de begeleider het geleerde weet te implementeren in het dagelijkse leven, zodat er een minimale kans is op terugval of achteruitgang. Soms is stabilisatie het hoogst haalbare.

De cliënt leert zijn eigen leefomgeving te verzorgen en onderhouden, zijn persoonlijke verzorging te doen, sociale contacten te onderhouden, financiën te beheren, vindt een zinvolle dagbesteding en wordt geholpen in het contact met werkgevers, uitkerende instanties, instellingen en school.

Taken:
-Hulpvraag omschrijven met de cliënt;
-Begeleidingsplan opstellen en evalueren;
-Opbouwen en onderhouden van het netwerk rond de cliënt;
-Onderhouden van een gezonde werkrelatie met instanties in de gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en daaromheen;
-Signaleren en handelen bij achteruitgang of terugval;
-Rapporteren;
-Communiceren met instanties;
-Ondersteuning van de cliënt bij contacten met instanties;
-Ondersteuning bieden middels het plannen van het onderhouden van de leefomgeving;
-Ondersteuning bieden middels het plannen van de persoonlijke verzorging;
-Ondersteuning bieden bij het onderhouden van sociale contacten;
-Ondersteuning bieden bij het organiseren van de financiën;
-Ondersteunen bij het vinden en onderhouden van een zinvolle dagbesteding, scholing en werk;
-Onderhouden van een gezonde werkrelatie met instanties, collega's en gemeente;
-Intensief contact en overleg met collega's.
-Medewerkers van D'n Zon zorg verstrekken geen medicatie en hoeven geen medische handelingen te verrichten. Wel ondersteunen we cliënten bij het uitzetten van medicatie en het contact met arts en apotheek.

Functie-eisen
-Een afgeronde MBO 4 of HBO opleiding SPH, MWD, MJD, (sociaal) verpleegkundige of vergelijkbaar;
-Ervaring binnen de GGZ en of verslavingszorg of het verlangen om te leren;
-Affiniteit met duurzaamheid;
-Hoge mate van zelfstandigheid.
-Kennis van de sociale kaart:
-Bewijs van goed gedrag (VOG):
-Rijbewijs B en eigen vervoer;
-Een SKJ registratie is niet verplicht.

FWG 45 van de cao GGZ.

ZZPer's kunnen ook solliciteren.

Interesse?

Brief en CV mailen aan Theun Smulders.

info@dnzonzorg.nl

www.dnzonzorg.nl

06-16012826

Recente vacatures

Pameijer Mozaïk

Jeugdbegeleider

Rotterdam
24 - 32 uur
Jeugdbescherming Brabant

Jeugdbeschermer regio 's-Hertogenbosch

Etten-Leur
32 - 36 uur
Prisma

MST therapeut

Biezenmortel
28 - 32 uur