zoekt een

Begeleider appartement wonen in de wijk, Laarhuys

Wij vragen

Zowel voor onze cliënten als voor onze medewerkers geldt; wonen én werken is uniek in Lieshout. Onze Lieshoutse locatie het Laarhuys is kleinschalig opgebouwd, waarbij ons uitgangspunt is: Wie in de wijk wil wonen, kán in de wijk wonen. Binnen het Laarhuys zijn twaalf appartementen gevestigd waar (jong)volwassenen wonen in de leeftijd van 20 tot 44 jaar.
Binnen de appartementenlocaties wonen cliënten zo zelfstandig mogelijk in een appartement en er is een gezamenlijke ruimte aanwezig waar cliënten samen kunnen eten. Cliënten hebben allen een licht verstandelijke beperking en het merendeel van de cliënten heeft daarnaast bijkomende problematiek zoals psychische kwetsbaarheid, downsyndroom of een stoornis in het autisme spectrum. Leuk, want iedere cliënt vraagt iets anders van jou! Een gewoon zo normaal mogelijk leven leiden en onderdeel zijn van de maatschappij; dat is waar zij hun geluk in vinden! Jij biedt cliënten individuele begeleiding. Zo ondersteun je 's morgens een cliënt bij het opstarten van de dag, maak je in de middag met een andere cliënt een plan om stapsgewijs te leren zelf boodschappen te doen en vraagt s avonds een cliënt om jouw aandacht omdat hij die dag veel onrust in zijn hoofd ervaart.

Ouders hebben een belangrijke en betrokken rol in de zorg en begeleiding aan de cliënten. Je stemt veel met hen af en houdt hen samen met hun zoon of dochter op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Daarnaast ondersteun je de zorgcoördinator door met jouw kennis mee te denken of input te geven in belangrijke zaken rondom cliënten of hun persoonlijk plan.

Op de benedenverdieping bevinden zich nog twee woongroepen waar cliënten wonen met een matige verstandelijke beperking en een woongroep met intensieve zorg. Een nieuwe medewerker kan op zowel de appartementen als op de groepen ingezet worden.

Niet de oplossing willen zijn of hebben voor cliënten, maar hen juist aanmoedigen om zelf op zoek te gaan naar mogelijkheden en kansen! Jij werkt vanuit de methodiek supportgericht werken en jij bent dé begeleider die een cliënt zelfvertrouwen geeft. En in dat zelfvertrouwen zit voor onze cliënten geluk! Door jouw begeleiding kunnen cliënten zich verder ontwikkelen. En dat gaat zeker niet altijd zonder slag of stoot. Fijn dat jij naast hen staat, want jij durft hen zelf hun eigen fouten te laten maken wat zich kan uiten in verbale escalaties, maar bent er natuurlijk ook om hen weer te helpen op te staan.

Jij weet hoe belangrijk het voor cliënten is dat zij zelf keuzes maken, van klein tot groot. Cliënten ervaren structuur en duidelijkheid bij jou, zodat ze overzicht houden over hun eigen leven en hierin zelf regie kunnen nemen. Ondertussen weet jij de balans te houden tussen iemand stimuleren om te groeien en in zijn kracht te staan en tegelijkertijd te waken voor het overvragen van iemand. Samen met de cliënt zorg je dat hij een plek binnen de maatschappij in kan nemen. Dat kan gaan van het opbouwen van sociale relaties, behouden van contacten met familie tot deelname aan activiteiten in de buurt. En zo draag jij bij aan het opstellen en uitvoeren van de doelen in het Persoonlijk Plan.

En tot slot heb je een afgeronde mbo-opleiding niveau 3.

Ons aanbod

  • Een baan voor 24 tot 28 uur per week. Je werktijden liggen doordeweeks tussen 7.30 uur en 22.30 uur en in het weekend tussen 10.00 uur en 22.30 uur. Daarnaast werk je feestdagen en heb je gemiddeld drie slaapdiensten per maand.
  • Een leuke groep cliënten met allen een individuele begeleidingsvraag. De samenwerking met het betrokken netwerk van de bewoner maakt het werken op deze locatie dynamisch en uitdagend.
  • De ruimte om via onze eigen Academie gerichte trainingen te volgen (o.a. support gericht werken, LVB en autismetraining).
  • Een salaris in FWG 35 volgens cao-gehandicaptenzorg (minimaal € 2.258,- en maximaal € 3.198, - bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek)
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag (8%), ORT en een eindejaarsuitkering (8,33%).
  • Een jaarcontract, waarbij we ervan uitgaan dat we het na een jaar omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Interesse?

Alma Hendriks (zorgcoördinator, 06-15 64 41 34), Arno van den Bogaard (zorgcoördinator, 06-25 74 190 3) of Afdeling Recruitment (0492-53 00 66) beantwoorden je vragen graag.

Recente vacatures

Pameijer Mozaïk

Jeugdbegeleider

Rotterdam
24 - 32 uur
Jeugdbescherming Brabant

Jeugdbeschermer regio 's-Hertogenbosch

Etten-Leur
32 - 36 uur
Prisma

MST therapeut

Biezenmortel
28 - 32 uur