zoekt een

Ervaringsdeskundige team Trouwlaan

Wij vragen

Zie jij het jezelf doen? Ruimte creëren voor onze cliënten vanuit (h)erkenning, reflectie en begrip? Zodat zij aan hun herstelproces kunnen werken? En zet jij hiertoe zowel gedeelde, als je eigen ervaringskennis professioneel in? Omdat je het belangrijk vindt dat onze cliënten mee kunnen doen in de samenleving. Ben jij die open-minded teamspeler? En heb je affiniteit met het werken met cliënten met actieve verslavings- en psychiatrische kwetsbaarheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als ervaringsdeskundige?

Je ondersteunt cliënten op alle levensgebieden, net zoals je collega’s. Jullie trekken veel samen op en je maakt deel uit van een herstelteam, samen met een herstelcoach en -ondersteuner. Jij zet jouw eigen ervaringen, gecombineerd met algemene ervaringskennis in voor onze cliënten. Jij kunt je door deze kennis, uitstekend verbinden met je cliënt want je kwetsbaarheid en je professionaliteit zijn inmiddels echt in balans.

Je bent een bruggenbouwer, behartigt de belangen van je cliënten en werkt resultaatgericht aan herstelondersteuning. Ervaringsdeskundigen geven herkenning, erkenning en hoop. Niet voor niets word je wel eens ‘hoopverlener’ genoemd. In de uitspraak “Met mijn heftige ervaringen kan ik nu iets positiefs doen voor anderen”, kun jij je helemaal vinden.

Je werkt zowel zelfstandig als in groepsverband en je organisatorische vaardigheden zijn uitstekend. Je bent tevens een echte pionier op het gebied van herstelondersteuning. Je kunt dit toelichten en uitleggen, je collega’s tips geven en staat open voor feedback. Je vindt makkelijk een opening bij collega’s en cliënten, bent overtuigend en kunt draagvlak creëren. En wanneer je weerstand ervaart, ga je hier op een creatieve manier mee om. Je staat stevig in je schoenen en je durft van mening te verschillen en onafhankelijk te werken.

Als ervaringsdeskundig medewerker in de wijk vind je ontmoeten, verbinden, empowerment, preventie, toeleiding en destigmatisering belangrijke onderdelen van je werk.

In welk team ga je werken?

Het team Trouwlaan werkt in de beschermd wonen-setting met mensen met een dubbele diagnose. Dit wil zeggen: mensen met een psychische kwetsbaarheid in combinatie met een actieve verslaving. We proberen vanuit de veiligheid van de woonvoorziening onze cliënten een stabiele woonsituatie te bieden en waar mogelijk hun zelfredzaamheid en sociale vaardigheden te vergroten. Verder bieden we onder meer ondersteuning op het aanleren van vaardigheden op verschillende levensgebieden. Denk hierbij aan het doen van huishoudelijke taken, een gezonde maaltijd te koken of de administratie.

In totaal zijn er 11 beschermd-wonen-plekken op locatie en een aantal in de wijk. Een paar dagen in de week wordt er gekookt voor cliënten, de andere dagen zijn cliënten zelf verantwoordelijk voor hun eten, maar motiveer je ze om een gezonde maaltijd te maken.

We werken in de beschermd wonen setting werken met cliënten van 25 tot 65 jaar. Dit zorgt voor een bijzondere dynamiek.

Je werkt in een resultaatverantwoordelijk team waarin ieders rol belangrijk is met zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken. We werken zowel door de week als in het weekend. Gemiddeld werk je anderhalf tot twee weekenden per maand.

Wat breng je mee?

 • Een zorg of welzijn gerelateerde MBO 4-opleiding met ervaringsdeskundigheid (bijv. Maatschappelijke Zorg met ervaringsdeskundigheid niveau 4) of een afgeronde Howie the Harp-opleiding (met niveau C) vinden wij erg belangrijk.
 • Zelf cliëntervaring met een psychiatrische kwetsbaarheid, psychische of psychosociale klachten en/of verslaving.
 • (Vrijwilligers)werkervaring op het gebied van ervaringsdeskundigheid en je kunt de eigen ervaring met professionele nabijheid inzetten.
 • Je bent ver in je eigen herstelproces en wordt niet getriggerd door middelengebruik van anderen, of het zien van middelen(gebruik).
 • Je kunt je vinden in onze kernwaarden: verbinding, professionaliteit, vertrouwen en inspiratie.

Ons aanbod

 • Je contract omvat 24 uur per week en geldt voor een periode van minimaal 1 jaar. We hebben de intentie om je overeenkomst met ons te verlengen.
 • De functie is ingeschaald in FWG 40 (€ 2.177 – € 3.306 bij een fulltime dienstverband).
 • Niet standaard nachtdiensten draaien. Daar hebben wij namelijk een apart team voor.
 • Je kunt op flexibele tijden werken en in overleg avonden/weekenden en feestdagen.
 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.
 • Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je hebt recht op een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.
 • Een werktelefoon, -tablet of -laptop van de zaak.

Over werken bij RIBW Brabant

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten.

Meer weten over RIBW Brabant? Check www.ribwbrabant.nl en onze socials. Bekijk ook vooral ‘RIBW Brabant: kansrijke werkgever’ op onze Werken bij-pagina op de website als je wil weten wat onze medewerkers hierover zeggen.

Solliciteren?

Wij ontvangen graag je motivatiebrief en CV per e-mail: werkenbij@RIBWBrabant.nl en zet er ook even het vacaturenummer bij: 230401. We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Plaatsingsdatum vacature: 18 april 2023

Interesse?

Interesse?

Dan wil je vast wat meer weten. Bel gewoon even met Melanie de Jongh (06-27209192). Melanie is herstelondersteuner en weet alles over het werk, het team, de soort cliënten maar ook over het sollicitatieproces.

Recente vacatures

BrabantZorg

Consulent Belevingsgerichte Zorg | 20 uur

Oss
16 - 20 uur
Jeugdbescherming Brabant

Jeugdbeschermer regio 's-Hertogenbosch

Etten-Leur
32 - 36 uur