zoekt een

Herstelondersteuner | Begeleidingsmedewerker (18220)

Wij vragen

Geloof jij in de kracht van ieder mens om te herstellen en om mee te doen in de maatschappij? En wil jij onze cliënten ondersteunen in het dagelijks leven? Zodat ze stap voor stap hun eigen talenten (weer) kunnen inzetten? Dan hebben wij een geweldig mooie baan voor jou. We zijn op zoek naar meerdere nieuwe collega's in Tilburg maar ook in de omliggende gemeenten, zoals Oisterwijk, Gilze-Rijen en Waalwijk.

Wat ga je doen als Herstelondersteuner?

Je ondersteunt cliënten met (ernstig) psychiatrische en eventueel verslavingsproblematiek in de dagelijkse gang van zaken. Je begrijpt dat iedereen anders is en dat het niet altijd meezit. Je kunt met deze kwetsbaarheid omgaan, ook als je weerstand krijgt of geprezen wordt. Onze cliënten zijn af en toe onvoorspelbaar. Werken met en voor hen is soms verdrietig, soms hartverwarmend maar altijd afwisselend.

Bij het herstel help je de cliënt bij het waarmaken van zijn of haar wensen en verlangens. Je hebt aandacht voor de gebieden: wonen, gezondheid, gezin en huiselijke relaties, maatschappelijke participatie, sociale relaties en financiën. Soms organiseer je een groepstraining en soms een individuele activiteit. Een klein signaaltje van je cliënt is voor jou al genoeg om in te schatten hoe jij het best kunt bijdragen. En dat doe je nooit alleen. Je werkt altijd samen met de cliënt, zijn omgeving en andere professionals binnen en buiten RIBW Brabant.

In wat voor team ga je werken?

Je werkt in een resultaatverantwoordelijk team waarin ieders rol belangrijk is met zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken. Als herstelondersteuner werk je voor RIBW Brabant zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving. We werken vanuit ongeveer 25 wijkteams, verspreid over Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk.

We blinken uit in het begeleiden van mensen met een psychiatrische of psychische kwetsbaarheid. Binnen deze groep bieden we nog gespecialiseerde begeleiding aan jongeren, ouderen en gezinnen, mensen met een verslaving, mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met een forensische achtergrond en mensen met autisme.

Wat heb je nodig?

 • Een relevant MBO 4-diploma, zoals: Maatschappelijke Zorg, Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, B-Verpleegkunde, SPW-4, MBO Sport en Bewegenagogie.
 • Ervaring in de psychiatrie.
 • Je kunt je goed in anderen inleven.
 • Je kunt goed samenwerken met verschillende cliënten, collega’s en netwerkpartners.
 • Je bent kwaliteitsgericht en ondernemend.
 • Je hebt een flexibele en doelgerichte instelling.
 • Rijbewijs B en een vervoersmiddel is een pré.

Ons aanbod

 • Een dienstverband bij een werkgever met, al tien jaar, het keurmerk ‘Beste werkgever’!
 • Tevreden cliënten, ze beoordelen onze zorg met een 8!
 • Een open en informele sfeer met heel veel ruimte voor jouw ontwikkeling.
 • Je contract omvat 24-36 uur per week en geldt voor een periode van minimaal 1 jaar.
 • De functie is ingeschaald in FWG 40 (€ 2.177 – € 3.306bij een fulltime dienstverband). Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.
 • Niet standaard nachtdiensten draaien. Daar hebben wij namelijk een apart team voor.
 • Een combinatie van ambulante zorg en beschermd wonen.
 • Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je hebt recht op een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.
 • Uitnodiging voor een jaarlijks superleuk teamuitje.
 • Een telefoon, tablet of laptop die je ook vanuit huis mag gebruiken.

Over werken bij RIBW Brabant

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals en vrijwilligers zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten.

Interesse?

Meer weten over RIBW Brabant? Check www.ribwbrabant.nl of onze socials. Bekijk ook vooral ‘RIBW Brabant: kansrijke werkgever’ op onze Werken bij-pagina als je wil weten wat onze medewerkers hierover zeggen.

Interesse?

Dan wil je vast meer weten. Bel gewoon even met onze recruiters:

Renate Akas: 06-46290735

Kim van den Boer: 06-31036161

Zij weet veel over het werk, het team, de soort cliënten en het sollicitatieproces.

Solliciteren

Wij ontvangen graag je motivatiebrief en CV.  We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Recente vacatures

Jeugdbescherming Brabant

Jeugdbeschermer regio 's-Hertogenbosch

Etten-Leur
32 - 36 uur
Zorgboerderij De Mekkerbek

Jeugdzorgwerker re-integratie trajecten

Baarle-Nassau
32 - 36 uur