zoekt een

Verzorgende IG - Jonge mensen met dementie - 24-36 uur - Archipel Landrijt

Wij vragen

Chantal en Evy, beide verpleegkundige – Dementie op jonge leeftijd en NAH:

“Maken we vanavond macaroni?”, vraagt Evy aan Chantal voordat ze gaat zitten. “Wij koken iedere dag zelf”, legt ze uit. “Afhankelijk van wat bewoners willen eten. Soms gaan we met cliënten boodschappen doen, soms bestellen we de ingrediënten. Maar koken doen we altijd samen.” Chantal en Evy zijn beiden verpleegkundige en werken bij Archipel Landrijt met cliënten met psychiatrische problemen, met Dementie op jonge leeftijd en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Chantal: “Ik vergelijk ons werk wel eens met teamsport. Spelers uit een sportteam hebben dezelfde individuele doelstelling en dat maakt het tot een gezamenlijk streven. Voor het ene team is dat winnen, voor ons is dat cliënt in regie.”

Wat je die dag gaat doen:

 • Met veel plezier aan de slag!
 • Je passie inzetten voor zorgmomenten waarmee je écht het verschil maakt;
 • Met meneer Van Dalen een potje scrabbelen;
 • Samen met collega’s zorgdragen voor een vlekkeloos verloop van alle taken binnen jouw zelfsturend team;
 • Begeleiding bieden waar nodig, zodat cliënten een prettige dag ervaren.

Dit verwachten we van jou:

 • Je werkt signalerend en maakt daarbij gebruik van je helikopterview.
 • Je gaat goed om met probleemgedrag en agressie.
 • Je bent flexibel en stressbestendig.
 • Je bent kritisch op jezelf en hebt oog voor verbeterkansen.
 • Je gaat professioneel en tactvol om met cliënten en hun familie.
 • Je bent communicatief sterk.
 • Je bent assertief.
 • Je bent goed in plannen en organiseren.
 • En natuurlijk ben je in het bezit van het verzorgende IG diploma.

Ons aanbod

Dáárom zijn Chantal en Evy enthousiast over onze afdeling voor jonge mensen met dementie:

Evy: “Onze cliënten zijn tussen 30 en 65 jaar en verblijven op twee afdelingen. Enerzijds zijn er cliënten die ‘warme’ zorg krijgen en opbloeien bij huislijkheid en groepsactiviteiten. Aan de andere kant verblijven cliënten die beter gedijen bij structuur en duidelijke grenzen. Soms heftig, nooit saai. Ik ben zelf 28 en het leeftijdsverschil met sommige cliënten is klein. Dat maakt dat de manier waarop je met elkaar omgaat anders is dan wanneer je met ouderen werkt. Geen cliënt, geen collega en geen familielid is hetzelfde. En die afwisseling is precies de reden waarom ik mijn werk zo leuk vind. We werken met zorgplannen die worden opgesteld door een multidisciplinair team met daarin bijvoorbeeld een specialist ouderenzorg, diëtiste, fysiotherapeut en een contactverpleegkundige. Geen zorgplan is hetzelfde. Weer die afwisseling. Wat ik ook mooi vind, is dat ieder lid van ons team aanvullende taken heeft. Die kies jezelf. Ik vind het fijn om te roosteren. Als je weet waar je kracht ligt, kun je vandaaruit je taken kiezen.”

Heden ik, morgen gij

Chantal: “Ik ben 45 en ik werk hier al sinds 1999 bij Archipel. Archipel is een goede werkgever, zeker in opleiden en jezelf ontwikkelen. Daarin stimuleren ze je enorm. Ik kwam binnen als helpende en nu ben ik verpleegkundige. In mijn werk denk ik wel eens: ‘Heden ik, morgen gij’. Een Niet Aangeboren Hersenletsel kan iedereen overkomen, je hoeft maar ongelukkig van je fiets te vallen. Mijn werk is voor mij geen ver-van-mijn-bed show. In die zin staan cliënten dichtbij. Daarnaast heb ik ook veel contact met familieleden, partners en kinderen. Soms ook van mijn leeftijd. Dat maakt dit werk aantrekkelijk maar ook wel eens pittig. Niet erg hoor. Wij hebben een sterk en mondig team. Een team waarin we op elkaar kunnen terugvallen en lief en leed delen. We hebben elkaar nodig. Wat de een niet weet, weet de ander of je nu verzorgende, verplegende of helpende bent. Het begrip hiërarchie kennen we hier niet. Ik zeg al: het is net teamsport.”

Dáárom kiest je voor Archipel

 • Al jarenlang bieden wij verschillende vormen van zorg, wonen en welzijn aan, passend bij de wensen van onze cliënten, in de regio Eindhoven;
 • Wij werken vanuit de overtuiging dat cliënten het gelukkigst zijn wanneer ze zoveel mogelijk eigen regie blijven houden. En zetten ons, samen met de familie van cliënten, in om dit te realiseren;
 • Ook medewerkers krijgen eigen regie, onder andere in de vorm van zelfsturende teams en scholing.

Interesse?

Dit krijg je van ons:

Een afwisselende en uitdagende baan in een fijne en leerzame omgeving. Je maakt deel uit van een team waarin collega’s bereid zijn een stapje extra voor elkaar te zetten. Daarnaast profiteer je van aantrekkelijke opleidings- en doorgroeimogelijkheden. En dat alles natuurlijk in combinatie met een marktconform salaris (FWG 35, cao VVT) en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Laten wij jouw hart sneller kloppen?

Solliciteer dan via de button rechtsboven in beeld. Heb je nog vragen over de vacature? Neem gerust contact op met de afdeling Werving & Selectie via telefoonnummer 040-2654822.

Recente vacatures

Amarant

Begeleider Complexe Zorg

Tilburg
24 - 28 uur
ZuidZorg

Verzorgende IG Gewoon Thuis (Waalre)

Eindhoven
In overleg