Apothekersassistent poliklinische en dienstapotheek (24 - 36 uur per week)

Wij vragen

Apothekersassistent poliklinische en dienstapotheek

Apothekersassistent | Poliklinische en Dienstapotheek | 24 tot 36 uur per week | Roosendaal of Bergen op Zoom

Wil jij met jouw kennis en vriendelijkheid de patiënten helpen bij het soms complexe medicatiegebruik? Ben je daarnaast op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en pas je dit toe in jouw werk? Kom werken op de poliklinische & dienstapotheek van het Bravis! En de zorg van morgen? Daar bouw jij alvast aan mee!

Werken in een dynamische organisatie

De Poliklinische apotheek Bravis is 24 uur per dag geopend. Op maandag tot en met vrijdag fungeren wij overdag als poliklinische apotheek en in de avonden, nachten en weekenden als dienstapotheek voor de regio. Ons dagteam bestaat uit 12 apothekersassistentes en 2 apothekers. Ons dienstteam bestaat uit assistentes van de poli-apotheek en omliggende stadsapotheken. We zijn een deskundig en vriendelijk team en staan altijd voor elkaar en de patiënt klaar.

De apotheek werkt nauw samen met de specialisten van het Bravis ziekenhuis, Huisartsenpost en de afdeling Spoedeisende Hulp. Samen zorgen we voor een juiste afhandeling van voorgeschreven recepten en het verwerken van ontslagreceptuur.

We dagen jou elke dag uit

Onze apotheek ligt op het snijvlak van eerste- en tweedelijnszorg. Als poliklinisch apothekersassistent verricht je werkzaamheden aan de balie, verwerk je recepten en geef je voorlichting aan patiënten. Daarnaast verzorgen wij ontslagmedicatie en spelen wij een belangrijke rol in specialistische farmaceutische zorg thuis (bijv. antibiotica i.v.).

In de dienstapotheek sta je patiënten te woord aan de balie en informeer je hen over het gebruik van de voorgeschreven medicatie en/of zelfzorgmiddelen. Daarnaast zorg je ervoor dat dit wordt gecommuniceerd naar de eigen apotheek van de patiënt. Verder ben je verantwoordelijk voor een kloppende medicijnlijst en medicatiebewaking. Daar waar nodig zoek je afstemming met andere zorgverleners.

Je werkzaamheden vinden op wisselende dagen doordeweeks, in de weekenden, avonden en/of nachten plaats.

Wij bouwen op jouw enthousiasme en expertise

 • Je hebt een mbo-diploma als apothekersassistent;
 • Een aantal jaren ervaring in een openbare apotheek heeft onze voorkeur maar een goede motivatie vinden we net zo belangrijk;
 • Verder ben je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied;
 • Tevens heb je een positieve en flexibele instelling en sta je patiënten klantvriendelijk te woord;
 • Communicatieve vaardigheden zijn daarom ook belangrijk;
 • Je kunt goed omgaan met de hectiek in de apotheek en bent stressbestendig.

Maar nog veel belangijker vinden we het dat jij gepassioneerd bent en een drive hebt om mee te denken over de inhoud en de indeling van jouw werk.

Het Bravis ziekenhuis

Het Bravis ziekenhuis is een groot innovatief ziekenhuis met twee hoofdlocaties (Roosendaal en Bergen op Zoom), een buitenpolikliniek in Etten-Leur en meerdere Bravispunten in de regio. Vanaf 2029 zal alle ziekenhuiszorg worden verleend vanuit een nieuw ziekenhuis op locatie Bulkenaar (Roosendaal). Bravis heeft een verzorgingsgebied van circa 300.000 inwoners en biedt een breed palet van medisch specialistische zorg voor de regio West-Brabant. In het ziekenhuis werken 250 medisch specialisten, 3.000 medewerkers en 250 vrijwilligers. Wil je vanuit jouw passie invloed kunnen uitoefenen op de zorg van morgen? Dan ben je hier op de juiste plek. Want hier maken we morgen beter.

Ons aanbod

Dit biedt Bravis jou

 • Salarisschaal volgens fwg 40 cao-Ziekenhuis lopende van € 2.241,- tot € 3.318,- op basis van 36 uur per week;
 • Je valt onder cao-ziekenhuizen met een goede pensioenopbouw;
 • Eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantietoeslag (8,33%);
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden met o.a. bedrijfsfitness of aanschaf van fiets of laptop en benefits at work met korting op winkels, uitjes en vakanties;
 • Voldoende vakantiedagen en flexibiliteit voor de juiste werk-privé balans.

Een unieke kans om bij te dragen aan het ziekenhuis van de toekomst en een professionele werksfeer, waarbinnen jij kansen krijgt om door te groeien en je te ontwikkelen. Want samen maken we morgen beter.

Interesse?

Iets voor jou?

Upload dan je cv en motivatiebrief als Word- of pdf-bestand. Je ontvangt dan snel meer informatie over het vervolg van de procedure. Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor een jaar.

Wil je meer weten, neem dan contact op met Carlijn Verdult, Apotheker, via 088- 70 67 681 of 088 - 70 69 303 of met Leo van Noort, Apotheker, via 088-7069303.

Ben je benieuwd hoe het is om te werken in het Bravis ziekenhuis, bekijk dan het filmpje.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) is een verplicht onderdeel bij alle functies bij aanname in het Bravis ziekenhuis.

Recente vacatures

PoZoB

Dokterassistente

Helmond
In overleg
Jeroen Bosch Huisartsen

Doktersassistente Huisartsenpraktijk Selissen

Boxtel
In overleg
Meeting Care Thuiszorg

Zorghulp

Tilburg
4 - 20 uur