zoekt een

Vrijwilliger Dagbesteding

Wij vragen

Vrijwilliger Dagbesteding

Maak jij als vrijwilliger de dag van bewoners een beetje mooier?

Vrijwilligers bij Oktober maken hét verschil. Samen met onze medewerkers, zorgen vrijwilligers voor net dat beetje extra aandacht waardoor we de dag van bewoners zinvoller en mooier kunnen maken. Het gaat vaak om de kleine dingen. Een praatje maken en persoonlijke aandacht geven. Hoe klein het gebaar ook lijkt, voor bewoners is het van grote waarde. Hun dankbaarheid is jouw grootste beloning.

Op de dagbesteding ontvangen we ouderen die samen met onze medewerkers en vrijwilligers de dag doorbrengen in een prettige sfeer die zoveel mogelijk als thuis voelt. Er worden diverse activiteiten aangeboden op de groep zoals creatieve activiteiten, bewegen of geheugentraining. Daarnaast eten we tussen de middag gezamenlijk een warme of broodmaaltijd.

De deelnemers van de dagbesteding verwelkomen we in de ochtend en aan het eind van de middag worden zij weer opgehaald.

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?

  • Samen met de medewerkers en deelnemers zorg je voor een huiselijke sfeer.

  • Helpen met koffie/thee en ondersteuning tijdens de lunch

  • De medewerker ondersteunen bij een activiteit in de groep of één op één.

Wij bieden dagbesteding in Veldhoven, Eersel, Bergeijk en Bladel. De dagbesteding is open van maandag t/m vrijdag tussen 9.30 – 16.00 uur. We kijken graag samen met jou welke locatie, dag en tijd het beste bij jou past.

Wil je de verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bekijken? Neem dan eens een kijkje op Overzicht vrijwilligerswerk in Nederland (nlvoorelkaar.nl)

Wat breng je als vrijwilliger mee?

  • Je hebt affiniteit met de doelgroep psychogeriatrie (dementie) of somatiek.

  • Je vindt het een uitdaging om deelnemers te enthousiasmeren en motiveren.

  • Je kunt zelfstandig werken en haalt plezier uit het samenwerken met collega. vrijwilligers/medewerkers

Wat bieden we jou?

We vinden het belangrijk om goed voor onze vrijwilligers te zorgen en willen graag dat jij je thuis voelt in onze organisatie. We bieden je daarom vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw interesses en talenten. Wat is er nou fijner dan iemand blij maken of helpen met iets dat je zelf graag doet? Ook bieden we workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen. Je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers. Ook ben je als vrijwilliger van harte welkom bij verschillende evenementen van Oktober!

Wil jij dit ook?

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze coördinatoren vrijwilligers Marloes of Judith om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bereiken via coordinatorenvrijwilligers@zorginoktober.nl of op telefoonnummer 088-2486113.

Wie is Oktober?

Bij Oktober leveren we de best passende zorg aan kwetsbare ouderen in de Kempen, Veldhoven en Aalst-Waalre. Voor deze doelgroep bieden we verpleeghuiszorg voor psychogeriatrische (PG) en somatische bewoners. En we zijn gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg. We bieden daarnaast ook palliatieve zorg in ons Hospice, woonvormen voor cliënten met een volledig pakket thuis, eerstelijnsverblijf, dagbesteding en dagbehandeling, huishoudelijke hulp en services. We staan klaar voor mensen in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Kwaliteit van leven, daar gaan we samen voor! De medewerkers en vrijwilligers van Oktober doen er alles aan om dit samen met de bewoner of cliënt en diens familie en vrienden te bereiken. We luisteren naar hun verhaal en sluiten aan bij datgene wat voor hen belangrijk is. En zoeken dan naar een maatwerkoplossing omdat we altijd uitgaan van hetgeen nog wel kan, soms met een beetje ondersteuning. Er kan niets op tegen de waardering die je voelt als je een lach tovert op het gezicht van jouw cliënt.

Dit is ons verhaal, wij zijn ook benieuwd naar jouw verhaal. Onze recruiters gaan graag met je in gesprek over jouw interesses en mogelijkheden binnen Oktober. Wil je meer weten over werken bij Oktober? Ga naar werkenbijoktober.nl daar lees je ook de verhalen van onze collega’s en kun je een kijkje nemen bij onze Huizen van Oktober of onze playlist bekijken via Werken bij Oktober - YouTube.

Graag tot ziens bij;

Oktober
Jouw verhaal, onze zorg.

Recente vacatures

Silver Psychologie

GZ-psycholoog Leiden

Leiden
In overleg
Libra Revalidatie & Audiologie

Tactisch Planner

Eindhoven
32 - 36 uur
Surplus Zorg

Verpleegkundige | Psychiatrie (GP)

Breda
In overleg