zoekt een

Vrijwilliger Welzijn

Vrijwilliger

Maak jij als vrijwilliger de dag van bewoners een beetje mooier?

Wij vragen

Vrijwilliger Welzijn

Vrijwilligers bij Oktober maken hét verschil. Samen met onze medewerkers, zorgen vrijwilligers voor net dat beetje extra aandacht waardoor we de dag van bewoners zinvoller en mooier kunnen maken. Het gaat vaak om de kleine dingen. Een praatje maken en persoonlijke aandacht geven. Hoe klein het gebaar ook lijkt, voor bewoners is het van grote waarde. Hun dankbaarheid is jouw grootste beloning.

Ieder huis van Oktober heeft een eigen afdeling Welzijn. Samen met onze enthousiaste en betrokken medewerkers, assistenten, trainers en vrijwilligers zorgen wij voor een passend aanbod aan activiteiten voor bewoners.

Je kunt je als vrijwilliger inzetten voor verschillende activiteiten. Ben je creatief? Sluit dan gezellig aan bij de creaclub. Of ben je liever aan het klussen, wandelen of een spelletje aan het spelen met bewoners? We hebben diverse mogelijkheden en sluiten daarbij graag aan bij jouw interesses.

Aan wat voor activiteiten kun je denken?

  • Muziek of amusement

  • Wandelclubs

  • Creatieve activiteiten

  • Sport en beweging

De welzijnsactiviteiten vinden plaats binnen alle huizen van Oktober (Veldhoven, Waalre, Eersel, Bergeijk, Bladel en Reusel) op verschillende dagen en tijden. We kijken graag samen met jou welke locatie, dag en tijd het beste bij jou past.

Wil je de verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bekijken? Neem dan eens een kijkje op Overzicht vrijwilligerswerk in Nederland (nlvoorelkaar.nl)

Wat breng je als vrijwilliger mee?

  • Je hebt affiniteit met de doelgroep psychogeriatrie (dementie) of somatiek

  • Je vindt het een uitdaging om bewoners te enthousiasmeren en motiveren

  • Je werkt graag samen met andere vrijwilligers en medewerkers van Oktober

Wat bieden we jou?

We vinden het belangrijk om goed voor onze vrijwilligers te zorgen en willen graag dat jij je thuis voelt in onze organisatie. We bieden je daarom vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw interesses en talenten. Wat is er nou fijner dan iemand blij maken of helpen met iets dat je zelf graag doet? Ook bieden we workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen. Je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers. Ook ben je als vrijwilliger van harte welkom bij verschillende evenementen van Oktober!

Wil jij dit ook?

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze coördinatoren vrijwilligers Marloes of Judith om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bereiken via coordinatorenvrijwilligers@zorginoktober.nl of op telefoonnummer 088-2486113.

Wie is Oktober?

Bij Oktober leveren we de best passende zorg aan kwetsbare ouderen in de Kempen, Veldhoven en Aalst-Waalre. Voor deze doelgroep bieden we verpleeghuiszorg voor psychogeriatrische (PG) en somatische bewoners. En we zijn gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg. We bieden daarnaast ook palliatieve zorg in ons Hospice, woonvormen voor cliënten met een volledig pakket thuis, eerstelijnsverblijf, dagbesteding en dagbehandeling, huishoudelijke hulp en services. We staan klaar voor mensen in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Kwaliteit van leven, daar gaan we samen voor! De medewerkers en vrijwilligers van Oktober doen er alles aan om dit samen met de bewoner of cliënt en diens familie en vrienden te bereiken. We luisteren naar hun verhaal en sluiten aan bij datgene wat voor hen belangrijk is. En zoeken dan naar een maatwerkoplossing omdat we altijd uitgaan van hetgeen nog wel kan, soms met een beetje ondersteuning. Er kan niets op tegen de waardering die je voelt als je een lach tovert op het gezicht van jouw cliënt.

Dit is ons verhaal, wij zijn ook benieuwd naar jouw verhaal. Onze recruiters gaan graag met je in gesprek over jouw interesses en mogelijkheden binnen Oktober. Wil je meer weten over werken bij Oktober? Ga naar werkenbijoktober.nl daar lees je ook de verhalen van onze collega’s en kun je een kijkje nemen bij onze Huizen van Oktober of onze playlist bekijken via Werken bij Oktober - YouTube.

Graag tot ziens bij;

Oktober
Jouw verhaal, onze zorg.

Webclip afbeelding

Contact

Marloes Veenstra & Judith Michiels
Coördinatoren vrijwilligers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Huisartsenposten Oost-Brabant

Bestuurssecretaris

's-Hertogenbosch
28 - 32 uur
Jeugdbescherming Brabant

Klachtenfunctionaris

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur
PoZoB

Management Support Professional

Veldhoven
Parttime