zoekt een

Jeugdzorgwerker/Ambulant Hulpverlener

Als specialistische ambulant hulpverlener bij Topaze werk je bij gezinnen thuis. Onze doelgroep heeft complexe, conflictueuze, opvoedvragen. De jeugdigen waar wij mee werken dreigen vast te lopen in hun ontwikkeling. Dit staat altijd in relatie tot hun omgeving. Het ambulante werkgebied van Topaze is vooral gericht op de regio de Meijerij en strekt zich verder met name uit over Noordoost en Zuidoost Brabant. We zijn op zoek naar een enthousiaste, ondernemende en doortastende ambulant hulpverlener.

Over de functie
Topaze heeft verschillende vormen van hulpverlening zelf ontwikkeld. We richten ons op:

Innovatieve hulpverlening aan gezinnen en hun netwerk, die nu zijn aangewezen op pleegzorg en gezinshuizen, gericht op communitiebuilding (Familiemodel en HUB-communities)
Oudere jeugd (vanaf 14 jr. met uitval op meerdere leefgebieden) via ervaringsleren, dagbehandeling en Kansband
Conflictueuze scheidingen (STOP). In deze interventie werk je samen met een conflictreductor (mediator +) en ben je complementair aan elkaar.

Wij vinden het belangrijk dat jij gelooft in een nieuwe manier van hulpverlenen; Je facilliteert, zodat de klant en zijn omgeving in staat zijn om een eigen plan voor de toekomst op kunnen stellen. Je kunt en durft aan de slag, ook wanneer het kader soms minder strak omlijnt is – niet alleen – wel zelfstandig. Naast het bieden van ambulante hulp ben je in staat om je kennis aan andere professionals over te brengen in de vorm van training en coaching. Je hebt een proactieve houding en je ziet het als een uitdaging om een positieve impuls te geven aan de nieuwe ontwikkelingen in de transitie van de jeugdzorg!

Wij zijn op zoek naar een collega die beschikt over het volgende:

HBO + (bv SPH, Pedagogiek)
Bij voorkeur een afgeronde I.A.G (Intensieve Ambulante gezinsbehandeling) of soortgelijke opleiding is een pré.
In bezit van een SKJ-registratie of bereid deze weer op korte termijn te halen.
In het bezit van een rijbewijs en een auto.
Praktijkervaring in de (jeugd) hulpverlening/ uitvoering is een pré.
De competenties samenwerken, deskundig, ondernemend, plannen en organiseren, positioneren, engageren en communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Topaze biedt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als professional, bijvoorbeeld met onze interne opleidingen. Je leert meer over het werken met sociale netwerkstrategieën of hoe je nog beter omgaat met conflicten. Salariëring van de functie is conform de cao Jeugdzorg, schaal 9 of bij bijzondere ervaring schaal 10. Deze cao maakt onder andere gebruik van een 13e maand en een goede pensioenregeling. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband met de looptijd van een jaar, met de intentie tot verlenging en een vast contract. Het minimaal aantal te werken uren is 24 uur per week, meer uren zijn bespreekbaar.

Contact

Marcel La Brijn
Operationeel manager
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jados

Ambulant Begeleider autisme

Breda
16 - 28 uur
MEE West-Brabant

CJG Jeugdprofessional

Breda
28 - 36 uur
Stichting PSW

Vacature begeleider C Heikei Haelen

Haelen
28 - 32 uur