Activerende begeleider & groepsbegeleider Eigenwijs

Stichting Kumbaya, begeleidingspraktijk van Ontzorgt! zoekt een activerende begeleider & groepsbegeleider 18-27 uur in Raamsdonksveer.

Wie zoeken wij?
Je bent werkzaam voor Stichting Kumbaya, begeleidingspraktijk van Ontzorgt! waarin behandeling en begeleiding samenkomen. Jij gaat als groepsbegeleider en ambulant begeleider aan de slag om de jeugdige en het gezin de zorg te bieden die ze nodig hebben. Wij zoeken een HBO SKJ geregistreerde positieve empatische aanpakker die onze jongeren helpt om letterlijk in beweging te komen in het dagelijks leven. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom een jongere vastloopt. Jij gaat niet zozeer op zoek naar de reden en oorzaak, je gaat vooral aan de slag met de oplossing. Daarin ga je met een positieve DOEN houding erin. De jongere weet meestal wel waarom hij wil veranderen, en ook wat hij wil veranderen, jij helpt met het HOE DAN.

Jouw takenpakket
Als ambulant begeleider werk je outreachend en praktisch. Je komt dus bij de cliënt thuis, of in zijn omgeving, en je activeert hem en zijn systeem. De doelgroep is divers: vaak is er sprake van ASS, maar ook ADHD en stemmingsstoornissen komen voor. Andere redenen van zorg die niet DSM gerelateerd zijn maar wel voor problemen zorgen bij de jongere komen ook voor.

Je werkdag deel je zelf in en je hebt nauw contact met je cliënten via een zakelijke mobiele telefoon. Je cliënten zijn veelal jongeren en jongvolwassenen, maar ook hun ouders en het systeem eromheen neem je mee in je begeleiding. Tijdens de vakanties maak je extra gebruik van het feit dat de jongeren vrij zijn en zet je een activerend tandje bij! Daarmee stem je af met het team van Eigenwijs en Leren door Ervaring en zet je ook groepsactiviteiten op met al onze middelen die we hebben voor outdoor sport en maak je gebruik van de outdoor instructeur. Denk aan een middag mountainbiken, met de boot weg naar de Biesbosch, boogschieten, in de tuin werken, een klus aanpakken met elkaar, noem maar op. Juist hier profiteer je ervan dat de jongeren de hele dag beschikbaar zijn en volop in activering kunnen.

Je werkt vaak in combinatie met behandeling of voortbouwend op behandeling. Daarom heb je frequent contact met het behandelteam van Psychologenpraktijk Timmers en denk je met hen mee.

Ook sta je twee middagen op Eigenwijs. Eigenwijs is de groepssetting van Ontzorgt! waar begeleiding en behandeling bij elkaar komen. Tijdens activiteiten van Eigenwijs nemen we de zorg voor jeugdigen uit de doelgroep van de ouders/ verzorgers over of dragen die samen, tijdens gezinsactiviteiten. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Als medewerker begeleid je jeugdigen, altijd in teamverband. Als medewerker hoef je niet alles te kunnen; iedereen heeft zijn/ haar eigen kwaliteiten! De teams worden evenwichtig ingedeeld en er zijn verschillende teamrollen. Met elkaar bezorg je de jeugdigen een leuke tijd, afgestemd op de individuele behoefte van iedere jeugdige.  Kennis en ervaring
Ervaring en affiniteit met de doelgroep van Stichting Kumbaya;
Relevante HBO opleiding met SKJ registratie;


Competenties
Communicatie met anderen; kan goed contact maken met de doelgroep en hun omgeving. Kan problemen in de communicatie met anderen snel en vakkundig oplossen.

Planmatig; kan prioriteiten stellen, maar ook schakelen wanneer de groep op dat moment een andere aanpak vraagt, stelt zich realistische doelen m.b.t. wat de groep/individu kan en nodig heeft) en past deze aan indien nodig.

Resultaatgericht; kan goed aangeven hoe doelen bereikt zullen worden, geeft niet snel op maar zoekt naar alternatieven bij tegenslagen. Denkt niet in problemen maar in mogelijkheden.

Empathisch; in staat een vertrouwensrelatie te creëren met cliënten en collega’s
Praktisch ingesteld zijn is een pré
Inleving in de leefwereld van de doelgroep is essentieel om de balans tussen leuke en leerzame activiteiten te kunnen ontwikkelen.

Wij bieden
Een uitdagende en diverse werkplek in kleinschalige organisatie
Collegiale, informele sfeer;
Groot En zeer divers team om mee samen te werken;
Mee mogen denken en bouwen aan Ontzorgt!, de naam en het team;
We denken mee in opleiding en ontwikkeling met budget en mogelijkheden;
18 tot 27 uur dienstverband, met in de toekomst mogelijkheden tot uitbreiding.
salariëring afhankelijk van opleiding en ervaring volgens CAO jeugdzorg;
Aansluiting bij pensioenfonds PFZW
Goede secundaire voorwaarden bespreekbaar zoals regelmatig informele borrels, personeelsuitjes en andere vormen van
Veel vrijheid in de indeling van je functie en zelfs werkdag.

Contact

Mevr. M. van Schijndel-van der Aa
Manager Stichting Kumbaya & Eigenwijs
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures