High Care Neonatologie (HCN) verpleegkundige - parttime of fulltime

Complexe en acute zorg leveren aan pasgeboren baby’s. Daar ligt jouw kracht. Nu zoek jij in high tech stad Eindhoven een fijne werkgever om je vak uit te oefenen. In een topklinisch opleidingsziekenhuis waar leren en ontwikkelen écht voorop staat. Waar je gaat samenwerken in een team van gedreven collega’s die elkaar inhoudelijk blijven uitdagen, elkaar door en door kennen en menigmaal bijeenkomen voor een hapje en een drankje. Die alle 17 bijdrage aan het gevoel dat je als nieuwe collega in een heel ‘warm bad’ terecht komt. Dát betekent werken bij de couveuseafdeling van ‘t Cathrien. Ben jij gediplomeerd high care neonatologie verpleegkundige? En heb jij interesse om eens een kop koffie te drinken of te bellen om te kijken of wij ook bij jou passen? Wat leuk! Neem vrijblijvend contact op met onze teamleider Marieke. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Organiseren van de zorg rondom kwetsbare pasgeboren patiënten en hun ouders binnen ons Vrouw Kind centrum is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij is er een intensieve samenwerking met de afdeling Verloskunde. Ook word je zowel ingewerkt op de couveuseafdeling als op de afdeling kindergeneeskunde. Dit omdat je onderdeel bent van het gehele team Kindergeneeskunde en we elkaar zo kunnen blijven ondersteunen in de diensten. Als High Care Neonatologie verpleegkundige ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • zorgen voor het continue verpleegproces van zieke of te vroeg geboren pasgeborenen die intensieve zorg nodig hebben. Dit gaat om pasgeborenen vanaf 32 weken tot ongeveer 28 dagen na de geboorte. Het komt ook voor dat kinderen tot 1 jaar opgenomen liggen op de couveuseafdeling, afhankelijk van de opnameplaatsen op de kinderafdeling.
 • zorgen voor het gehele proces van opname, verzorging, verpleging tot ontslag van onze jongste patiënten in samenwerking met een multidisciplinair team van collega’s. Denk hierbij aan collega high care neonatologie verpleegkundigen, verpleegkundigen in opleiding tot specialistisch verpleegkundige, kinderartsen en arts-assistenten, kraamverzorgenden, pedagogisch zorgverleners, medisch maatschappelijk werkers, lactatiekundigen, logopedisten, fysiotherapeuten, kraamverzorgenden en andere gespecialiseerde medewerkers
 • proactief meedenken over procesverbeteringen en inrichting van de afdeling. Bijvoorbeeld ouderbegeleiding bij het aanleren en geven van sondevoeding.
 • aanschuiven bij werkgroepen zoals ontwikkelingsgerichte zorg, EBP en acute zorg waarbij je getraind wordt om reanimatielessen te verzorgen.
 • lees hier verder over de functie high care neonatologie verpleegkundige in ons ziekenhuis.

Leren & ontwikkelen
Voor high care neonatologie verpleegkundigen met ambitie is er de mogelijkheid om door te ontwikkelen in een specialisatie. Denk hierbij aan een opleiding tot reanimatie instructeur voor de NLS, opleiding tot VIB-er (Video Interactie Begeleider) of het volgen van de opleiding tot lactatiekundige. Ook kun je de mogelijkheid krijgen om door te groeien tot specialistisch regieverpleegkundige. Dit doe je door het volgen van een speciaal inwerktraject en/of een HBO-V traject.

Tevens krijg je als hcn verpleegkundige jaarlijks de mogelijkheid om je te laten bijscholen. Zo zijn er de verplichte reanimatietrainingen, drill trainingen in samenwerking met de kraamafdeling en acute situaties simuleren. In ons speciale Skillslab simuleren wij regelmatig een acute situatie met een zwangere vrouw en baby in samenwerking met de kinderartsen en gynaecologen. We zijn niet voor niets een opleidingsziekenhuis!

Innovatie
En wist je dat wij bezig zijn met diverse innovatieve projecten om te zorgen dat een pasgeborene sneller naar een thuissituatie kan? Zo zijn wij projecten gestart waar pasgeborenen met sondevoeding naar huis zijn gegaan onder begeleiding van onze afdeling. Het thema voeding en het leren drinken staat bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Couveuseafdeling
Ons Vrouw Kind Centrum bestaat uit de afdelingen verloskunde en kraamafdeling, couveuseafdeling en Kindergeneeskunde met ongeveer 50 medewerkers. Jij komt te werken op de couveuseafdeling. De afdeling is een multidisciplinaire afdeling waar de patiëntenzorg in nauwe samenwerking met diverse disciplines wordt verleend.

In ons couveuseteam werken ongeveer 17 verpleegkundigen. Er zijn 8 couveuses die vaak gevuld zijn. Ons team kenmerkt zich door de structuur, ervaren medewerkers en het acute handelen. Verder zijn wij een heel stabiel, bedreven en kundige groep. Een grappig feit is dat ons team bijna alleen maar uit dames bestaat, met 1 mannelijke collega. Verder is het team net een tweede familie. Er worden uitjes gepland buiten het werk en op de werkvloer is het altijd heel gezellig. Al wordt er zeker ook op inhoud kritisch naar elkaar gekeken zodat de geleverde kwaliteit van zorg uitstekend blijft. Kortom een gedreven en sociaal team die jou graag als nieuwe collega verwelkomt!

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over ons Vrouw Kind Centrum.

Volg je ons al op Instagram? Wij hebben als Couveuse en Kinderafdeling een eigen pagina! Hier kun je al een stukje sfeer proeven.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot high care neonatologie verpleegkundige. Bijna je diploma tot icn of hcn verpleegkundige behaald? Ook dan ben je van harte welkom om te solliciteren.
 • BIG-registratie.
 • een kinderaantekening is geen vereiste.
 • nog geen gespecialiseerd neonatologieverpleegkundige, maar heb jij wel je mbo of hbo diploma tot verpleegkundige behaald? Neem dan contact op met recruiter Carolien om de mogelijkheden in ons ziekenhuis te bespreken. En wie weet ga jij over een jaar in opleiding tot high care neonatologieverpleegkundige!

Ook ben je een persoon die goed functioneert onder wisselende werkdruk en bezit jij over een flinke portie doorzettingsvermogen. Net zoals jouw gedreven collega’s heb jij een positieve houding en volg jij graag de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Kortom ben je gewoon een fijne collega!

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als High Care Neonatologie verpleegkundige kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 24 – 36 uur per week. Uren in overleg.
 • goede balans tussen werk en privé door ons zelfrooster systeem. Hierdoor heb je meer regie in deze balans.
 • een bruto maandsalaris tot € 4.324,00 (FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek.
 • extra’s als vakantietoeslag (volledige 13e maand), een eindejaarsuitkering (volledige 14e maand) en onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures