zoekt een

(Persoonlijk) begeleider, Ark 24-26

We zoeken iemand die creatief kan denken en zelf initiatieven durft te nemen. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden ondersteunen en zorgen voor cliënten en het in stand houden en uitbreiden van het sociaal netwerk van onze cliënten. Als persoonlijk begeleider ben je ook nog verantwoordelijk voor het coördineren van de zorgverlening.

Voor ons woonhuis: Ark 24-26 zijn wij op zoek naar een: (persoonlijk) begeleider voor 32 uur per week.

Maak kennis met Severinus
Severinus is dé zorgorganisatie in Veldhoven en omgeving voor mensen van jong tot oud met een verstandelijke beperking, autisme of dementie. Liefdevolle en menselijke zorg voor onze cliënten door bevlogen medewerkers, in een veilige omgeving. Dat doen we samen, met ongeveer 1200 medewerkers, die op welke manier dan ook, bij de cliënten betrokken is.

Wat ga je doen?
Ark 24-26 behoort tot de doelgroep MVB. Er wonen 7 dames & 7 heren in de leeftijd van 25 t/m 53 jaar. De cliënten vragen ondersteuning in het geven van zorg en begeleiding door de dag heen. De zorg bestaat uit ADL; persoonlijke hulp m.b.t. het verzorgen van de cliënten en toiletgang maar ook hulp bij de eet-/drinksituaties. Daarnaast is het van belang dat cliënten door de dag heen begeleid worden met aansturing tot activiteiten. Cliënten zijn veelal individueel bezig, maar sociaal contact onderling wordt gestimuleerd. De communicatie met cliënten verloopt op zowel verbaal als non-verbaal niveau, daarbij denkend aan het gebruik van picto's, picto-agenda's of gebarentaal.

De cliënten hebben behoefte aan nabijheid, duidelijkheid in communicatie en structuur (door een vast dagritme) en zijn erg gesteld op een rustige, sfeervolle huiselijke leefomgeving. Hierin wordt ook afwisseling van sfeer (van rust tot energiek) zeer op prijs gesteld, waarbij men kan genieten van het gezamenlijk/individueel bezig zijn.

Er wordt een woon/leefklimaat gecreëerd dat veiligheid en geborgenheid biedt. We streven naar het bieden van een prettig thuisgevoel, waarbij iedereen in zijn waarde wordt gelaten en wordt geaccepteerd zoals hij of zij is. De eigenheid van de cliënt wordt gewaarborgd en de vaardigheden worden behouden. Belangrijk is het om rekening te houden met een respectvolle bejegening die niet overstijgend is en om aan te sluiten bij de mogelijkheden van de cliënt.

Wat we nodig hebben
Wij zijn op zoek naar een flexibele en zelfstandige (persoonlijke) begeleider. We zoeken iemand die creatief kan denken en zelf initiatieven durft te nemen. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden ondersteunen en zorgen voor cliënten en het in stand houden en uitbreiden van het sociaal netwerk van onze cliënten. Als persoonlijk begeleider ben je ook nog verantwoordelijk voor het coördineren van de zorgverlening.

Salaris en meer 
Severinus zet volle bak in op jouw welzijn en vitaliteit met de Severinusdagen en ons leerplein. Omdat er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, is er een gestructureerd vangnet. Omdat jij tussen de 16-32 uur per week met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:  

 • een brutomaandsalaris van maximaal € 3.432,- op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG40 als persoonlijk begeleider en FWG35 als begeleider ). Per 1 december 2023 komt er een loonverhoging van 3% en in 2024 nog eens 4%; 
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris. 
 • 8% vakantiegeld 144 vakantie-uren als je 36 uur per week werkt.  
 • 57 uur Balansverlof per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.  
 • een rooster afgestemd op je leven met ochtend-, middag- en avonddiensten.  
 • een contract voor onbepaalde tijd na 1 tijdelijke overeenkomst.  
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten. 
 • een reiskostenvergoeding van € 0,08 cent per kilometer. Vanaf januari € 0,16 cent. 
 • onbeperkt toegang tot het online leerplatform met onder andere e-learnings over de Wet Zorg en Dwang, medicatie of fysieke trainingen zoals weerbaarheid. 
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren in de doelgroep via de Severinus Academie. 
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt. 
 • een fietsplan, pc-plan en een bijdrage voor je sportabonnement. 

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.  

Wat neem je mee?
We zoeken een enthousiaste, communicatief vaardige en daadkrachtige collega die in kan spelen op de wensen, behoeften en ideeën van cliënten, het team en de ouders. Heb jij een afgeronde verpleegkundige, maatschappelijke of sociale studie (minimaal niveau 3)? Reageer dan snel!

Interesse?
Word jij onze nieuwe collega? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Heidi Berkvens, teammanager. Dit kan via het telefoonnummer 06 15 05 63 91. We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk 21 december via onderstaande sollicitatieknop.

Goed om te weten

 • Kom je bij ons werken? Dan is het overleggen van een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) verplicht en checken we het IGJ register.
 • We werven zowel intern als extern. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure;
 • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Recente vacatures

Diagnostiek voor U

Moleculair (Micro-) Biologisch Analist

Eindhoven
28 - 32 uur
Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

MST LVB therapeut - De La Salle Boxtel

Boxtel
32 - 36 uur
MO Den Bosch

Woonbegeleider Voorziening Langdurig Verblijf

's-Hertogenbosch
In overleg