zoekt een

Opleiding tot verzorgende IG | BBL 3

Het mooie van dit vak? Dat je écht iets betekent voor de oudere bewoners van één van onze verpleeghuizen in Den Bosch of Vught. Je leert dit prachtige vak het beste door je ervaringen tijdens het werk te combineren met de opleiding. Verzeker jezelf van een opleidingsplek in januari 2024 en doe alvast ervaring op in één van onze locaties.  

Dit ga je doen

Je gaat één dag per week naar het Koning Willem I College en volgt daar de BBL-opleiding tot verzorgende IG niveau 3. De andere dagen (gemiddeld 24 uur per week) ga je aan de slag bij Van Neynsel. Je werkt zowel met mensen met dementie, als met bewoners met lichamelijke beperkingen. De eerste maanden ben je boventallig en volg je het inwerkprogramma. Dat betekent dat je rustig met ervaren collega’s mee kunt kijken en de tijd krijgt om bewoners en het werk te leren kennen. 

Als verzorgende individuele gezondheidszorg (IG) zijn je werkzaamheden heel divers. Je helpt bij het opstaan, en bij het aan- en uitkleden van bewoners van onze verpleeg- en verzorgingshuizen. Waar nodig help je bij het eten en drinken, bij bewegen en bij het innemen van medicijnen. Oftewel: bij alle zogenoemde Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) sta jij voor bewoners klaar. Maar ook als het gaat om sociale contacten en zinvolle activiteiten speel jij een grote rol. Mede dankzij jou kunnen onze bewoners op een fijne manier oud worden en oud zijn. Je luistert ook naar wat cliënten willen, hoe ze hun dag het liefst invullen en hoe jij daarbij kunt helpen. ‘Welbevinden’, noemen we dat bij Van Neynsel.  

Bij Van Neynsel laten we onze leerlingen niet zwemmen: we begeleiden je bij het leer- en werkproces. Vanuit school heb je een coördinator, bij ons krijg je een werkbegeleider en praktijkopleider. Op deze manier ontwikkel jij je tot een goeie professional met oog voor kwaliteit van leven. En is ook voor jou iedere dag een fijne dag. Mooi toch?  

Dit ben jij

Jij hebt je diploma vmbo K/G of T, MAVO-diploma (of een overgangsbewijs naar 4 HAVO) of een mbo-2 diploma.  Verder:  

  • ben je geduldig en werk je graag met ouderen; 
  • past werken en leren in de praktijk goed bij jou; 
  • is onregelmatig werken (ook in de avonden en om het weekend) voor jou geen probleem. 

En ook al weten we dat je te vertrouwen bent, toch hebben we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) van je nodig. De kosten hiervoor vergoeden wij. 

Dit bieden wij

Je krijgt vanaf 21 jaar een leer-arbeidsovereenkomst voor 28 uur met een salaris van € 2.324,49,- bruto per maand (bij 36 uur per week). Ben je nog geen 21? Dan verdien je minimaal € 1.422,- (bij 16 jaar) en maximaal € 1.854,- (bij 20 jaar). Verder:    

  • betalen we alle kosten voor je opleiding en betalen we een deel van je lesdagen als werktijd; 
  • krijg je onregelmatigheidstoeslag (ORT) voor het werken op feestdagen, in de weekenden, avonden en nachten; 
  • krijg je in november een eindejaarsuitkering van 8,33% (een 13de maand) en 8% vakantiegeld in mei; 
  • kun je via Van Neynsel Academie verschillende interne opleidingen en trainingen volgen;  
  • kun je gebruik maken van fiscaal voordeel bij de aanschaf van bv. een smartphone, Bol.com-bon, fiets, weekendje weg of de contributie van een fitnessabonnement. 

Wanneer je je diploma hebt behaald, ben je zeker van een baan bij Van Neynsel. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-VVT en inschaling in functiegroep 35.  

Is dit jouw nieuwe uitdaging?

Reageer meteen en beschrijf in een paar zinnen waarom jij deze opleiding bij ons wilt gaan doen.  

Heb je nog vragen? Mail ons: praktijkopleiders@vanneynsel.nl 

Dit is Van Neynsel

Van Neynsel is een zorgorganisatie met 6 verschillende woonzorglocaties, verspreid over Den Bosch en Vught. We combineren wonen, zorg en welbevinden voor ouderen, altijd met aandacht voor individuele behoeften. 

Zorg zit bij Van Neynsel in het DNA: We danken onze naam aan Hendrik van Neynsel. Hij stichtte in 1345 aan de Hinthamerstraat het Neynsels Gasthuis voor 13 arme vrouwen. Het was het begin van de ouderenzorg in Den Bosch. Nu, honderden jaren later, vinden vele ouderen in Den Bosch en Vught een fijne woonplek en liefdevolle zorg bij Van Neynsel. Onze ambitie draagt bij aan een pittig maatschappelijk vraagstuk: Hoe houden wij de ouderenzorg toekomstbestendig? 

Daarom hebben we de Sociale Benadering Dementie omarmd. Dat betekent dat we mensen met dementie en hun naasten bijstaan in hun dagelijks leven. We focussen daarbij op wat er nog wél kan. Van Neynsel is hierin koploper door onder andere deelname aan de Social Trial, het deels inrichten van de locaties Boswijk en De Grevelingen volgens deze benadering en het volledig inrichten van de nieuwe locatie Wij zijn Zuiderschans volgens deze benadering.

Contact

Laura Daamen
Corporate Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amarant

Begeleider complex

Tilburg
36 - 40 uur
S&L Zorg

Cliƫntbegeleider VBMVG

Roosendaal
In overleg