Pedagogisch Medewerker Kompas - Vada College Boxtel

Saltho Onderwijs zoekt voor Het Kompas (Vada College) een Pedagogisch Medewerker. Deze functie past bij jou als je van een uitdaging houdt, je graag je steentje bijdraagt aan het werken in een ambitieus team en je van een open sfeer houdt.

Over de functie

Een Kompas klas is een zorgonderwijs klas binnen Het Vada College waar leerlingen zitten die het binnen het regulier speciaal onderwijs niet redden. De leerlingen hebben extra ondersteuning en zorg nodig om zo toch tot leren te komen.

Bij de meeste leerlingen is er sprake van een ondersteuningsbehoefte op meerdere domeinen, maar in ieder geval is bij alle leerlingen sprake van een ondersteuningsbehoefte op sociaal-emotioneel gebied. De mate en zwaarte van de ondersteuningsbehoefte betreffende het gedrag is bepalend en leidend voor de zwaarte van de ondersteuningsbehoeften op de domeinen zoals leren en ontwikkelen, communicatie en praktische redzaamheid. De leerlingen hebben, gezien de mate en zwaarte van de ondersteuningsbehoefte, een lager uitstroomperspectief dan op basis van hun intelligentie verwacht zou worden.

Binnen de klassen zijn pedagogisch medewerkers werkzaam en hebben een belangrijke rol in het pedagogisch klimaat in de klas en school. Pedagogisch medewerkers bouwen met de jongeren aan de leervoorwaarden om uiteindelijk te kunnen komen tot leren. Iedere dag is er de beschikking over een leerkracht die didactische lessen op maat geeft. Samen willen wij de jongeren succeservaringen op laten doen en vertrouwen geven in eigen kunnen. Dit maakt dat jongeren zicht krijgen op eigen toekomstperspectief. Het perspectief wordt vastgelegd in het (OPP) ontwikkelingsperspectief van school waarbij er gekeken wordt naar de mogelijkheden van elke leerling.

Binnen het sociaal- emotioneel functioneren en gedrag varieert de ondersteuningsbehoefte van totale afhankelijkheid van anderen, waarbij overname van handelingen door anderen noodzakelijk is, tot aansturing in nabijheid van de leerling door personeel en/of controle op veiligheid van handelingen in nabijheid van de leerling.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van verzorging, opvoeding en behandeling van jeugdigen, afgestemd op het behandelplan.
 • Het zorgdragen voor een goede rapportage.
 • Inhoud geven aan de vrijetijdsbesteding van de jeugdigen.
 • Het initiëren, opzetten, coördineren en uitvoeren van recreatieve- en behandeling ondersteunende activiteiten. Het schoolprogramma wordt gevolgd en uitgezet samen met de leerkracht.
 • Het verzorgen van educatieve en pedagogische lessen.
 • Het coachen van de leerlingen op het sociaal emotionele vlak, in samenspraak met de leerkracht.
 • Handelingen omzetten in doelgerichte strategieën om gestelde doelen te behalen.
 • Er vindt nauwe samenwerking plaats tussen de pedagogische medewerkers en de leerkracht die op vaste momenten lessen komt geven in de klas.
 • Als visor het coördineren van de totale zorg en fungeren als aanspreekpunt voor enkele jeugdigen.
 • Het gedeeltelijk uitvoeren van de mentortaken in overleg met de leerkracht zoals contacten onderhouden met ouders/verzorgers, leerkrachten en groepsopvoeders.
 • Het dragen van verantwoordelijkheid voor een correct gebruik en verzorging van gebouwen, inventaris, hulpmiddelen en apparatuur en je signaleert gebreken.

Over het Vada College

Het Vada College in Boxtel is een orthopedagogische onderwijsinstelling voor gespecialiseerde onderwijszorg, die onderwijs biedt aan leerlingen in de leeftijd van 6 tot 20 jaar met ernstige gedrags- en/of psychiatrische problematiek gecombineerd met een licht verstandelijke beperking. De school werkt met meerdere teams en met De La Salle, een orthopedagogische behandelsetting waarbinnen de specifieke behoefte van de leerling centraal staat.

Het Vada wil haar leerlingen optimaal begeleiden zodat zij weer tot leren en ontwikkeling komen. Dit doen we door modulair onderwijs (leren en ontwikkelen), gecombineerd met zorg (opgroeien en opvoeden) en ondersteuning. Wij gaan uit van wat de leerling aankan en sluiten daarbij aan. Het Vada is een kleinschalige school en biedt een zeer veilig klimaat, waarin individueel en in kleine groepen, afgestemd onderwijs wordt gegeven. We handelen we vanuit het gedachtegoed van School Wide Positive Behavior Support (SWPBS).

Wie zoeken wij?

Jij bent in staat om aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren met een zeer lage sociale-emotionele ontwikkeling. Je bent bestand tegen verbale en fysieke agressie en kunt (blijven) zien wat de hulpvraag is van een jongere; ondanks alles kun je in verbinding blijven met de jongeren. Daarbij ben je constructief in het omgaan met een conflictsituatie, kunt omgaan met complexe hulpvragen en je kunt jezelf staande houden in een dynamische omgeving. Je bent in staat om te relativeren en hebt doorzettingsvermogen.
 • Je hebt een afgeronde HBO SPH, HBO Pedagogiek of vergelijkbare opleiding.
 • Je bent in het bezit van SKJ registratie.
 • Je hebt affiniteit met jeugdigen met psychiatrische problematiek en een licht verstandelijke beperking.
 • Je hebt affiniteit met schoolwerk en projecten en bent creatief in activiteiten.
 • Je hebt een strakke, gedisciplineerde en consequente houding, waarbij de ontwikkeling van leerlingen positief wordt gestimuleerd.

Wat bieden wij?
 • Contract: een vast dienstverband voor 24 tot 32 uur per week (vast aantal uren, in overleg).
 • Salaris: je salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 45: min €2.685 tot max €3.749 (op basis van een 36-urige werkweek).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, reiskostenvergoeding, collectieve zorgverzekering, goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding, reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer boven CAO, reiskostenvergoeding dienstreizen á €0,45/km)
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. Het werken met een doelgroep waarbij sprake is van uiteenlopende problematiek maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Meer informatie

Voor meer informatie over Het Vada College zie: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/het-vada-college

Hebben wij jouw nieuwsgierigheid kunnen wekken en wil je meer weten over de vacature? Dan kun je contact opnemen met school via telefoonnummer 0411-652222.

Reageren

Ben jij de professional die wij zoeken? Dan nodigen wij jou van harte uit om jouw motivatie en CV door te sturen.

Contact

solliciteren regio NOB Koraal
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Nobel Zorg BV

Ambulant Begeleider m/v

Eindhoven
In overleg
Leger des Heils W&G Zuidoost

Ambulant Begeleider Mbo | Eindhoven

Eindhoven
Parttime