zoekt een

MBO verpleegkundige (Observatie)

Binnen Thebe Heilaarstaete openen Thebe en GGZ Breburg gezamenlijk een observatieafdeling. Gaat jouw hart uit naar cliënten met complexe gedragsproblematiek? Vind jij het prettig om als verpleegkundige naar deze mensen te luisteren, ze te observeren en ze te begeleiden om op die manier hun dagen prettig te maken? Hou je ervan om je kennis te delen met collega’s? En vind je het ook nog eens leuk om mee te denken en te werken aan de toekomst van de zorg? Of wil je hier alles over leren?

Dan is dit iets voor jou!
Met jouw gespecialiseerde kennis op dit gebied als verpleegkundige weet jij in te spelen op het gedrag van de cliënten, wat voort kan komen uit verschillende ziektebeelden. Samen met de cliënten, hun naasten en andere disciplines bied je passende zorg en door de wensen en behoeften van de cliënten te respecteren zorg je ervoor dat ze hun dagen op een prettige manier kunnen leven. Zo creëer je een veilige omgeving, waarbij dagelijkse bezigheden samen met de cliënten worden vormgegeven.

De nieuwe observatieafdeling met 20 observatieplekken is een faciliteit voor observatie, diagnostiek en de behandeling van 60-plussers met complexe gedragsproblematiek. Jij kan hier een van de kartrekkers van worden. Wil jij mede architect zijn van die toekomst en bouwen aan de zorg voor de komende jaren? Dan is werken bij Thebe een uitgelezen kans

Jouw werkdag
Hoe ziet de werkomgeving eruit?

De observatieafdeling heeft de volgende doelstellingen:

 • Observatie met als doel om een goed advies te kunnen geven over het toekomstige wonen van de cliënt. Of over zorgdiagnostiek bij gedragsproblemen, bij angst- en stemmingsstoornissen en bij zorgproblemen thuis bij onduidelijk ziektediagnose. Diagnostiek cognitief functioneren bij (chronisch) psychiatrische stoornis.
 • Diagnostiek en behandeling bij gedragsproblemen bij niet aangeboren hersenletsel (NAH) en dementie.

In onze aanpak staan eigen regie, keuzevrijheid en het gezamenlijk nemen van besluiten centraal. Het aanbod is gericht op begrijpen, in plaats van ‘ingrijpen’. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de leefwereld van de cliënt: wat de cliënt zelf kan, moet hij of zij kunnen blijven doen. En wat (even) niet meer kan, valt misschien (deels) toch weer aan te leren. We bieden hiervoor specialistisch maatwerk, met respect voor de eigenheid en situatie van de cliënt en diens naasten. Het gaat om een tijdelijk verblijf van zes weken, na die tijd zal, als dit mogelijk is, de cliënt weer terugkeren naar zijn/haar eigen woning.

Het aanbod richt zich daarom op:
 • Veiligheid en bescherming.
 • Functiegerichte diagnostiek.
 • Behandeling en begeleiding gericht op stabilisatie, rehabilitatie en resocialisatie.
 • Woonadvies met warme overdracht en begeleiding thuis.

Dit alles doen wij in het kader van netwerkzorg samen met de cliënt, mantelzorgers en ketenpartners. Hierdoor is na opname ter observatie, diagnostiek en behandeling na zes weken een maatwerkadvies beschikbaar dat exact is geschreven voor de cliënt als persoon waarmee de client de afdeling verlaat

Mogelijkheden om te ontwikkelen

Jouw kennis en ervaring als MBO verpleegkundige kun je bij ons in de praktijk brengen. Daarnaast blijf je continu op zoek gaan naar verbeteringen en nieuwe inzichten en wil je jezelf steeds verder ontwikkelen met je collega’s en dus van Thebe Heilaarstaete. Samen tillen jullie het wonen, welzijn en de zorg naar een hoger niveau. Er zijn veel mogelijkheden om verder te groeien als professional. Dat moedigen we ook zeker aan. En heb je nog niet veel kennis en ervaring? Dan helpen wij je daar graag aan.

Nieuwbouw en verhuizen

De splinternieuwe locatie Thebe Heilaarstaete wordt vanaf begin 2024 in gebruik genomen. Als je bij ons komt werken, dan start je eerst nog een tijdje bij Thebe Lucia. Daarna verhuizen we naar Heilaarstaete waar we samen met GGZ-Breburg specialistische zorg gaan leveren voor de GGZ, GP, NAH en Korsakov doelgroepen. Hoe we dit precies gaan doen, daar mag en kan iedereen over meedenken. Dit geldt ook voor de woongroep waar je komt te werken.

Bekijk hier alvast een impressie van het nieuwe pand.

Over jou
 • Je een afgeronde MBO opleiding verpleegkundige hebt en BIG-geregisteerd
 • Je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebt
 • Je graag wilt werken met de doelgroep complexe gedragsproblematiek
 • Je goed zelfstandig kunt werken maar ook sterk bent in samenwerken met collega's en andere disciplines.
 • Je bekend bent met EDB en foutloos leren, of je hierin wilt verdiepen.
 • Je geduldig, observerend en analyserend bent
 • Je pro actief en initiatiefrijk bent
 • Je flexibel bent

Wij bieden
Als je werkt bij Thebe, beteken je iets voor een ander. Dat waarderen wij. Daarom bieden we jou:
 • Een fijne werksfeer
 • Mogelijkheden om verder te groeien
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Naast je salaris (conform CAO VVT), min. € 2.620,33 - max. € 3.754,41, krijg je ook een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Ook kun je gebruik maken van de collectiviteitskorting op verzekeringen, korting op een private leaseauto en van het Thebe meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (korting op de aanschaf van bijvoorbeeld een (E)bike, fitness abonnement of mobiel/laptop/iPad).

Solliciteren
Spreekt de vacature van Verzorgende IG jou aan? Solliciteer dan direct met je CV.

Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Sasja Matzinger (coördinator zorg) via telnr. 06- 15001823

Over Thebe
Waarom het zo fijn is om bij Thebe te werken? Je leest hier alles over de WAUW van Thebe.

Contact

Luuk Houx
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Maaswaarden ouderenzorg

Collega Verzorgende IG afdeling de Haven

Wijk en Aalburg
16 - 32 uur
Nobel Zorg BV

Verzorgende IG (28-32 uur)

Eindhoven
28 - 32 uur